Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
253.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

ben bu bahsettiğiniz yuma ile traş oldum hatta yaprak jiletide yeni koydum.
    ama hiç memnun olmadım sinek kaydı olmadı. traştan sonra elimi attığım zaman sakal geliyo resmen.
    ayrıca traş olurkende bildiğiniz berber sabunu kullandım ve hiç rahat olamadım traş olurken. yüzümü acıtarak traş yaptı. acaba ben mi bir yerde hatta yaptım

Bu dediğinizi kaç tıraş uyguladınız?

2 traş uyguladım 3. ye gerek kalmadan yumayı attım çöpe ve şöyle düşündüm:
    yahu bu kadar insan kullanmadığına göre bir bildiği vardır herhalde.
    rahat ve ekonomik olsa herkes kullanırdı diye düşündüm.
    milyonlarca traş olan insan var ayrıca bir diğer husus vakit çok zaman alıyor bu şekilde traş olmak
    korka korka oluyosun kesilmesin diye ona la bide bakıyon sinek kaydı değil.diyosun bunun için mi uğraşıyorum
    ne gereği var filan

• Daha yolun başındasınız, tahriş vs olması normal. Forumda önerilen düzgün makinelerden, fırça ve düzgün bir sabun/krem edinip biraz zaman tanıyarak geleneksel tıraşa başlayın. Her sonraki tıraşta kalite daha da artacak.
  • Rimei tavsiye ederim yumadan kat kat daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Daha yolun başındasınız, tahriş vs olması normal. Forumda önerilen düzgün makinelerden, fırça ve düzgün bir sabun/krem edinip biraz zaman tanıyarak geleneksel tıraşa başlayın. Her sonraki tıraşta kalite daha da artacak.

Hassas cild için hangi krem/sabun tavsiye ediyorsunuz, alkol muhtevası olmayan?
  • İmzamdaki bloguma göz atarsanız pek çok aradığınız cevabı bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

Abi ne nazik adamlar varmış. Gidiyorum 25krş alıyorum bir permatik , 1-2 tlye bir köpük tamam budur ya.

Şimdi sana tıraş olmak eziyet geliyordur. Biz öyle olmasını engelledik işte tıraşı sanata çevirdik. Türkiyede ve dünyada bu işle çok ciddi ilgilenen koleksiyoncular var. Biz bu işi sanata çevirdiğimiz için bize her tıraş ayrı bir keyifli geliyor. Birde jilet, makina ve fırça koleksiyonun olursa her tıraşda her birini ayrı ayrı değerlendiriyorsun. Tıraş olurken kalitesini ve performansını test ediyorsun kafandan not veriyorsun. Birde bakmışsın tıraş bitmiş üstelik hiç bşeyin yapmadığı kadar sinek kaydı bir tıraş

Hel birde 2. dünya savaşından kalma paha biçilmez bir makinan ve jiletin varsa uf uf tıraş olmak için sakalının uzamasını bekliyorsun.

yumayla denedim beğenmedim sonucu zaten traş olurken tırsıyosun kesilcek diye bitince bi bakıyosun sinek kaydı değil zaten yumayı oturduğum yerde bulamadım 2 liralık ürünü internetten ankaradan getirttik
    5 tl kargo parası ödeyerek evet böyle trajikomedik bir olay denedik.
    şimdi ise plastik olanlar varmış çevirmeli açıyosun jileti takıp kapatıyon onlardan deneyeceğiz

• dedem bununla tras oluyor, babasindan kalmis. dusun 65 senedir falan bu aletle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

dedem bununla tras oluyor, babasindan kalmis. dusun 65 senedir falan bu aletle

Dedeler kullanır anca.

Kendimdeki lüzumsuz bilgileri bir karıştırdım da, Mach 3 ün milyonlarca dolarlık sermayeyle geliştirildiğini duymuştum.

Genç meraklıları için işin efemine ve saçmalık kısmını bırakalım, I7 işlemci kullanmak dururken Intel 386 ya dönmek gibi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 29 Mayıs 2014; 11:39:10 >
  • Yuma markali jilet sapinarayan arkadaslara yardimci olabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haci78

quote:

Dedeler kullanır anca.

Kendimdeki lüzumsuz bilgileri bir karıştırdım da, Mach 3 ün milyonlarca dolarlık sermayeyle geliştirildiğini duymuştum.

Genç meraklıları için işin efemine ve saçmalık kısmını bırakalım, I7 işlemci kullanmak dururken Intel 386 ya dönmek gibi bence.

adama 3 bicakli jilet veriyorum, cöp bu kic kilimi bile kesmem bununla diyip atiyor

• Ben sadece YAPRAK DÖNER'i bilirim, bu jilete yaprak jilet'mi deniyormuş, ilk defa duydum, bu devirde GİLETTE MACH 3 varken böyle Fİ TARİHİNDEN kalma alet'lermi kullanılır ? sorarım size a dostlar ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Haci78

quote:

Dedeler kullanır anca.

adama 3 bicakli jilet veriyorum, cöp bu kic kilimi bile kesmem bununla diyip atiyor

Dedeyse normaldir.

Benim dedem de Renksiz TV si bozulunca istemeye istemeye renkliye geçmişti.

Babam da gerçi çoğu gencin dedesi sayılır. (66 yaşında)

Ama bu antika şeyleri en son ben liseye giderken kullanıyordu.

Hatta bir sorayım bakalım neden kullanmıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 29 Mayıs 2014; 13:12:33 >

• baklava yemeyen birine baklavanın tadını hissini nasıl anlatayım, bilgi sahibi olmadan fikir belirtmek ne kadar doğru?
    herşey bir yana kartuş üretenlerden ne kadar para aldın diye sorarlar adama( ben sormam ama soran birileri çıkar), zira kartuşu geliştiren mühendis bile kartuşlu bıçağı bu kadar fanatik savunmaz,

babanıza dedenize sormak yerine çıkarsınız çarşıya 4 liraya rimei 1 liraya permasharp alıp kullanır kendiniz görürsünüz yaprak jileti kalliteli alet ile kullanınca fusiondan ne farkı varmış kendiniz görürsünüz

amaç üzüm yemekse bağımız herkese açık, amaç bağcıyı dövmekse ben yokum...
  • Buradaki sığ yorumları görünce iyiki geltir forumumuzu açmışız diye seviniyorum gerçekten. Bazı insanların anlayışı gerçekten farklı, muhalefet olmak, alaya almak bir zevk haline gelmiş. Bilmiyorsan boyundan büyük konuşmayacaksın, bir bildikleri vardır deyip geçeceksin.
  • Doğru..

Milyarlarca adam bilmiyor ama siz biliyorsunuz.

66 yaşında, 48 yıldır tıraş olan adam bilmiyor ama siz biliyorsunuz.

Gel Tır nedir bu arada?

Evin önüne Tır mı geliyor?

Siparişi tır ile mi veriyorsunuz.

Şaka bir yana istediğinizi kullanın.

Elinizden zorla alacak değiliz.

Yorumları beğenmiyorsanız da okumazsınız.

Sanal ortamda hoşlanmadığınız bir yorumdan kurtulmak aslında çok kolaydır.

Ekranın sağ çaprazında (Benim sistemde sol tarafa düşüyor) üzerinde X yazan bir button var.

Tıkladığınız anda hoşlanmadığınız mesaj bir anda kayboluyor.

Ha yok kardeşim ben sayfadaki diğer yorumları okurum derseniz şahısları özellikle susturmak için engelleme buttonu var.

Teknoloji varken kullanmak lazım. (Fusion misali)

Bu ülkenin insanına yıllardır bunu öğretemediler.

Turgut Özal varmış zamanında hoşlanmadığınız yayınlar için TV de düğme var basıp kapatın demiş.

Aynen o hesap.

Demek ki o yıllarda bile bizim millet bu kadar basit bir olayı aşamamıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 1 Haziran 2014; 23:58:47 >

• 4-5 gillette kartuş ucu 25-30 lira iken orta-mild sakallı ve haftada 2 kez tıraş olan birine en az 4-5 sene gidecek olan bir kutu permasharpın fiyatı 25 lira civarında.(100 adet)
    Hazır köpükler yerine fırça ve sabun ile hazırlanan köpük cilde daha iyi gelmekte. Köpük kullandığım günlerde çenemin civarı kuru kuru olurdu. Fırça+sabun'a geçtiğimden beri tüm samimiyetimde söylüyorum bu sorun geçti.
    Ayarında durmayı becerebilir, kendinizi parlak makinelerin, pahalı fırçaların, rengarenk sabunların dünyasına kaptırmazsanız aslında hiç de öyle pahalı bir şey değil geleneksel tıraş. İlk yatırım maliyeti biraz fazla gelebilir ama aldığınız bir çelik ustura düzgün kayışlanıp bilendiği zaman bir ömür sizi tıraş edebilir. Ayrıca geleneksel tıraş çok daha az çöp açığa çıkardığı için daha çevre dostudur (plastik kartuşlar, köpük tenekeleri vs yoktur.).
    Tıraşın kalitesi ise kullanılan ekipmanların kalitesi ve tıraş olan kişinin el yeteneği ile doğrudan ilintilidir.
    Bence sırf bu işe zaman ayıran insanların çevreyi korumak adına bulundukları katkı takdire şayandır. Beğenmiyor, saçma buluyor ya da üşeniyor olabilirsiniz. Ama bu dalga geçmenizi "hoş görülebilir" kılmaz.
    En azından insanlara saygı duyabileceğinizi ve olgun bir birey olduğunuzu göstermek adına bazen fikirlerinizi kendinize saklamayı öğrenmelisiniz.
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

4-5 gillette kartuş ucu 25-30 lira iken orta-mild sakallı ve haftada 2 kez tıraş olan birine en az 4-5 sene gidecek olan bir kutu permasharpın fiyatı 25 lira civarında.(100 adet)
    Hazır köpükler yerine fırça ve sabun ile hazırlanan köpük cilde daha iyi gelmekte. Köpük kullandığım günlerde çenemin civarı kuru kuru olurdu. Fırça+sabun'a geçtiğimden beri tüm samimiyetimde söylüyorum bu sorun geçti.
    Ayarında durmayı becerebilir, kendinizi parlak makinelerin, pahalı fırçaların, rengarenk sabunların dünyasına kaptırmazsanız aslında hiç de öyle pahalı bir şey değil geleneksel tıraş. İlk yatırım maliyeti biraz fazla gelebilir ama aldığınız bir çelik ustura düzgün kayışlanıp bilendiği zaman bir ömür sizi tıraş edebilir. Ayrıca geleneksel tıraş çok daha az çöp açığa çıkardığı için daha çevre dostudur (plastik kartuşlar, köpük tenekeleri vs yoktur.).
    Tıraşın kalitesi ise kullanılan ekipmanların kalitesi ve tıraş olan kişinin el yeteneği ile doğrudan ilintilidir.
    Bence sırf bu işe zaman ayıran insanların çevreyi korumak adına bulundukları katkı takdire şayandır. Beğenmiyor, saçma buluyor ya da üşeniyor olabilirsiniz. Ama bu dalga geçmenizi "hoş görülebilir" kılmaz.
    En azından insanlara saygı duyabileceğinizi ve olgun bir birey olduğunuzu göstermek adına bazen fikirlerinizi kendinize saklamayı öğrenmelisiniz.
    Saygılarımla
    quote:

Ayarında durmayı becerebilir, kendinizi parlak makinelerin, pahalı fırçaların, rengarenk sabunların dünyasına kaptırmazsanız

Ben bu başlıkta anlattığınız gibi bir tabloyla genel olarak karşılaşmadım.

Hem herkes 10 liralık alet 100 lük perma sharp bile kullanıyor olsa yaprak jilet dediğiniz 70 küsür yıllık teknoloji kartuş dediğiniz Mach 3 ve Fusion dan daha iyi olamaz.

Öyle olsaydı herkes Yaprak kullanırdı.

66 yaşında adamlar 40 sene kullandıkları şeyi bırakmazdı.

Hem siz neye güvenerek Yaprak jilet diğerinden iyi tıraş eder diyorsunuz?

Elinizde bilimsel bir kanıt, tekonolojiye dayanan bir kıyaslama, ikna edici bir yaklaşım var mı?

Hayır yok...

Biz yapıyoruz oluyor gibi birşey var ortada.

Diğer yandan benim argümanım dünya üzerinde bu jilet teknolojisini bırakmış milyarlarca insan olduğudur.

60 sene önce herkes bunu kullanıyordu.

60 sene geçti ve herkes kullanmayı bıraktı.

Neden bıraktılar peki?

İyi olsaydı kullanmayı bırakırlar mıydı?.

Milyarlarca insanın bir bildiği vardır demek yerine bir avuç adam çıkmış bizim bir bildiğimiz var diyor...

Bundan daha komik ve saçma birşey olabilir mi?

Hayır olamaz...

Fikri kendine saklama konusunda alınmanıza gerek yok..
    Herkese açık bir foruma kendi görüşümü yazıyorum.

Katılmıyorsanız yada rahatsız oluyorsanız okumayın bitsin.

Bu olgunluğa erişebilmeniz dileğiyle.

Not: Çevreyi korumaktan bahsetmişsiniz. Çöpe attığınız o yaprak jiletler insanlar açısından tehlike yaratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 2 Haziran 2014; 12:36:38 >

• Bir de şu dikkatimi çekti.

Siz DH konu dışı bölümünden çok ciddiyet bekliyorsunuz.

Sanki Atomu parçalamış bilim adamlarısınız ama çalışmalarınız ciddiye alınmıyor gibi havalardasınız.

Forumun bu kısmı insanların Tipim SS li yorum yapın yazdığı ve isteyenin dalga geçtiği bir yerdir.

Böyle bir yerde nasıl bir ciddiyet ve olgunluk bekliyorsunuz anlamak imkansız.

Siz bile konunuzu açacak yer olmadığı için lüzumsuz işler bölümüne açmışsınız konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 2 Haziran 2014; 13:03:55 >
  • @haci78 nickli arkadaş;

Öncelikle yazdıklarınıza cevap vermeden önce Atatürk'ün şu sözünü hatırlatmak isterim "Biz cahil dediğimiz vakit, mutlaka mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim ilim, hakikatı bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkar."
    Bana göre de şuan yaptığınız gibi bir şeyi bilmeden,araştırmadan,neyin ne olduğunu kavrayamadan evlerinin önünde oturup çekirdek çitleyip dedikoduyla beslenen kadınla ,kahvede oturup kağıt,okey oynayıp her şeyi bildiğini düşünen fakat aslında bir şey bilmeyen adamdan farkınız yok ve gözümdeki o insanlardan daha da cahilsiniz.
    Şimdi gelelim konumuza ilkokul çocukları gibi "benim babam çok iyi biliyor,o en iyisi,o Dünyada tek" mentalitesinden bir kurtulun. Yanlıyorsunuz gerçek olan babanızın,dedenizin ve sizin bir halt bilmediğinizdir. Muhalefet olmak için,üste çıkmak için saçmaladıkça saçmalamışsınız.Bu Dünyada herkes mach3,fussion vs. kullanıyor filan diyerek "DÜNYA" kavramından bahsetmişsiniz fakat bu Dünya sizin babanız,dedeniz ve mahallenizden oluşmuyor öncelikle bunu idrak etmelisiniz.Öncelikle işe bu kavramın ne demek olduğunu öğrenmekten başlayabilirsiniz.Sonra burada bulanan arkadaşlara cahil bilginizle laf söylemeye çalışırsınız.

Şimdi gelelim cahil ithamlarınıza sırasıyla cevap vermeye;
    @haci78'dan Alıntı :Çevreyi korumaktan bahsetmişsiniz. Çöpe attığınız o yaprak jiletler insanlar açısından tehlike yaratıyor.

Cevap: : Bu güzel insanlarımızın bu konu hakkındaki öncelikle bir kaç cümlelerini yazarak bunu cevaplayacağım;
    -Sokak hayvanları çöpleri karıştırırken ağızlarına bu jiletler gelip kesebilir bu yüzden 1 tl'ye aldığım kumbara kutusunu kullanılmış jilet kutusu yaparak,bu jiletleri biriktirip böylelikle hayvanlarımıza zarar gelmesini engelliyorum
    -Ben biriktiriyorum, ardından geri dönüşüme vermeyi düşünüyorum.
    -Daha evvel bahsi geçmişti bu konunun. ben de oradan fikir edindiğim üzere kola kutusunun içinde biriktiriyorum.
    -toplu atmanın yanında, sokaktaki hayvanların biryerlerini kesmesini engelliyor bu şekilde. ben usturada kullandığım için zaten baştan kırıyorum. makine kullanıcıları için de sonradan kırmak icab edecektir.
    -ben bir sakız kutusunun üzerini kumbara gibi açtım
    tam jıletde atabiliyorum yarımda
    kırıklarıda kenar parçalarınıda
    biriktiriyorum

doldukça gömüyorum
    -çöp toplayıcılarını ve hayvanları çok kötü yaralayabileceğini fark edince biriktimeye başladım. Şimdiden 70 i gecti. 30 olunca bir paket lastiği ile sarıyorum ve 30 lu bloklar halinde pllastik bir kutuda biriktiriyorum. Tabi kesinlikle kendi kağıdına sararak biriktiriyorum

@haci78'dan Alıntı :@haci78'dan Alıntı :Millet asgari ücretle 900 tl ye çalışsın, soma da kömür çıkartırken yanarak ölsün, buradakiler suratımda sivilce çıkıyor, kıl dönüyor diye yurt dışından tıraş aleti ve lüks sabun getirtip sayfalarca yazı yazsın...

Bu yorumunuzdan sonra sizin lise 2'ye giden ergen bir birey olduğunuzu öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Asgari ücretten bahsetmişsin bize bir tanesi 5 TL olan tıkandığında ve köreldiğinde çöpe atılan ürünü savunuyorsun.Bu nasıl tezatlık? Yolda kimi çevirip sorsan( Hani senin tabirinle HERKES,DÜNYA) ateş pahalı mach3,fussion vs. der.
    Somayla bağlantısını kuramadım onu da tv'de halk tv izlemenin ve konuya biraz bir şey bildiğimi sansınlar kalabalık gözüksün diye araya serpiştirdiğin alakasız bir şey olarak görüp cevap vermeye tenezzül etmiyorum :)

@haci78'dan Alıntı :60 sene önce herkes bunu kullanıyordu.

Neden bıraktılar peki?

Her yorumunda bunu tekrarladığını gördüm. Bu kadar kesin cümleleri neye dayanarak kurabiliyorsun? Dur dur tahmin edeyim biricik babana ve 66 yaşındakini dedene :) Biraz araştır bakalım ondan sonra tartışalım. Bak ama araştır dedim babana ve dedene sor demedim :D

Sonuç olarak sana sayfalar dolusu şey yazılabilir ama anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı soksan az demiş atalarımız. At gözlüklerimizi çıkartmayı ve o süs olarak taşındığınız başınızı kumdan çıkartmayı öğrendiğiniz zaman bir adım daha ileriye gideceğiz. Siz siz olun bir şeye ön yargıyla bakmadan önce SORGULAYIN,ARAŞTIRIN VE ÖĞRENİN.

"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır. " M. Kemal ATATÜRK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *EKSeLaNS* -- 2 Haziran 2014; 13:54:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *EKSeLaNS*

@haci78 nickli arkadaş;

Öncelikle yazdıklarınıza cevap vermeden önce Atatürk'ün şu sözünü hatırlatmak isterim "Biz cahil dediğimiz vakit, mutlaka mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim ilim, hakikatı bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkar."
    Bana göre de şuan yaptığınız gibi bir şeyi bilmeden,araştırmadan,neyin ne olduğunu kavrayamadan evlerinin önünde oturup çekirdek çitleyip dedikoduyla beslenen kadınla ,kahvede oturup kağıt,okey oynayıp her şeyi bildiğini düşünen fakat aslında bir şey bilmeyen adamdan farkınız yok ve gözümdeki o insanlardan daha da cahilsiniz.
    Şimdi gelelim konumuza ilkokul çocukları gibi "benim babam çok iyi biliyor,o en iyisi,o Dünyada tek" mentalitesinden bir kurtulun. Yanlıyorsunuz gerçek olan babanızın,dedenizin ve sizin bir halt bilmediğinizdir. Muhalefet olmak için,üste çıkmak için saçmaladıkça saçmalamışsınız.Bu Dünyada herkes mach3,fussion vs. kullanıyor filan diyerek "DÜNYA" kavramından bahsetmişsiniz fakat bu Dünya sizin babanız,dedeniz ve mahallenizden oluşmuyor öncelikle bunu idrak etmelisiniz.Öncelikle işe bu kavramın ne demek olduğunu öğrenmekten başlayabilirsiniz.Sonra burada bulanan arkadaşlara cahil bilginizle laf söylemeye çalışırsınız.

Şimdi gelelim cahil ithamlarınıza sırasıyla cevap vermeye;
    @haci78'dan Alıntı :Çevreyi korumaktan bahsetmişsiniz. Çöpe attığınız o yaprak jiletler insanlar açısından tehlike yaratıyor.

Cevap: : Bu güzel insanlarımızın bu konu hakkındaki öncelikle bir kaç cümlelerini yazarak bunu cevaplayacağım;
    -Sokak hayvanları çöpleri karıştırırken ağızlarına bu jiletler gelip kesebilir bu yüzden 1 tl'ye aldığım kumbara kutusunu kullanılmış jilet kutusu yaparak,bu jiletleri biriktirip böylelikle hayvanlarımıza zarar gelmesini engelliyorum
    -Ben biriktiriyorum, ardından geri dönüşüme vermeyi düşünüyorum.
    -Daha evvel bahsi geçmişti bu konunun. ben de oradan fikir edindiğim üzere kola kutusunun içinde biriktiriyorum.
    -toplu atmanın yanında, sokaktaki hayvanların biryerlerini kesmesini engelliyor bu şekilde. ben usturada kullandığım için zaten baştan kırıyorum. makine kullanıcıları için de sonradan kırmak icab edecektir.
    -ben bir sakız kutusunun üzerini kumbara gibi açtım
    tam jıletde atabiliyorum yarımda
    kırıklarıda kenar parçalarınıda
    biriktiriyorum

doldukça gömüyorum
    -çöp toplayıcılarını ve hayvanları çok kötü yaralayabileceğini fark edince biriktimeye başladım. Şimdiden 70 i gecti. 30 olunca bir paket lastiği ile sarıyorum ve 30 lu bloklar halinde pllastik bir kutuda biriktiriyorum. Tabi kesinlikle kendi kağıdına sararak biriktiriyorum

@haci78'dan Alıntı :@haci78'dan Alıntı :Millet asgari ücretle 900 tl ye çalışsın, soma da kömür çıkartırken yanarak ölsün, buradakiler suratımda sivilce çıkıyor, kıl dönüyor diye yurt dışından tıraş aleti ve lüks sabun getirtip sayfalarca yazı yazsın...

Bu yorumunuzdan sonra sizin lise 2'ye giden ergen bir birey olduğunuzu öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Asgari ücretten bahsetmişsin bize bir tanesi 5 TL olan tıkandığında ve köreldiğinde çöpe atılan ürünü savunuyorsun.Bu nasıl tezatlık? Yolda kimi çevirip sorsan( Hani senin tabirinle HERKES,DÜNYA) ateş pahalı mach3,fussion vs. der.
    Somayla bağlantısını kuramadım onu da tv'de halk tv izlemenin ve konuya biraz bir şey bildiğimi sansınlar kalabalık gözüksün diye araya serpiştirdiğin alakasız bir şey olarak görüp cevap vermeye tenezzül etmiyorum :)

@haci78'dan Alıntı :60 sene önce herkes bunu kullanıyordu.

Neden bıraktılar peki?

Her yorumunda bunu tekrarladığını gördüm. Bu kadar kesin cümleleri neye dayanarak kurabiliyorsun? Dur dur tahmin edeyim biricik babana ve 66 yaşındakini dedene :) Biraz araştır bakalım ondan sonra tartışalım. Bak ama araştır dedim babana ve dedene sor demedim :D

Sonuç olarak sana sayfalar dolusu şey yazılabilir ama anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı soksan az demiş atalarımız. At gözlüklerimizi çıkartmayı ve o süs olarak taşındığınız başınızı kumdan çıkartmayı öğrendiğiniz zaman bir adım daha ileriye gideceğiz. Siz siz olun bir şeye ön yargıyla bakmadan önce SORGULAYIN,ARAŞTIRIN VE ÖĞRENİN.

"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır. " M. Kemal ATATÜRK

Kelimenin tam anlamıyla boş konuşmuşsun.

Kimin lise ye giden ergen olduğu belli oluyor.

Burada millet bir Mach 3 kartuşuyla en az 20 kez tıraş oluyor.

Geçmiş sayfalara bak insanlar ne yazmış .

Sen 3 tıraştan fazla olamıyorsan o senin beceriksizliğin yada savurganlığın.

Ayrıca o jiletleri eninde sonunda atacaksın.

Kutu da biriktiriyormuş

Hatta varsa Puhahaha.

Ömrünün sonuna kadar evinde jilet biriktir madem öyle.

Hahahahahaha.

Sen ölünce nasılsa çocukların atar.

Bu sefer suçsuz hayvanlara ve insanlara paslı jiletle zarar vermiş olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 2 Haziran 2014; 14:00:10 >

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.