Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
253.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brk-bjk

hocam benim dedem de paso bunla tras oluyor arayip sorucam simdi nerden aliyormus.Bende merak ettim.

Öğrenirsen haber ver kardeşim. Zaten dedelerimiz filan hep böyle sinek kaydı gezer. Onların zamanınında adi jiletler yoktu heralde. Hep özenmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-JeFF

quote:

hocam benim dedem de paso bunla tras oluyor arayip sorucam simdi nerden aliyormus.Bende merak ettim.

Öğrenirsen haber ver kardeşim. Zaten dedelerimiz filan hep böyle sinek kaydı gezer. Onların zamanınında adi jiletler yoktu heralde. Hep özenmişimdir.

hocam iki marka varmis biri Gilette in jiletleri onu berberden aliyormus biraz pahali ama her zaman olmuyormus.Bulamadigi zamanda Wilkinson jiletlerinden aliyormus Eminonunde tezgahlardan aliyormus her biri tek tek paketlenmis 5 jilet 5 liraymis.Dedim dandik mi bunlar diye degil kaliteli urunlerdir ama herkes kullanamaz cok keskindir bu jiletler yara bere olur yuzun dedi

• Ss

• Çok saol dostum. Zaten usturanın jilet versiyonu gibi bişeymiş. İyi bi berbere gidip sormak lazım. Adam işini biliyor bak nette araştırmakla olmuyo bazen

• quote:

Çok saol dostum. Zaten usturanın jilet versiyonu gibi bişeymiş. İyi bi berbere gidip sormak lazım. Adam işini biliyor bak nette araştırmakla olmuyo bazen

eminonunde tezgahtar dediklerim de zaten hani boyle pil kalem yarabandi ne ararsan satan tipler bir alin deneyin derim.

• quote:

quote:

Çok saol dostum. Zaten usturanın jilet versiyonu gibi bişeymiş. İyi bi berbere gidip sormak lazım. Adam işini biliyor bak nette araştırmakla olmuyo bazen

eminonunde tezgahtar dediklerim de zaten hani boyle pil kalem yarabandi ne ararsan satan tipler bir alin deneyin derim.

Ya o ilk resimdeki gibi kaliteli bişey arıyorum. Bulamazsam onlara bakarım. İngilizcesi safety razor. Çok pahalılar ama hem güvenli hemde sinek kaydı yapıyomuş. Tam emin değilim ama bir kez alınıyor galiba jilet değiştir yenisini al vs yok. Yani para vermeye değer.

• arkadaşlarwww.geltir.com'u bir ziyaret edin. bir forum ve aradığınız şeyleri nerede bulabileceğiniz ile ilgili çokça bilgi var
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

arkadaşlarwww.geltir.com'u bir ziyaret edin. bir forum ve aradığınız şeyleri nerede bulabileceğiniz ile ilgili çokça bilgi var
    Saygılarımla

İşte bu iyi oldu. Adamlar uçmuş traşta saol link için.

• Kolay gelsin. :)
    quote:

İşte bu iyi oldu. Adamlar uçmuş traşta saol link için.
  • ppzrg kullanıcısına yanıt
    seni hiç göremiyoruz dostum bayağı oldu bebek doğduğundan beri yoksun ortalıkta
  • hocam evet bayadır giremiyorum. bir de tez ile filan uğraşıyorum. yoğun bir dönem şu aralar benim için
    Teşekkür ederim düşündüğünüz için
    Saygılarımla
  • Klasik , Islak Tıraş Seven forum sakinlerine selam olsun.

Konuyu yaklaşık 5 aydır takip ediyorum.Tıraş adına güzel paylaşımlar var.
    Fakat yazmak bir türlü nasip olmadı.Malum , şifremi unutunca giremedim foruma. Şimdi ise şifre yeniledik , kullanıcı adı da kendiliğinden değişti.
    Önceki kullanıcı adım " respuli ".

3 ay öncesine kadar bende kartuşlu tıraş bıçaklarından kullanıyordum.Ama hep usturayla tıraş olmak istiyordum.
    İnternette takılırken " Tıraş Keyfim " adında bir blog yazısına rastladım.Sonra forumdaki manidar başlık : Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

Ve klasik ıslak tıraşın tadına vardım...
    Evet çağımız hız çağı fakat tıraş olurken artık hiç acele etmiyorum.Yavaş yavaş , sindire sindire , 4 - 5 perde tıraş oluyorum.
    Lafı fazla uzatmadan kendi tıraş ekipmanımı göstereyim.

Makine : 4 TL
    Fırça : 12 TL
    Arko : 2 TL
    Rapira : 2TL
    Bakır kap bende vardı.
    Fırçanın sapına ince bir vida ile zincir sabitledim.Böylece tıraştan sonra fırçayı asabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respuli47 -- 14 Kasım 2013; 14:38:27 >

• www.geltir.com'a bir bakın. burada tıraş ile ilgili paylaşımlar adına çok daha iyi şeyler bulabilirsiniz. Zaten o site de buradaki kullanıcılar tarafından açıldı.
    Saygılarımla
  • Merhaba abiler arkadaşlar. Bende bugün deneme amaçlı yuma marka yaprak jilet makinesi aldım. Tıraş olurken makineyi söküp jileti taktım ama traş olurken korumalık yüzünden rahat tıraş olamadım. Sanki jilet çok içte kalıyor sakalı kesmiyormuş gibi geliyor. Aslında kesiyor ama rahat kesmiyor uğraştırıyo. Acaba yuma damı bi dengesizlik var yoksa özelliği mi o? Bi de korumalığı çıkarsak sadece jileti taksak nasıl olur kendimizi sakatlar mıyız? Resimler aşağıda. Korumalık olarak dediğim 2. resimde ortadaki parça.

• çıkarmayın, sakat. siz bence makineyi yanlış açı ile temas ettiriyorsunuz yüzünüze. Yoksa YUMA kesmiyor demek hakaret olur yumaya. Ara parçayı çıkartırsanız YUMA sizi bunu yaptığınıza pişman edebilir.
    şu video size yardımcı olur diye düşünüyorum
    http://www.youtube.com/watch?v=ktbPXDEw9Ww

Ayrıcawww.geltir.com'u muhakkak ziyaret edin. Tıraş hakkında çok detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz bir Türkçe sitedir.

Saygılarımla

• Aman hocam öyle bi yazmışsınız ki sanki Jackie Chan' e küfür etmişim
    Valla temas ettirme açısını her açıyla denedim ama rahat kesen bi açı yakalayamadım. Yani videodaki gibi rahat olmadı. Neyse artık bi dahaki tıraşta denicem şansımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenTugay -- 30 Kasım 2013; 8:09:25 >
  • Yok canım. YUMA'nın jileti fazlasıyla dışarıdabıraktığını belirtmek istedim sadece. yani yeterince keskin oluyor tip sakal için..
    Siz benim dediğim siteyi ziyaret edin
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: BenTugay
    Aman hocam öyle bi yazmışsınız ki sanki Jackie Chan' e küfür etmişim
    Valla temas ettirme açısını her açıyla denedim ama rahat kesen bi açı yakalayamadım. Yani videodaki gibi rahat olmadı. Neyse artık bi dahaki tıraşta denicem şansımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

Yok canım. YUMA'nın jileti fazlasıyla dışarıdabıraktığını belirtmek istedim sadece. yani yeterince keskin oluyor tip sakal için..
    Siz benim dediğim siteyi ziyaret edin
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: BenTugay
    Aman hocam öyle bi yazmışsınız ki sanki Jackie Chan' e küfür etmişim

Tamamdır. Sağolun hocam.

• Evet hocam açıyla alakalıymış. Az önce daha dikkatli bi şekilde tıraş oldum. Bu sefer açıyı tutturdum. Yaprak jilette yeni olduğum için ilk başta zor olmuş. Herhalde yavaş yavaş el alışkanlığı gelir açıyı rahat tuttururuz.
  • Usturayla tiras olan yok mu acaba

ikisini de kullanan hangisinin daha konfurlu oldugunu soyleyebilir mi

ben hep usturayla oluyordum eskiden simdi bulundugum yerde yaprak jilet fln yok maalesef bende biraktim sakali gitti

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.