Şimdi Ara

Yaptığınız yazılıma patent alan oldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mesleğim ile alakalı yazılım/program yapmaya devam ediyorum.

Aslında iyi de gidiyorum, sonuç aldım.

Yaptığım şeyin örneği yok ve belki 90 gün / adam'lık işleri 3-4 saate indirecek.

Artık satar mıyım ya da günlük, haftalık, projenin büyüklüğüne bağlı ekipman sayısına göre fiyatlandırma mı yaparım, düşünüyorum.

Yazılımın adı da belli, alan adını da aldım.

Sizler hiç patent aldınız mı? Alanlar varsa sadece süreç ile ilgili nasıl ilerlediniz?

Teşekkürler.

• Bildigim kadariyla yok. Yani cikip bu gun facebook instagram gibi bi uygulamanin veya sitenin ayni konseptini yapabilirsin. Sadece markalain tescili var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede yazılıma patent verilmiyor. Avrupada da yok. Bİldiğim kadarıyla dünyada yazılıma patent verilen 3 ülke var: ABD, Japonya, G.Kore.
    Yazılımda telif hakkı var. Fikiri değil yazılımı koruyor. Patentler fikirlere verilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Telif zaten patentten iyi bir şey. Patentin süresi var, telifin süresi yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Telif süresiz değildir. Eser sahibinin ölümünden sonra 70 yıl geçerli, sonra bitiyor (public domain oluyor).
    Fikir Sanat Eseleri Kanunu, madde 27

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

evet, öyle de o romanlar, kitaplar vs. için geçerli. yazılım başka bir şey. yazılımı tüzel kişilikler üretiyor genellikle. kaldı ki öylesi bile çok uzun. patenlerin kimisi 10 sene geçerli, 10 sene sonra ne yapsan hak iddia edemiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 3 Şubat 2025; 19:32:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-imza denen şey ücretli mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.