Şimdi Ara

Yaratıcı ispatlanamaz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mr.jk

Başka bir siteden paylaşıyorum;

"Sanal parçacıklar, parçacık saçılması ve Casimir kuvveti dahil fiziğin birçok sürecinde önemli bir yere sahiptirler. Kuantum alan teorisinde, elektromanyetik itme ve iki yük arasındaki çekim gibi klasik kuvvetler bile yükler arasındaki birçok sanal fotonun değiş tokuşundan ötürü gerçekleştiği düşünülebilir."

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sanal_parçacık

Gördüğün gibi sanal parçacıklar'ın özellikleri belirtilmiş, birçok sanal fotonun değiş tokuşunda ötürü gerçekleştiği de belirtilmiş.
    Yani sanal parçacık diye birşey var, sen sanal parçacık diye birşey yok diyorsun, olmayan birşey bir olay içnide önemli bir yre sahip olamaz, var ki bir çok şeyin oluşumunda öenmli bir yere sahipmiş, ben demiyorum bak tanımında diyor..olmayan birşeyin özellikleri de anlatılamaz, olmayan birşeyin gerçekleştiği düşünülemez.

Tanrı bilimsel bir konu değil ise, söylenti ise o zaman bana cevap atmayın,
    benden alıntı yapıp, olmayan şeyler de var o zaman Tanrı'da yok iddaisında bulunmayın.

Sanal parçacık dahil her madde, fiziken tanımlanabilen her cisim sonradan yaratılmıştır, temeli de bigbang'tir.
    Bigban öncesi fiziken tanımlanamayan ortam yani yokluk/ hiçlik mevcuttur.

Yaratılmamış tek şey Tanrı'dır, O'nun dışında her şey yaratılmıştır.

Var diyebilmen için de yok olmaması gerekiyor, anlık olduğunu yukarıda yazmıştım zaten başa dönmeye gerek yok. Adının "sanal" olduğu bir şeyi yaratılmış olarak düşünmek senin bilebileceğin bir şey, zorla ikna edecek değilim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

quote:

Başka bir siteden paylaşıyorum;

"Sanal parçacıklar, parçacık saçılması ve Casimir kuvveti dahil fiziğin birçok sürecinde önemli bir yere sahiptirler. Kuantum alan teorisinde, elektromanyetik itme ve iki yük arasındaki çekim gibi klasik kuvvetler bile yükler arasındaki birçok sanal fotonun değiş tokuşundan ötürü gerçekleştiği düşünülebilir."

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sanal_parçacık

Gördüğün gibi sanal parçacıklar'ın özellikleri belirtilmiş, birçok sanal fotonun değiş tokuşunda ötürü gerçekleştiği de belirtilmiş.
    Yani sanal parçacık diye birşey var, sen sanal parçacık diye birşey yok diyorsun, olmayan birşey bir olay içnide önemli bir yre sahip olamaz, var ki bir çok şeyin oluşumunda öenmli bir yere sahipmiş, ben demiyorum bak tanımında diyor..olmayan birşeyin özellikleri de anlatılamaz, olmayan birşeyin gerçekleştiği düşünülemez.

Tanrı bilimsel bir konu değil ise, söylenti ise o zaman bana cevap atmayın,
    benden alıntı yapıp, olmayan şeyler de var o zaman Tanrı'da yok iddaisında bulunmayın.

Sanal parçacık dahil her madde, fiziken tanımlanabilen her cisim sonradan yaratılmıştır, temeli de bigbang'tir.
    Bigban öncesi fiziken tanımlanamayan ortam yani yokluk/ hiçlik mevcuttur.

Yaratılmamış tek şey Tanrı'dır, O'nun dışında her şey yaratılmıştır.

Var diyebilmen için de yok olmaması gerekiyor, anlık olduğunu yukarıda yazmıştım zaten başa dönmeye gerek yok. Adının "sanal" olduğu bir şeyi yaratılmış olarak düşünmek senin bilebileceğin bir şey, zorla ikna edecek değilim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım sanal parçacık denen zımbırtının özellikleri var; fizikte önemli bir görevi olduğu, birden bire ortaya çıkabilmeleri, kimi zaman gerçek parçacıklara da dönüştüğüne dair bilgilerle linkler attım sana.
    Olmayan birşeyin özellikleri olabilir mi?
    "Var" ki özelliği de var.

"Birşey yok ama özellikleri var" böyle bir saçma cümleyi dünden beri bize yutturmaya çabalıyorsun, bu saçmalığa ikna olmayınca da "seni ikan edecek değilim" diyorsun.
    Etme arkadaşım beni ikna falan..bu saçmalıklarına hiçbir akıl ikna olmaz.
    Mantıklı konuş tartışalım, yoksa alıntı yapmazsan sevinirim.

• quote:

Done; bulgu, veri, sahip olduun gözlemlerin vs.

Bu kadar veriye ve gözlemlere rağmen hala bir Yaratıcı var mı yok mu ona karar verememişseniz bu işlere hiç bulaşmayın.

Alıntıları Göster
    Bir yaratıcı var mı yok mu, tabi ki tartışılır... zaten kendi çapımda araştırmaya devam ediyorum, fikirlerim devamlı değişmekte, değişmeyen fikrim ise, bir yaratıcı varsa, o kudretli gücün kesin olarak bahsedilen kitapları göndermediğidir... çünkü yaratıcı fikri ve sıfatları kutsal kitaplarla bağdaşmıyor... bir "yaratıcı" için kutsal kitaplar aşırı basit, hata dolu ve ilkelce kalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Bir yaratıcı var mı yok mu, tabi ki tartışılır... zaten kendi çapımda araştırmaya devam ediyorum, fikirlerim devamlı değişmekte, değişmeyen fikrim ise, bir yaratıcı varsa, o kudretli gücün kesin olarak bahsedilen kitapları göndermediğidir... çünkü yaratıcı fikri ve sıfatları kutsal kitaplarla bağdaşmıyor... bir "yaratıcı" için kutsal kitaplar aşırı basit, hata dolu ve ilkelce kalıyor...

Alıntıları Göster
    Olabilir herkesin kendi fikri.

Bana göre de artık herkes birçok şeyi görüyor, bilim ilerledi, evren kainat işleyişi, fizik kanunları vs..sayısız gözlem sayısız sonuç var. Bana göre bunca şey varken hala var mı yok mu bilmiyorum demek garip. Çoktan karar verilmeliydi.
    Tanrı varsa kitap göndermesi yüksek ihtimal çünkü ölüm var, ölümden sonra olacaklar hakkında değerlendirmeler var. Tanrı'nın tanımı var.

Mesela Tanrı'nın tanımı..

Eğer kişi deist ise yani anladığım kadarı ile sizin gibi, o zaman sayısız Tanrı tanımı ortaya çıkar, her deist kendi kafasına göre bir Tanrı tanımı yapar, kendi kafasına göre ahiret tanımı yapar. Binlerce Tanrı tanımı, binlerce ahiret tanımı da olamayacağına göre mevcut dinlerden birini seçmek en mantıklısı gibi geliyor bana.

• quote:

Arkadaşım sanal parçacık denen zımbırtının özellikleri var; fizikte önemli bir görevi olduğu, birden bire ortaya çıkabilmeleri, kimi zaman gerçek parçacıklara da dönüştüğüne dair bilgilerle linkler attım sana.
    Olmayan birşeyin özellikleri olabilir mi?
    "Var" ki özelliği de var.

"Birşey yok ama özellikleri var" böyle bir saçma cümleyi dünden beri bize yutturmaya çabalıyorsun, bu saçmalığa ikna olmayınca da "seni ikan edecek değilim" diyorsun.
    Etme arkadaşım beni ikna falan..bu saçmalıklarına hiçbir akıl ikna olmaz.
    Mantıklı konuş tartışalım, yoksa alıntı yapmazsan sevinirim.

Alıntıları Göster
    Kimseye bir şey yutturmaya çalışmıyorum, okuduğun sayfada zaten bu da yazıyor ama nedense sen hepsini alıp bu kısmı atlamak istiyorsun.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.