Şimdi Ara

Yardım -- Bilgi işlem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bır otomobıl fırmasının bayılıgını yapan 1 fırmada bılgı ıslem departmanı ıcın goreve basladım..
    Daha evvel sırkette bu tıp bır departman ve bır sorumlu yokmus.
    Dısardan iş yaptırılan fırmalar mevcut.
    Ben okuldan yenı mezun tecrubesız bırıyım.
    Yuruyen bı sıstem bulunmakta bu sısteme neresınden gırecegım cozmeye , kavramaya ogrenmeye vs vs vs..
    bılıorum garıp bı topıc ama zordayım...
    bılgısayar odasında karsılastıgım goruntu 2 adet pc , adsl modem , gateway , swıtch ve yıgınla kablo..
    yazılım fırması sırkette kullanılan programı kendı sunucusundan yayınlıor..
    bızım sırketınde 2 subesınde bu yazılım kullanıor..

• Bir bilgiişlemcinin masasında mutlaka sistemin bir krokisi bulunmalı. İlk yapacağın şey bu olmalı. Kendine göre bir şema çiz. Pc ler, printerler, siwich ler, kabloların nereden geçtiği vs.
    Sonra kullanılan İP sistemini tespit et. Elinde ihtiyacın olacak her türlü tools araçları. Sisteme müdahale edebilecek her tür alet edevat. ve donanımhaber forum takibi
    Genel olarak bunlar. ama çook geniş ve kapsamlı bir alan bu. Birçok sorunla karşılaştıkça öğrenme olayıda artacak zaten. En önemli şey ilgi ve merak!
    Kolay gelsin...
  • 1 krokı cıkartıp tum ıp lerı not alıorum..

yana yana da sıstemı kuran fırmadakı x bey ın gelmesını beklıorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maje_s -- 9 Şubat 2006 16:06:37 >
  • bı server makıneye ram eklıycez , ilk etapta onu halledıorm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maje_s -- 9 Şubat 2006 9:59:46 >
  • senjizu güzel anlatmış zaten öncelikle kullanıcıları şifrelerini mail adreslerini şifrelerini vs onları not al sonra sistem nasıl çalışıyo bi bak bakalım server varmı workgroup mu domain mi ki domain değildir gerçi belirtmemişsin kaç kullanıcı olduğunu ama ben sana her türlü destekte bulunabilirim eski hallerim geldi aklıma ah ahh
  • saolasın dragon..
    sana eskı gunlerını sık sık hatırlatcam gıbıme gelıor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maje_s -- 9 Şubat 2006 10:00:46 >
  • Kardeş senin mesleğin ne normalde?Bunuda bilmiyorsan ne diyelim artık...
  • musluk tamırcısıyım
  • ram alımı olacak server ıcın.

makıne uzerınden elde ettıgım degerler

DMI Physical Memory Array
    -------------------------
    location Motherboard
    usage System Memory
    correction Single-bit ECC
    max capacity 16384MBytes
    max# of devices 6

DMI Memory Device
    -----------------
    designation DIMM 1
    format DIMM
    type DDR
    total width 72bits
    data width 64bits
    size 512MBytes
    speed 144MHz

DMI Memory Device
    -----------------
    designation DIMM 2
    format DIMM
    type DDR
    total width 72bits
    data width 64bits
    size 512MBytes
    speed 144MHz

daha evvel fırmaya bu tıp konularda yardımcı olan fırma 2 GB IBM ram ıcın 800 dolar , kıngston ıcın 500 dolar ıstemısler..
    benım pıyasadan buldugum 2 GB 333 MHZ ecc ram fıyatı 390 $ + kdv ..

bizi kazıklıorlar dıe ortaya cıkmalımıyım :)
    birde ecc ram mı yoksa ddr ram mı almalıyım.. ?
    tesekkurler sımdıden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maje_s -- 9 Şubat 2006 15:01:20 >

• Selamlar

Senin yaşadığın sorunu yaz başında bende yaşadım fakat zamanla bu geçer.....
    Eğer şirket elemanları anlayışlı ise karşılaştığın sorunlarda sana fazla baskı yapmazlar.....
    Ama sadece 2 pc varsa işim kolay sayılır....
    Benim gibi 10 pc ve 1 de server varsa o zaman zıçtın....
  • 30 kusur makıne var..
    server var..
    sırkette kullanılan bır yazılım var
    uzak masaustu var vpn var , var oglu var.. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: maje_s

daha evvel fırmaya bu tıp konularda yardımcı olan fırma 2 GB IBM ram ıcın 800 dolar , kıngston ıcın 500 dolar ıstemısler..
    benım pıyasadan buldugum 2 GB 333 MHZ ecc ram fıyatı 390 $ + kdv ..

bizi kazıklıorlar dıe ortaya cıkmalımıyım :)
    birde ecc ram mı yoksa ddr ram mı almalıyım.. ?
    tesekkurler sımdıden..

Sakın bizi kazıklıyorlar diye ortaya çıkma, bu işlerde özellikle bilgi işlem konusunda bu en yanlış davranışlardan biridir. Önce sistemi tamamen çöz. Her bir noktasında kendibaşına müdahale edebilecek duruma geldikten sonra ne istersen yap. Eğer sen bu adamlar bizi kazıklamışlar dersen, başka bir firmayla anlaşırsan, o gelen firma mutlaka bazı değişiklikler yapmak isteyecek ve toplamda size daha pahalıya malolacak. Geri eski firmaya dönüş de sözkonusu olmayacak. Ayrıca sistemdeki tüm açıkları eski firma biliyordur. Sen bizi kazıklamışlar dersen adamlarda öyle kazık olmaz böyle olur deyip sistemi bir uçururlarsa asıl belayı o zaman başına almış olursun En iyisi şimdilik bazı şeylere gözünü yum ama neler olup bittiğini de çöz. Belki adamlar bu fiyatı verirken gelip ramleri kendileri takıyor tüm sorumluluğu alıyor, gelmişken ıvır zıvır bazı problemlerle uğraşıyor olabilirler. Öyle bir durumda pek kazıklamış da sayılmazlar. Senin aldığın fiyat galiba sadece garanti kapsamında satıcının sana teslim edeceği durum için geçerlidir. yani ram i satanın hiçbir sorumluluğu riski vb. yok.

• kardeş ben bilği işlemci değilim fakat şuanda kursa gidiyorum ve adaylardanım.. Sana tavsiyem önce yedekler önemli bence, bilmiyorum aklıma geldi söyliyim dedim diydi
  • senjizu bende bugun işe gelırken bu kanıyla gelmıstım.Toplantıda bu konuda bı sey soylemıycem ve uygundur dıyecegım.
    tesekkurler
  • Ama sonradan bu durumu lehine çevirebilmelisin, sonra sana yönetim tarafından "neden bizi uyarmadın" denilebilir. Yani bıçak sırtı gibi bir durum. Artık burada kendi stratejin ön plana çıkacak. Bilmiyorum anlatabildim mi?
  • bence önce yazı yazmayı öğrenmelisin ı ve i harfini bile karıştırıyorsun işin zor bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİLGİSAYARCI

bence önce yazı yazmayı öğrenmelisin ı ve i harfini bile karıştırıyorsun işin zor bence

neden diğer insanlar gibi yardımcı olucağına,insanın hevesini kırıcak bir şekilde eleştiri yöntemine gidiyorsun ki..gereksiz bir msj oldu topic sahibi kusura bakma..
    kolay gelsin umarım başarılı olursun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.