Windows xp 256 ram kapasiteli dizüstü bilgisayar kullanıyorum.Problem, bilgisayar açıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika hiç bir şey yapamıyorım.Programlar yüklendikten sonra ekranın yanındaki ledlerden biri sürekli çalışıyor.Ve işık sönene kadAR bilgisayarı kullanamıyorum.Bu sorun ramdan mi kaynaklanıyor.Bilgisayarda iki tane yuva var(ram için).Tekini kullanıyorum.Yoksa işlemciden mi.Yardımcı olursanız sevinirim....
virüs olabilir tarat antivirüs programı ile istersen
Sanmıyorum ama istersen ram'in yerini değiştir ve birde öyle dene olmassa kesin çözüm formattır.Çünkü virüs programı daha da kasar pcni ve şu programı öneririm bilgisayarını gerçekten hızlandırıyor..
Format atmaya gerek yok . 1-2 yöntem daha dene olmazsa cakarsın formatı
kardeşim anladığım kadarıyla virüs girmiş ve bilgisayarda gereksiz islemler yaparak yavaslatıyor.antivirüs proğramları dene.kolay gelsin
herkes gibi ben de 1. planda virüs taraması yapmanı öneririm, onun dışında deneyimli bir kullanıcıysan başlat>çalıştır>msconfig'den başlangıç'taki gereksiz şeyleri kaldırabilirsin, ayrıca başlat>tüm programlar>başlangıç altından yine gereksiz şeyleri silebilirsin. ancak dediğim gibi yanlış birşey kaldırır/silersen makine iyice sapıtır.
bu arada 256 ram çok azmış.. hem xp için, hem de başlangıçtaki o kasılmaları ona da bağlayabiliriz. 512 ramde bile xp acı çektirir insana.. son olarak windows xp formattan birkaç ay sonra kendi kendine sapıtmaya başlar hep.. ne kadar temiz de baksan. format ya da backup restore öneririm.