arkadaşlar, win xp home edition kurulu bir pc ve bir notebook var
pc usb adsl modemle internete bağlanılıyor
iki pc yi çapraz bağlı (1-3, 2-6) ağ kablosu ile birbirine bağladım, ev ağı sihirbazını kullandım ama birtürlü ağda birbirlerini görmediler. ip leri otomatik olunca olmuyor, 192.168.0.1 , 192.168.0.2 verince ping atıyoruz olmuyor istek zaman aşımına uğradı yazıyor. anlayacağınız yapamadık.
başka bir cihaz olmadan nasıl bağlantıyı paylaştırabilirim
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim
Cross kablo ile bağlantıyı yapıp TCP-IP ayarlarından bilgisayarlara statik IP ver. Eğer USB modemin sürücüsü bir ağ bağlantısı gibi kendini tanıtmışsa (%90 öyledir) bu bağlantının ayarlarından Internet Paylaşımı seçeneğini seçiver.
Notebook için DNS sunucusu olarak 212.57.1.12 ver. Ağ geçidi olarak PC'nin IP'sini yaz.
ben de evimde şu anda fatih_ayna nın dediği sistemi kullanıyorum. cross over ile interneti pc den laptopa paylaştırıyorum, yerel ağı da görüyorum. Ev ağı falan kurmana gerek yok. bilgisayarının ethernet atarlarından (yani laptopla bağlantıyı sağlayan bağlantına) statik IP belirleyeceksin. ve bunun üzerinden internet paylaşımını aktif hale getireceksin. yapman gerken sadece bu. laptop otomatik IP ile bağlanacak. IP numarasını PC, laptopa atayacak. dolayısıyla ağ geçidi vs. olayları da çözülmüş olacak. bilgisayarlar birbirini görecek. göremiyorsan "bilgisayar ara" kısmından bilgisayarının adını yazarak aratabilirsin. (klasörleri paylaştırmayı ve özellikle ethernet kartının ağ ayarlarından dosya ve yazıcı paylaşımını açmayı unutma.)
resimde laptopun bağlantısını görüyorsunuz. otomatik seçilmesi üzerine ayarlandı. pc ye 192.168.0.1 IP sini statik atadım. gerisini kendisi halletti.