İşyerimize acilen ups gerekiyor, patronlar da hadi diye sıkıştırıyorlar. Ben de apc firmasının bu işin uzmanı olduğunu duydum. Kendileri ile mail yoluyla temasa geçtim. Kendilerine önce 3 bilg. kaldırabilecek bir ups istediğimizi, çalışma süresinin çok önemli olmadığını 15-30 dk arası iyi olduğunu söyledim.
Oradan bir yetkili SUA2200 önerdi. Çok pahalı bir ürün zaten stokta yokmuş. Yetkilinin ağzından lafları cımbızla almaya çalışarak (mail yoluyla olmasına rağmen - sanırım küçük müşteri oluyoruz pek sallamıyolar), daha derine inmeye çalıştım. Öncelikle 3. bilgisayara ihtiyacım yok - onun yerine harici hd tipi bir ürüne yöneldim. Bu sistem için SUA1500 modeli olur mu dedim. İşte cevabı:
"o da var, (1-2 kaldi sanirim) . standart tip 6-7 PC kaldirir. ancak onda tek kartus, 2200 de cift kartus aku vardir. calisma sureleri yari yariya farkeder. 452,-€ +KDV dir. "
Yani bu kadar olur. 6-7 pc diyor. Ben ise şimdi 2 pc + çevresel ürünler diyorum. Şimdi SUA1500VA olan model 6-7 pc kaldırıyosa acaba SUA1000 modeli benim işimi görür mü sizce?
Bir de yine bu marka ama mesela 1500AVR Back UPS gibi modeller de var. Onları daha ucuz diye onları sordum. Evet onları biz satmıyoruz, onlar daha ucuzdur dedi - farkı ne sorusuna cevap olarak. O modeller ile ilgili bir fikriniz var mı (ince olanlar)
Gözünüzü seviym bana bir yardımcı olun. bu aralar elektrikler gitmeye başladı ve her gittiğinde komurtular yükseliyor:)