Arkadaşlar merhaba.Telefonum Nokia 5800 ve telefonum da opera 5.1 beta ve opera 10 final sürümünü ve Turkcell mobil internet kullanarak çok uzun zamandır m.facebook.com adresini kullanarak Facebook hesabımı kullanmaktayım.Sorunum daha önce de bir kaç kez başıma geldi ama bunun bir hacker saldırısı olduğunu düşünmüştüm. 2 gün önce tekrarlana olayın gelişimi şöyle oldu.Cep telefonumdan m.facebook.com a girdim, şifremi yazdım fakat açılan sayfadawww.facebook.com a pc üzerinden girmemi söyleyen bir hatayla karşılaştım. Hemen pc üzerinden facebook a girdim 2-3 dk. önceki saat dilimini ve harita olarak izlandayı gösteren ve bu ülkeden bir mobil cihazdan hesabıma giriş yapılmaya çalışıldığını belirten bir uyarı yazısıyla karşılaştım ve benden yeni bir şifre almam istendi.Yeni bir şifre alarak hesabımı aktif ettim.Ertesi gün tekrar telefonumdan m.facebook.com a girdim ve yine aynı hata ve aynı yönlendirmelerle tekrar şifre almak zorunda kaldım.Ve bu olay 2 gün de 3-4 sefer tekrarlandı.Daha önceleri başıma geldiğinde girişin Hollanda üzerinden yapıldığı hatası geliyordu.Ve bunun şifremi ele geçirmeye çalışan bir hacker saldırısı olduğunu düşünüyordum.Bu sefer ise her seferinde İzlanda olarak uyarı almaya başladım.Turkcell müşteri hizmetlerini aradım konuyu detaylı bir şekilde anlattım fakat yardımcı olamadılar, hatta böyle sorun karşısında şaşırıp kaldılar. Yani kısacası ülkemden mobil internetle facebook a girdiğimde bunu farklı bir ülke gibi algılayarak facebook bunu uyarıyor.Kullandığım mobil tarayıcılarda ki çerez (cookies) / geçmiş (history) / kayıtlı parolaları da silmeme rağmen her denemem de aynı hatayla karşılaşıyorum.Bunun bir çözümü var mıdır? İlgilerinize, teşekkürler...
teşekkür ederim dediğin de mantıklı aslında
Aynı sorun bugun benim de başıma geldi izlanda da hesabıma girilmiş hesabı aktif et şifre değiştir felan bnde operadandır diye takmadım kafama.
quote:
Orijinalden alıntı: mahseer898
Aynı sorun bugun benim de başıma geldi izlanda da hesabıma girilmiş hesabı aktif et şifre değiştir felan bnde operadandır diye takmadım kafama.
zaten bu c6 lı cfw ler kullandığımdan beri opera programı devamlı kendini kapatır oldu, ondan bi gıcıklığım var operaya, bide bu çıktı başıma şimdi.
Geçmişte ben de yaşamıştım bu olayı.PC'den girip yeni şifre alınca herşey eskisi gibi oluyor.