Şimdi Ara

Yardım Güç kaynağı alırken neye dikkat etmeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle size yaşadığım sorundan bahsedip sonrada güç kaynağı alırken neye dikkat etmem gerektiği konusunda yardim isteyeceğim.

Suan sorunum pc'yi başlatıyorum gakat hic bir sekilde ekrana görüntü gelmiyor.(ne parlama nede bir sinyal yok hatasi almiyorum) hatta pc kapali iken monitör ışığı turuncu olur calistirdigimizda mavi ye döner bu bile olmuyor . Bu sorunla cok uzun zamandir zamandir karsilasiyordum zaman zaman açılıyordu daha sonra tamamen acilmadi ben sorunun o zaman power dan oldugunu düşünüyordum herkes ekran karti dedi . Ekran kartim asiri büyük oldugu icin hic bir arkadasimin kasasina sigdiramadim pc ci de abi bu bozulmus diyince yenisi aldim 9 aydir da sorun yasamadan yeni ekran karti ile calisiyordu . Simdi ayni sorun tekrar basladi hdd - ram - ekran kartini test ettim hepsi calisiyor . Power supply ve anakart disinda herseyi test ettim sorunsuz calisiyor . Tahminim suan sorun powersupply ve yenisini alacagim neye dikkat etmeliyim? Suan kullandigim 1000 watt benim . 600 falan yetiyor suanki sistemime yinede 700 falan almayi dusunuyorum gelecege yatirim yaparak . Tabi sizinde bu konuda fikirlerinizi istiyorum hangi marka hangi model ? Tesekkurler ilginiz icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guncel

• Verimlilik tabiiki, ne kadar verimli olursa hem daha az boşuna elektrik yanar hem daha az ses çıkarır hemde daha uzun ömürlü olur.

• 1) 12v kanalindan tam olarak ne kadar güç veriyor.

2) iç bilesenlerin kalitesi

3) verimlilik (günümüzde min. 80 plus bronze tercih etmek gerek)

4) Yari Modüler mi yoksa Full Modüler mi (Kasa içi hava akymy ve kablolaryn daha düzenli gözükmesi için önemli)

5) jonnyguru.com, kitguru, techpowerup gibi sitelerde incelemesi mutlak olmaly(özellikle jonnyguru.com'da)

6) eco mode, hybrid slient mode, zero rpm fan mode gibi çesitli markalaryn isimlendirmesi olan psu yüke girince fan çalistirma özelli?i psulary tercih etmeniz uzun vadede daha iyi olacaktyr. fan gereksiz yere çaly?maz ise toz çekmez toz çekmeyece?i için psu daha uzun ömürlü olacaktyr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 3 Haziran 2016; 22:27:38 >

• oncelikle sisteminizin tam yukte ne kadar guc cektigini ogrenin. ben bunu pcpartpicker den sistemimin aynisini toplayarak anliyordum. sonra ihtiyaciniz olan gucten ez 150w daha guclu bir psu bulun (12v kanalina bakarak) sonra bu psu nun en az 80+ bronz verimlilik sertifikasi oldugundan emin olun ve son olarak 12v guc kanalindan gelen amperin tek rail den geldigine emin olun ve butun bu ozelliklere sahip olan psu yu bulunca internette aratin problemi var mi varsa onemli bir problem mi. ben corsair vs650 kullaniyorum muthisbir psu.

• peki bu psu ların özelliklerini ayrıntılı olarak nere bulabilirim yani mesala bvatanda ilgilerken genelde temel 2-3 özellik yazıyor hangi modelin iyi oldğunu nerde inceleyebilirim ki :S
  • jandark02 kullanıcısına yanıt
    ilgili üreticilerin sitelerine girerek özelliklerine bakabilirsin ayrıca inceleme olarak jonnyguru.com bu siteyi bir incele

psu alacak olan kişiler almadan önce mutlak bu siteyi incelemesinde fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.