Şimdi Ara

YARDIM:( İşlemcinin çevresinden ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sorunla ilgili yaklaşık 3 haftadır uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim.1-2 ay önce sistemimi yeniledim. AMD 1600+ kullanıyordum artık zamanı gelmişti.
    Sistemim şu şekilde:
    AMD 5200+ işlemci ADA5200csbox (F2 revizyonlu)
    ASUS m3a Anakart (AMD 770 chipset)
    2*1 GB OCZ 800 mhz Platinum DDR2 RAM
    750 GB samsung sata HDD

Sorun şu şekilde başladı:
    Bir ara internette AMD OverDrive isimli yazılımı (merak nedeniyle) indirip kurdum.Ayarlar kısmından "CPU core multiplier" kısmındaki
    13x ayarını 6x e indirince kasadan gelen bir tiz ses aniden kesildi(aslında kesilmedi %95 azaldı günler sonra fark ettim). başka bir ayarla oynamadım voltaj, HT speed vs...
    Sesin geldiği yer işlemci veya onun çevresi (çok uğraşmama rağmen tam gelen noktayı bulamadım).
    Ses PSU dan gelmiyor çünkü kasam CM 690 yani PSU altta öyle olsa farkederdim. İşlemcinin fanından değil riski göze alıp fanların güç kablolarını çıkarıp PC yi başlattım aynı ses gene var.Ses çok tiz bir ses aslında cok kuvvetli değil ama çalışma ortamım sessiz olduğu için beni sinir etti. İnternette çok aradım cok nadiren Voltaj regülatör modülünden gelebileceğini söyleyenler var.ingilizcesi "choke" olan malzemeden gelebilir diyen var.

Benle aynı işlemci ve anakartı kullanan benzer problem yaşayan var mı????? Yada çözümünü bilen.
    Anakartı veya işlemciyi değiştiriyim diyorum ama problemli parça hangisi bir türlü çözemedim.
    Bu ses belli İşlemciden gelme ihtimali az sanırım anakarttan ama sebep ne????? Anakart mı hatalı yoksa işlemcide ki bir hata nedeniyle (sonradan araştırdım işlemcim eski revizyonmuş bundan başka F3,G,G2 revizyonları da var. ) anakarttan mı ses geliyor?
    Bu arada kondansatörler sağlam gözüküyor(şişme falan yok).multiplier ı 6x'de de kullanamıyorum performans %70 azalıyor.
    multiplier 6x'de işlemci frekansı 1200 mhz oluyor 13x de 2600 mhz. Hız değişimiyle bu ses normal mi(o da aklıma geldi acaba normal birşey de ben mi bilmiyorum.
    Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli55 -- 2 Mart 2008; 18:39:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.