Şimdi Ara

YARDIM!!! Kaçak Akım Rolesi Zorunlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar kaçak akım rolesi normalde hayat kurtarır. Ama benim farklı bir sorum var:

Örneğin 112 acil servisin çağrı karşılama biriminde kurulması nasıl olur? personel korunmuş olur ama rolenin atması durumunda 112 Acil sistemden yardım isteyen bir sürü insanın iletişimi kesilmiş olur bu sık sık olursa zarar sayısı çoğalır. Çağrı karşılama birimi için kaçak akım rolesi çoklu ölümlere neden olabilir. Kaçak akımla ilgili çok fazla olumsuz makale okuduğum için emin olamadım. Topraklama sistemlerinde TN-S araştırdım... benim asıl sorum kaçak akım rolesi yerine TN-S topraklama yapılması yeterli olur mu?

En kısa sürede yanıtlarınızı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: kanvoldo

Herkese selamlar

arkadaşlar kaçak akım rolesi normalde hayat kurtarır. Ama benim farklı bir sorum var:

Örneğin 112 acil servisin çağrı karşılama biriminde kurulması nasıl olur? personel korunmuş olur ama rolenin atması durumunda 112 Acil sistemden yardım isteyen bir sürü insanın iletişimi kesilmiş olur bu sık sık olursa zarar sayısı çoğalır. Çağrı karşılama birimi için kaçak akım rolesi çoklu ölümlere neden olabilir. Kaçak akımla ilgili çok fazla olumsuz makale okuduğum için emin olamadım. Topraklama sistemlerinde TN-S araştırdım... benim asıl sorum kaçak akım rolesi yerine TN-S topraklama yapılması yeterli olur mu?

En kısa sürede yanıtlarınızı bekliyorum...

IT tipi topraklama yapmanızı tavsiye ederim. Bunun için ayrı bir trafo kullanmanız lazım. O zaman sizin dediğiniz gibi sistem enerjisiz kalmaz.

Ancak askeri tesisler, haberleşme istasyonları ve hastanelerde önemli cihazlar için UPS sistemleri vardır.

TN-S sistemde faza dokunursanız gene çarpılırsınız. Kaçak akım rölesi yerine kesinlikle kullanılmaz.

Saygılar...

• bilgilendirme için teşekür ederim
  • kamu kurumlarında kaçak akım rölesi zorunlu mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü sorunu mu Kaçak mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.