Şimdi Ara

YARDIM (Kolostomi torbası ve konvesk adaptör)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yerde mi açıyorum bilmiyorum ama benim şöyle bir sorunum var. Elimde kutu kutu kolostomi torbası ve konveks adaptör var. Tam olarak hangi hastalıklar için kullanıldıklarını bilmiyorum (galiba bağırsak hastalıklarında kullanılıyor).

Bunlardan elimde baya olduğu için bunlarla ne yapacağımı bilmiyorum. Tıpta okuyan, doktor olan ya da bu işlerden anlayan birileri yardımcı olursa sevinirim.

Elimdekilerin ne olduğunu anlaşılması için resim ve link koyuyorum:

Konveks adaptörler:http://www.deksanmedikal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=62

Kolostomi torbaları:http://www.deksanmedikal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=62

• Kolostomi torbaları adaptörlü ve tek parça olarak uygulanır. Sizde adaptörlü torba var sanırım. bununla ilgili bilgileri daha iyi anlamak adına
    www.semboltibbi.com adresinden yararlanmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matraci -- 5 Mart 2011; 10:50:57 >
  • Arkadaşım elindeki torbalar kolostomi torbası kolon hastalıklarında eğer hastanın ince ve kalın bağırsak sorunları mevcut ise bu sorunlar (çok farklı nedenler olarak belirtiliyor özellikle ca (kanser) başlangıçta bunun gibi nedenlerden dolayı hastanın normal yollardan büyük tuvalet ihtiyacını gidermede sorun çıktığından artık yapamaz duruma geldiğinde iki tür olan bir adaptörlü iki parcalı dediğimiz ileostomi ,kolostomi torbası, birde tek parcalı ileostomo ile kolostomi torbası mevcuttur.Bu durumlarda ilk önce hastay uygun bir dilde psikolojik destek sağlayarak bu torbaları bundan sonraki hayatında kullanması gerektiğinin anlatılması ve uygulamalı olarak öğretilmesi gerekmektedir. Şimdi torbaların üzerinde Convatec -Hollister -Coloplast gibi bir marka yazması gerekmektedir.Üzerinde küçük madeni para gibi delikli olan torbalara yan tarafta bulununan karbon filtre dediğimiz yuvarlak parcalar takılır torbalara bu sayede torbadan kokusuz bir şekilde gaz çıkışı sağlanmış olur normal kullanımda üç günde bir adaptörün değiştirilmesi -hergün tavsiyen sabahları günlük torba değişimlerinin yapılması hastalara öğretilir ..

• allah hiç kimseye bunlardan kullanmayı nasip etmesin.psikolojik olarak çok etkileyici bir şey.kolostomi torbası kolostomi açılan bireylerin dışkılarının biriktirildiği torbalardır.kolostomi kalıcı yada geçici olarak açılabilir.incebağırsağa açılırsa adı ileostomidir.rahmetli barışmanço kullanıyormuş bunlardan.
    bunların steril olmasına gerek yoktur ancak hijyenik olması gerekiyor.nem rutubet içinde kalmış bir kolostomi torbası enfeksiyona yol açabilir.
  • bunlar oldukça pahalı sayılabilecek şeyler ve maalesef sosyal güvencesi olmayanlar bunları para ile alarak oldukça maddi sıkıntıya giriyorlar herhangi bir bu ürünlerden satan medikal şirketle temasa geçip bu şekilde ihtiyaç sahipleri varsa (ki onlar bilebilir) onlara vermenizi öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.