Bildirim
Yardım Lazım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
yeniden convert etmene gerek yok. saati anlarımda tarihi datetimepicker nesnesiyle kaydedersen veritabanı açısından ve veri kaybı/uyuşmazlığı açısından daha sağlıklı olur. textbox ın textini aldığın gibi aynı şekilde datetimepicker nesnesi içinde yaparsan iyi olur.
öte yandan kayıtlarını hangi servisle yapicaksın onu karar vermen gerek. kendinmi sql data kütüphanesiyle kodlayacaksın? yoksa e.f felan mı kullanacaksın? -
Haklısın kardeşim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
simdilik localde calısıyorum , bisekil hallettim olayı ama simdide search kısmında problem cıkartıyo , executereader hata vermeye basladı -
quote:
Orijinalden alıntı: Qlimaxx
simdilik localde calısıyorum , bisekil hallettim olayı ama simdide search kısmında problem cıkartıyo , executereader hata vermeye basladı
hatanın resmini upload edip koyarsan bir bakalim -
hallettim dostum tesekkurler -
aranızda database e otomatik id ekleme konusunda yardımcı olucak var mı -
phpmyadmin panelinden id ayarlarını şu şekilde yap ->
Index -> Primary
ve A.I yazan yeri işaretle
artık otomatik olarak idi kendisi atar. -
quote:
Orijinalden alıntı: CatchFire
phpmyadmin panelinden id ayarlarını şu şekilde yap ->
Index -> Primary
ve A.I yazan yeri işaretle
artık otomatik olarak idi kendisi atar.
tesekkurler dostum ilgilendigin icin -
datagrid de edit yapmak istedigim zaman sadece mouse ile secilen cell i degistirme sansım var mı ? bilgisi olan var mı ? -
internette bunun üzerine sürüyle örnek var. türkçeye nazaran biraz ingilizce araştırma yaparsan sonuca ulaşırsın. -
muhtemelen yanlıs yazıyorum dostum :) gridview cell mouse click yazdım ama bi sonuc alamadım -
dostum gridview cell mouse click ne alaka
ingilizce birine soru soruyormuş gibi soracaksın google' a. araştırmacı olmazsan programcılıkta yol kat edemezsin. elbetteki gel sor forumda konu aç ama araştırmacı ol.
açıkcası ben son çare olarak bile forumda konu açmam. çünkü elimin altında internet var ve her halukarda cevabı var. ilk sayfaya bakıp kapatmam ben. illa ki o sorumun cevabını bulana kadar araştırırım cevabını ki sorunumu kendi yöntemlerimle çözmüş olsam bile.
https://www.google.com.tr/?gfe_rd=cr&ei=_gi1U83kFuLa8geHi4CAAg&gws_rd=ssl#q=how+to+insert+delete+update+data+in+gridview+using+asp.net
-
haklısın banada mantıksız gelmisti yazdıgımda ben bunları yaptım , ben tam acıklayamadım derdimi . Edit butona bastıgım anda bütün hücreleri degistirmek istemiyorum mesela sadece plaka bilgisini degistirmek istiyorum , plakanın oldugu hücreye mouse ile click yaptıgım zaman degistirmek istiyorum . bunun ingilizcesini yazamadım :) -
onun için ya kendin sql sorgu cümlecikleri yazacaksun update için ya da benim izah ettiğim şekilde bir kullanıcıya ait plaka numarasını edit e tıklayarak tüm o id bilgilerine ait hücreyi güneclleyeceksin. illa hepsini yeniden yaz güncelle demiyorum. aynı bilgiler kalabilir seçtiğin hücrenin bilgilerini textboxa aktarırsın sadece plakayı değiştirip güncellersin.
bu kadar basit -
-
dostum, tek hücreyle çalışmak veri kaynına veya hatalara yol açabilir. ben sana sağlıklı olanı söyledim.
hangi alanın null girişi engelli?
eğer ki boş geçmek istediğin bi alan var ve sen genede sadece bir kısmı güncellemek istiyosan yukarıda anlattığım şekilde edite bastıgında bilgilerin hepsini tek tek texboxlara aktar null geçmek istediğin alanada null değeri ver ve sadece plakayı düzenleyip kaydet.
2.kere anlatmaktan hoşlanmıyorum. sorunun yanıtını verdim eğer farklı bişey istiyosan ya biraz daha araştır ya da farklı kişilerin fikirlerini dinle.
huyum böyle naparsin -
quote:
Orijinalden alıntı: Tsukinome
dostum, tek hücreyle çalışmak veri kaynına veya hatalara yol açabilir. ben sana sağlıklı olanı söyledim.
hangi alanın null girişi engelli?
eğer ki boş geçmek istediğin bi alan var ve sen genede sadece bir kısmı güncellemek istiyosan yukarıda anlattığım şekilde edite bastıgında bilgilerin hepsini tek tek texboxlara aktar null geçmek istediğin alanada null değeri ver ve sadece plakayı düzenleyip kaydet.
2.kere anlatmaktan hoşlanmıyorum. sorunun yanıtını verdim eğer farklı bişey istiyosan ya biraz daha araştır ya da farklı kişilerin fikirlerini dinle.
huyum böyle naparsin
nese dostum yinede saol ilgilendigin icin pek anlasamadık ama nese :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X