Şimdi Ara

Yardım Lütfen- Laptop fanından gelen garip sesler ve Yüksek CPU sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Acer Aspire 5745G model bir laptop'ım var. Fanında olan bir sıkıntıdan dolayı "tırtırtır" (sanki bir yerlere bir şey sürter gibi) sesler geliyordu, bir süre sonra ekran kapandı tekrar gelmedi. Bilgisayarcıya götürdüğümde fanı bozulmuş ana kart yanmış dedi, yüklü para verip tamir ettirdim. Aradan bir kaç ay geçti yine fandan aynı tırtırtır sesi geliyor, ve aşırı ısınıyor, ve Speccy programından baktığım üzere CPU sıcaklığı 83-90 arasında gidip geliyor. Laptop soğutucu alayım diye düşündüm, ama bu ne kadar fayda sağlar bilemedim, Ne yapmamı önerirsiniz? Önerilerinizi rica ediyorum.

Yardım Lütfen- Laptop fanından gelen garip sesler ve Yüksek CPU sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8agcio -- 22 Mayıs 2020; 12:41:53 >

• bilgisi olanların bilgilendirmesini rica ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerler max yükte normal. Sonuçta bu bir laptop.
    Masaüstü sistem ile değerler koysa edilmemeli.

Fan tıkırtısı ise, kasa içinde ince bir tırnak kırılmışsa fana takışmış olabilir.

Bilgisayar tamircilerinin %99’u tokatçısı açık ve net. Ancak forumda güvenilir iyi niyetli bir kaç tamirci arkadaş vardır diye umuyorum. Keşke foruma danışsaydınız.

Alıp o bilgisayarcıya götürün parasının hakkını verene kadar çözsün sorunu.
    Önceden böyle değildi memleket. Herneyse çözümü siz değil yine o tamirci bulmalı. Bunun için de para almamalı.

Ne kadar ücret aldı bilmiyorum ama en azından yüklü bir rakam diyorsanız o halde yetkili servise ücreti karşılığında yaptırmak daha mantıklı olurdu.

• EBÖB E kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Dereceyi 90larda görünce endişe ettim ancak bu dediğim değerler laptop açıldıktan 3-5dk dk sonraki işlem olmaksızın olan değerler. Haklı olabilirsiniz, kimileri kötü niyetli olabiliyor sonradan yaptırdığıma pişman oldum ben de.
    anakart yanması tamiri, 256gb ssd ve fan için toplam 700tl civarı ücret ödedim. Biraz aceleye geldi malesef

Dediğiniz gibi o bilgisayarcıya götürüp bırakmak en doğrusu sanırım, kendi sorumluluğunda çünkü.

Laptop soğutucu önerir misiniz peki faydası olur mu? 100-200 bandında fiyatlar
  • Soğutucudan önce yüksek iletken değerine sahip macun çekin işlemci ve ekran kartınıza.

Soğutucu olarak “Vakum Soğutucu”’lar övülüyor.
    Altına stant olarak konulan fanlardan daha iyi olacaktır.
    1 kaç çeşidi mevcut, araştırıp yorumları okuyarak vakum soğutuculardan birini seçebilirsiniz.

• Ssd hangi marka model?
    İşlemci fanının kralı 50₺ en fazla.
    Ssd’lerin kralı ise “Samsung Evo 860 250 GB” [380₺]
    Açıkçası anakartta ciddi bir sorun olması gerekiyor o rakamlara ulaşması için.

Ssd takmak 10dk sürüyor.

Şu saatten sonra Geriye kalan sorumluluk tamircinin.

Ssdnin markasını hatırlamıyorum ama o zaman araştırmıştım 280-300tl gibi bir şeydi. Ama yine de Bilgisayarcının biraz fazla aldığı aşikar gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu dediklerinizi dikkate alıcam, araştırıyorum şimdi teşekkür ederim.
    Bu vakum soğutucuları kendim yapabilir miyim (tamir işlerinden pek anlamam) yoksa bir bilgisayarcı mi yapmalı sizce

• Evde yapılabilir mi hiçbir fikrim yok.

• Sisteminizin özelliklerine ve parça modelleri gibi bir çok detaya “aida64” isimli programdan ulaşabilirsiniz.

bakacağım, ilginiz için teşekkür ederim hocam sağ olun

• Rica ederim umarım çözüme kavuşur.

Bayram sonrası bilgisayarcıya götürüp üstüne atacağım artık halleder :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.