Şimdi Ara

~~yardım lütfen~~ SATA?SATAII?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anakartım ASUS A8N5X üzerinde 160GB harddisk var zannedersem SATAdır,
    anakartın özellikleri:
    A8N5X
    Performance 939 Board for Everybody
    - AMD Socket 939 Athlon 64 X2/Athon 64 FX/Athlon 64
    - NVIDIA® nForce™ 4
    - PCI Express Architecture
    - Serial ATA RAID
    - Gigabit Ethernet
    - AI NOS
    - Precision Tweaker

NVIDIA nForce™4 deliver unmatched PC security and unbelievable PC performance. Get it all: PCI Express for AMD platforms and cutting-edge features including SATA and NVIDIA nForce Security – protection from spyware and hackers. NVIDIA nForce4 ensure maximum PC performance while futureproofing your PC for demands of tomorrow.

Sorum şu olacaktır: SEAGATE 500GB-3.5"-SATA2-7200R-32MB hdd alsam desteklermi?

Zahmet edipde okuyup cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• Evet destekler fakat aldığın HDD'yi SATA II modunda kullanamazsın SATA modunda kullanman lazım, doğal olarak SATAII performansınıda alamazsın.
    Bende 1 Adet WD 320GB var, 1 Adet Seagate 500GB (Baracuda 3500320AS) var memnunum.
    Tam hatırlamıyorum ama 50-60GB veriyi 15-20dk gibi bir sürede kopyalamıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lordmtf

Evet destekler fakat aldığın HDD'yi SATA II modunda kullanamazsın SATA modunda kullanman lazım, doğal olarak SATAII performansınıda alamazsın.
    Bende 1 Adet WD 320GB var, 1 Adet Seagate 500GB (Baracuda 3500320AS) var memnunum.
    Tam hatırlamıyorum ama 50-60GB veriyi 15-20dk gibi bir sürede kopyalamıştı.

peki sat II modu için ne yapmamız lazım?ayar vs.
  • Eğer aldığın HDD sata II ise hiç birşey yapmana gerek yok direk tak çalıştır. SATA 'ya geçmek için jumper ayarı yapıyorsun sadece ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordmtf -- 9 Kasım 2008; 0:12:57 >
  • quote:

Eğer aldığın HDD sata II ise hiç birşey yapmana gerek yok direk tak çalıştır. SATA 'ya geçmek için jumper ayarı yapıyorsun sadece ;)

jumper ı çıkardım hiçbişi yok arkada
  • Bazı anakartlarda farketmiyor HDD'yi takıyorsun anakart 1.5GB SATA modunda çalıştırıyor. Eğer SATA2 HDD'niz varsa ve Anakartta çalışıyorsa sorun yok demektir.
    HDD'lerin üzerinde jumper tabloları var en doğru bilgiye oradan ulaşabiliriz zaten.
    Birde şunu sorayım sizin elinizde SATAII HDD ve SATA Anakart mı var ?
    Birde jumper'i neden çıkarttınız onuda anlayamadım tam olarak ¿

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordmtf -- 9 Kasım 2008; 0:38:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartta Tümleşik SATA 3Gb/s ile RAID fonksiyonu olduğu için;
    HDD Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive olduğu için hiçbir değişikliğe gerek yok HDD'yi anakartın herhangi bir sata portuna bağlayarak SATAII hızında kullanabilirsiniz ;)

Kısaca şöyle özetleyelim isterseniz
    HDD'niz SATAII ve anakartınız SATAII HDD Destekliyor ;)
  • quote:

Anakartta Tümleşik SATA 3Gb/s ile RAID fonksiyonu olduğu için;
    HDD Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive olduğu için hiçbir değişikliğe gerek yok HDD'yi anakartın herhangi bir sata portuna bağlayarak SATAII hızında kullanabilirsiniz ;)

Kısaca şöyle özetleyelim isterseniz
    HDD'niz SATAII ve anakartınız SATAII HDD Destekliyor ;)

ben hiç bi fark hissetmiyorum bios ayarımı var acaba? neden göremedim normalde hdd nin arkasında jumoer var 1.5 gb modunda çalışması için onu çıkardım 3 gb modunda çalışıyormuş ama hissetmedim

cevap için teşekkürler

•  ~~yardım lütfen~~ SATA?SATAII?

Biraz araştırma sonucu bunu buldum. Anladığım kadar ile jumper takılı iken saniyedeki veri transferini 1.5GB ile sınırlıyor. Daha iyi ingilizce biliyorsan veya bilen birisi metni çevirdiği zaman kafanda hiç bir soru işareti kalmaz sanırım :)
    Daha fazla yardımcı olmak isterdim ama hdd ve anakart elimde olmadığı için elimden bu geliyor :(
  • ne demek sağol ...ben bi fark hissetmedim ne bileyim ne hızlı transfer nede vista açılışında fark olmadı
  • sende sağol, belki test programları ile farklılıklar çıkabilir veya 2 HDD arası veri transferinde gözle görülür bi fark oluyordur, bende fazla kurcalamadım açıkçası sadece bildiklerimi söyledim belki birisinin işine yarar diye. Kendi biosuma bakacağım merak ettim download var onun bitmesini bekliyorum 24 saat olacak az sonra anca bitecek :))
  • bilgilendiren ve bilgi alan arkadaşlar adına da teşekkür ediyorum bakalım bugün bi deneyeceğim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.