makineye son bir kaç gündür bişiler oldu nedenini çözemedim, gerçektn çok yavaşladı ve atıyorum windows media playerda mp3 açınca bile kasmaya başladı, o kadar kastı ki normal sesler bile kesik kesik gelmeye başladı, ( windows açılışındada çok kasıyor) .ses kartı çıkartıp disable ettim bişi deişmedi .ramleri çıkartıp tek tek denedim yine çözülmedi.
ben en çok hard diskten şüpheleniyorum, birkaç tane test programı denedim bad sector bulamadı,
işlemcinin hızını düşürdüm yine çözülmedi olay,
sizce ne olabilir, sorunun hangi parçada olduğunu nasıl tespit edebilirim?
Virus programlarıyla makinanı taradın mı?
evet, virus yok makinede, bariz birşeyler kasıyor acaba işlemci de mi sorun var?
işlemci ısısını kontrol ettinmi ?
50-60 arası değişiyor, ama daha öncede böyleydi sanırım
bu olay benimde başıma geldi önce awaretr prog varsa tarat sonra sistemi geri yükle düzelir
ok deniyorum peki sendede windows açarken de kasıyor muydu?
quote:
Orjinalden alıntı: slymn03
50-60 arası değişiyor, ama daha öncede böyleydi sanırım
işlemcin nedir? 60 bazı işlemciler hatta çoğu işlenci için tehlikeli bir değer..!
yazmamışsın ama sanıyorum sistemin p4 heralde 50 -60 derece çok bence bende maksimum 45 -50 derece oluyorki buda maksimum sisteme yüklenmemde sistemim p4 3.0 512 ram gigabyte board gforce 64 ram vga bence ısı çok fazla sisteminde bence bu problem CPU da yerinden sök temizle ısı macununu tekrar sür temizden belkide fan oturmuyordur eger seste kasılma ve kesilme oluyorsa ya CPU yada HDD dir ama HDD de bad yok diyorsun geriye CPU kalıyor
p4 2.4 prescott ama ben 1.8 çalıştırıyorum şuan
şuan 64 derece görüyor sanırım sorun bu yüzden, elimde ısı macunu yok malesef şuan sizce ne yapayım ?
quote:
Orjinalden alıntı: slymn03
şuan 64 derece görüyor sanırım sorun bu yüzden, elimde ısı macunu yok malesef şuan sizce ne yapayım ?
extra fan desteği yapabilirsin. fakat fanlarıma güveniyorum diyorsan problem işlemcide olabilir.
anladım ben biraz kurcalayım : ) çok saol
dediğin gibi ısı 64 derece ise çok yüksek bir ısı buu senin işlemcide yumurta bile pişer vallaaa ısı macunu al işlemcini falan sök yeniden macununu falan sür birde bişi sorucam ? işlemcindeki fanın kasandaki fan kontrol devresinemi bağlı ?veya standart boardındaki işlemci fan kontrolunamı bağlı ?
suan 70 derece oldu iyice sacmaladı, ve bir haftgada bu hale geldi durup dururken anlayamadım ben en iyisi makine patlamadan kapataım biryerlerden de ısı macunu buluyum,
-işlemci fanı direk boarda bağlı 2700 rpm ile dönüyor çok saol yardımın için
CPU kullanımına bakmanda fayda var. sorunun hangi prg dan kaynaklandığını bulabilirsin sanırsamm. bulduğundada derhal sil. nasıl olsa tekrar yüklersin. kolay gele...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme