Şimdi Ara

Yardim O.C (Gigabyte 990XA-UD3-Fx 4100) Bilmedigim ayarlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar islemciyi 4.6 ghzde stabil olarak
    kullabiyorum fakat bugun bir kac ayar gozume
    carpti !!!
    Amd C1E support,Amd C6 support ,Ve Load
    Line control bunlar nedir arkadaslar ? nasil
    ayarliyayim C1E vede C6 da enabled ve
    disabled ayarlari varken,Load line controlde
    ise; auto, regular,medium,high,ultra
    high,extreme ayarlari bulunmakta bunlari nasil
    ayarliyayim tam performans istiyorum.ama
    islemcide yanmasin yani :D su anda islemci
    bosta 20-25 Clerde gezerken yukte max 55 C
    gormekte...
    Bana bu ayarlarin ne oldugunu vede nasil
    yapcagimi yazarmisiniz arkadaslar...
    Suanda biostayim bekliyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birde Amd APM Control vede Virtualization var bunlari.ne yapayim ?

• Up yardim !

• arkadaslar bilen varsa yardim etsin...

• Bekle,yazacağım.
  • lOAD LİNE CALİBRATİON İŞLEMCİYE GELEN GERİLİMİ KALİBRE EDER,DÜZELTİR.
    Yani. işlemciye verilen gerilim sıçramalarını düzetmek için load line calibration devreye giriyor.
    Overclock anında hızlı yük/akım talebi değişikliklerinden kaynaklanan gerilim oynamalarını düzelterek istikrarlı bi gerilim sağlıyor.
    İstikrarı arttrıdıkça , dalgalanma olmıyacağından ısı da artıyor ,normal olarak.

hıgh,utra hıgh extreme diye gider.En uç seviye overclocklarda bu load line 'ler extreme yapılır. Sen şimdilik hıgh yap.

C1E, cool'n quiet ve C6 yı disabled yap. CIE ve cool'n quiet işlemcini yüksüz iken gerilim ve çarpanını düşürür. Bu da overclock olayını olumsuz etkiler.
    APM CONNTROLU FALAN ELLEME.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

lOAD LİNE CALİBRATİON İŞLEMCİYE GELEN GERİLİMİ KALİBRE EDER,DÜZELTİR.
    Yani. işlemciye verilen gerilim sıçramalarını düzetmek için load line calibration devreye giriyor.
    Overclock anında hızlı yük/akım talebi değişikliklerinden kaynaklanan gerilim oynamalarını düzelterek istikrarlı bi gerilim sağlıyor.
    İstikrarı arttrıdıkça , dalgalanma olmıyacağından ısı da artıyor ,normal olarak.

hıgh,utra hıgh extreme diye gider.En uç seviye overclocklarda bu load line 'ler extreme yapılır. Sen şimdilik hıgh yap.

C1E, cool'n quiet ve C6 yı disabled yap. CIE ve cool'n quiet işlemcini yüksüz iken gerilim ve çarpanını düşürür. Bu da overclock olayını olumsuz etkiler.
    APM CONNTROLU FALAN ELLEME.

hocam cok tesekkurler peki c6 ne ise yarar bazi kisiler bunu enabled yapin diyor sizde disabled yap dediniz su anda disabledde...

vede apm master mode,virtualization ne ise yarar vede ben su anda islemciye normalinden +100 voltaj vererek 4.5 ghzde kullaniyorum bu anakarta gore bu değer iyimi ? yoksa onerdiginiz bir ayar varmi daha ust seviyelere cikacaksan s.lak gibi durmayayim cikayim o değere :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • APM ve virtualization 'u hiç araştırmadım. çünkü overclock için kullanılan bi zımbırtı deiiller.
    c6 ,dünya literatüründe disabled yapılır,o.c için.

0.1fazla volt ile güzel bi değer yakalamışsınız. 4,6- 4.7 belki çıkar ama .sıcaklık olayını takip etmeniz lazım.
    +100 yapınca işlemci voltajınız kaç oldu.bu değer önemli.
  • quote:

APM ve virtualization 'u hiç araştırmadım. çünkü overclock için kullanılan bi zımbırtı deiiller.

0.1fazla volt ile güzel bi değer yakalamışsınız. 4,6- 4.7 belki çıkar ama .sıcaklık olayını takip etmeniz lazım.

aida 64 programında cpu çekirdek 1.520v yazıyor +150 v ile ancak 4.6 ghz yapabiliyorum...
  • ColomberMan kullanıcısına yanıt
    virtualization sanallastirma ile alakalı normal işletim sistemi üzerinde sanal makina kullanmak isterseniz bu özellik kullanılır

• quote:

Orijinalden alıntı: ColomberMan

quote:

APM ve virtualization 'u hiç araştırmadım. çünkü overclock için kullanılan bi zımbırtı deiiller.

aida 64 programında cpu çekirdek 1.520v yazıyor +150 v ile ancak 4.6 ghz yapabiliyorum...

1.520 epey yüksek bir değer. Biraz fazla çıkmışsınız,az ,düşün.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ColomberMan

quote:

1.520 epey yüksek bir değer. Biraz fazla çıkmışsınız,az ,düşün.

yaw oyuna girdim bostayken 27Cydi metro last lıght oynadım very hıgh ve 1080pde ama max 32 c ye cıktı bu ıslemcı ne ıs ?

ayrıcada + - tusları calısmıyor 25 er 25 er artırabılıyoruz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.