Şimdi Ara

[ YARDIM ! ] OYUNLARDA SÜREKLİ MAVİ EKRAN HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyunlarda sürekli mavi ekran hatası yiyorum.

2. Sistemi yeni topladım. Sorunum cs go , lol gibi oyunlarda 15 dk sonra mavi ekran hatası alıyorum.
    Sorunun ram'den kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada ssd ye eski anakartım ile w10 kurmuştum daha sonra kasayı yere düşürdüm anakart bozulmuştu. Şuan yeni anakart taktım ve pc açıldı sistemi temiz kurulum ile pcden flashsız ve disksiz kurmuştum sorunun sebebi o olabilir mi ?

Sistemim ;
    Biostar H110MHC 2400
    GeForce GTX 750 Ti
    Hyper X Furry 2400 DDR4 4/16 ( 2x8 var elimde )
    G4560 İşlemci

MAVİ EKRANDA ALDIĞIM HATALAR
    [ YARDIM ! ] OYUNLARDA SÜREKLİ MAVİ EKRAN HATASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zostex -- 6 Ocak 2019; 23:33:58 >

• kurulumdan olmaz ama bu hatayı ram yada işlemci yapar her ikisi de kasa düştüğünde oynamış olabilir ram 2 tane ise birini sök ve öyle dene sonra diğerini sök öyle dene değilse ram yuvasını değiştir bir de son olarak sorun düzelmezse işlemciyide sök tak yaparsın
  • yarın yeni bir ram takacağım farklı bi tane. duruma göre tekrardan yazacağım buraya.
  • Ram yüzünden alırsın en basiti tespit için 2 tane ram varmış nasıl olsa tek tek dene hangisinde sıkıntı var bul ona göre yol izle. Yarın oldu mu
  • Hocam 2 ramde de aynı sorunu yaşıyorum, sanırım ramleri 2. El olarak almıştım onlar sorunlu çıktı
  • ALDIĞIM KERNEL 41 ( 63 ) HATASI

youtube daki tüm adımları harfi harfine uyguladım fakat nafile. ciddi bir sorunum var. ne yapacağımı bilemez oldum şuan. ramlerin hızlarını da 2400 den 2133 e çektim genede işe yaramıyor. ekran kartında mı sorun var ramde mi bilmiyorum gerçekten. anakarta ekranı bağlıyorum cs go yu açıyorum dakikalarca hata vermeden oynanabilirken ekran kartına takıp açtığımda 15 20 dk da mavi ekran yiyiyorum. elim kolum bağlı kaldı resmen.

Günlük Adı: System
    Kaynak: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Tarih: 7.01.2019 19:24:44
    Olay Kimliği: 41
    Görev Kategorisi:(63)
    Düzey: Önemli
    Anahtar sözcükler:(70368744177664),(2)
    Kullanıcı: SYSTEM
    Bilgisayar: DESKTOP-Q7KRHIG
    Açıklama:
    Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
    Olay Xml'si:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>6</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2019-01-07T16:24:44.005205200Z" />
    <EventRecordID>2060</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>DESKTOP-Q7KRHIG</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">193</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0xffff920f66674fe0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">0</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    <Data Name="BootAppStatus">0</Data>
    <Data Name="Checkpoint">0</Data>
    <Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
    <Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
    <Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
    <Data Name="BugcheckInfoFromEFI">true</Data>
    <Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
    </EventData>
    </Event>

• ramleri ve ekran kartını başka pcde kontrol ettik. sorunsuz çalışmakta.

SSD - Anakart - PSU

bu 3 parçanın birinden şüphelenmeye başladım. En son aldığım mavi ekran hatası;

ATTEMPTED WRITE TO READONLY MEMORY

SSD Marka ; JamesDonkey 120 GB
    Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
  • Bence senin sdd de problem var o degilse cpu ram yapmaz o hatayi. Yok mu elinde bi baska hdd tak onu ona sistwm kur ve cs go kur dene.

Baska türlü her parçadan bir tane bulup takman gerekecek. Anladığım kadariyla konuya hakimsin anakartla cpu uyumuna dikkat etmişsindir diye düşünüyorum.
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    1151 Pin seçimi yaptım o konuda herhangi bir sorunum yok. PSU güç yetersiz mi kalıyor diye düşünmüyor değilim malesef.

SSD markasının sorunlu olduğunu duymuştum sanırım banada sorunlu bi tane geldi. HDD şuan elimde yok malesef. Arkadaşımın pcde deneyeceğim bi gün ama uzunca bir gün gerekli. Nokta atışı yapıp bu sorunludur diyemiyorum şuan ve bu durum beni strese sokuyor.
  • Psu yetmese aşırı güç çekince direkt kapanır korumaya alma amaçlı, mavi ekran vermez.
  • zostex Z kullanıcısına yanıt
    James Donkey 480 GB SSD olarak bende kullanıyorum dostum her hangi bir sorun yaşamadım hayırlısıyla da yaşamam. James Donkey güzel bir marka FPS ki eğer olabilir 10 parmakda bir değil şansına gelmiş olabilir ama yine sorun olmaz çünkü birebir değişim garantisi veriyor marka.. baktın parçalarda sorun yok karar kıldın gönder yenisini gönderirler :)
  • Arkadaşlae sorun kaynağı bu sanırım. Pc yi tek ramle denerken pcnin bi anda kapanması sonucu termal macun süreyim diye anakartı açtım. Du şu işlemciye de çıkarayım dedim ve bu senaryo ile karşılaştım. Sorunun kaynağı bu sanırım, anakart servis yolcusu :)

[ YARDIM ! ] OYUNLARDA SÜREKLİ MAVİ EKRAN HATASI.
  • Herkese selamlar.

Sorun anakartı değiştirmem ile çözüme kavuştu. Düşünüp yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler.

Bu sorunlar ile karşılaşan arkadaşlar en son anakart pinlerini yamuk olup olmamasına dikkat etsinler.

Herkese iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.