hoca ödev olarak başlıktaki gibi bir program verdi [Doğduğun tarihi yazınca kaç gün yaşadını yazcak] fakat ne kadar uğraştıysamda bulamadım...
şuanki öğrendiğim yapilar[if-do-case]
ödevi verin gibisinden deilde sadece mantığını anlıcam bişi yazsanız olur örnek olarak case kullanıp gibisinden bi kaç bilgi... şimdiden teşekkürler...
Eee..
Pascal'da da olduğunu düşündüğüm bazı fonksiyonlar vardır, bunlardan bir tanesi de 2 tarih arasındaki zaman farkını bulan fonksiyon olmalı. Pascal Zaman Fonksiyonları diye aratırsanız bişeyler çıkabilir.
slm.usta öncelikle kolay gelsin.pekçok yolu var.ben bir tane anlatayım.doğduğun yılın bir yol sonrasından başlat.2010 dan o yılı çıkar.geri bunu 365 ile çarp.diğer günleride ayları topla bunlarıda 30 veya 31 ile çarp .aslında tam anlatamadım ama uğraşarak daha iyisini yapabilirsin.
teşekkürler 2nizide yardımınız için... drejanlee dedin gibi yaptim 30 ile çarptım ayın sonucunu yılında 365 le oldu.
lazım olursa başkasına diye kodları: clrscr; s2:=gun-gun2; s3:=(yil-yil2)*365; s4:=(ay-ay2)*30; sonuc:=s2+s3+s4; writeln('gun sayisi: ',sonuc);