Şimdi Ara

'YARDIM'PASSAT TSI-YENİ C5-LAGUNA III (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
0
Favori
31.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LeMans ta reno falan yok uydurma BMW de yok.. reno orada kupaları dizdi kenara çekildi. Sonuçta tek bir yarıştan oluşan Fransız motor sporu:)

LeMans takımları
    http://www.7extrememotorsports.com/lemans/teams/

o v8 2.4 diye dalga geçtiğin motor 800hp veriyor
    quote:

Orjinalden alıntı: vanished2

sevgili kardeşim renault 80'li yıllarda da bir f1 takımı oluşturmuş fakat mali problemlerden dolayı 1986 yılında f1'e takım olarak veda etmek zorunda kalmadımı ?
    88'de motor üreticisi olarak döndü williams ve benetton takımları sayesinde toplam 6 f1 şampiyonluğu var. Bu çok büyük bir başarı mı ? Bir de Ferrari Takımına Bakım !!!!

VW Group F1'de yok nedeni ni bilemem ama emin olsun olsaydı renault dan daha iyi iş çıkarırdı neden mi ? Çünkü Le Mans yarışların da BMW de var Renault da son 10 senenin birincisi kim Audi !!!

'YARDIM'PASSAT TSI-YENİ C5-LAGUNA III

Bakın dünyanın en hızlı seri üretim otomobilini VW Group Gurula Sunar ;)

• ben reno kısmını demiyorum
    dünyanın en hızlı seri üretimi dedin mi dedin, ben de daha hızlısı var dedim
  • Le Mans 1978 de renault un tek 1 bir birinciliği var D. Pironi - J. P. Jaussaud kupaları dizdi dediğin oysa tek 1 birincilik :)
  • ayrıca iyi bak Alegra Motorsports BMW M3 ben zaten biliyordum da verdiğin linkte de var :) BMW var Reno' da ayrılmış ee tabi son 10 senedir Audi 1. olunca dayanamadı :)
  • quote:

Le Mans 1978 de renault un tek 1 bir birinciliği var D. Pironi - J. P. Jaussaud kupaları dizdi dediğin oysa tek 1 birincilik :)

Dostum Alpine in birinciliklerine baksana.. O da Renault'un bir markası hatta ilerki yıllarda yeniden canlandırılacak.. Çok şey öğrenmen lazım çoook

bide hayret almancılar birden Fransız motorsporu LeMans'ın düşkünü oldu çıktı.

Uluslararası bir organizasyon F1 var halbuki.. LeMans Türkiye Kupasıysa F1 şampiyonlar ligi.. Yani ufak bir araştırma yapıp LeMans takımlarının bütçeleriyle f1 takımlarının bütçelerini kıyaslayabilirsin
  • dostum asilx tuttum seni inan zorlu adamsın :) yarın devam ederiz :)
  • quote:

ayrıca iyi bak Alegra Motorsports BMW M3 ben zaten biliyordum da verdiğin linkte de var :) BMW var Reno' da ayrılmış ee tabi son 10 senedir Audi 1. olunca dayanamadı :)

BMW resmi olarak yok.. 3. şahıslar BMW alıp yarışa sürüyorsa bu BMW ile alakalı değildir. BMW nin mühendisliği sadece yol aracını geliştirmekle sınırlı kalmıştır

Öyle bakıcak olursak F1 de de iki tane reno takımı var

neyse iyi geceler
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orjinalden alıntı: brujeria

passat gibi arac varken lagunaya citroen e hiç bulaşma bence

tebrikler, nedensiz beyansız direkman passat dediğiniz için, referanslarınızla burdaki herkese ışık tuttunuz
    yarın diplomamı yırtıp passat alıyorum

vw ile reno ve citroen gibi fransız aracları o mu bu mu gibi karşılaştırmak sacma bence
    laguna III ü bilmem ama bi önceki modelinini çok iyi biliyorum ve kalite olarak kesinlikle passat ile kıyaslamam hemde renault citroen gibi araclarla
  • tamam, şimdi en azından açıklama yaptığınız için daha güven verici bir tez oldu, teşekkürler.
  • yorum yapmak için deil birbirine yakın arabalar hakkında kendince fikir oluşturmak için kullanman gerekio zatn kimse c serisinden daha kaliteli demedi bu araçlara bunu anlamak için binmeye de gerek yok ancak sn tutup passat lagunadan daha kaliteli dersen bu kdr birbirine yakın iki araç hakkında bunu kullanmadan anlayamazsın ki onu demiş olman zatn kullanmadıgını gösterir ve bi daa böle birbirine çok yakın araçları kullanmadan tavsiede bulunup insanları yanıltmamanı tavsie ederimkalite olarak dier ıkısınden ustun dersen olmaz bn daha kaliteli buluorum ama lagunayı kullanmadım diceksinki bişeye benzesin dmi
    quote:

Orjinalden alıntı: rainyday

quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

quote:

arkadaşım bence passat artık sınıfında ayrı bir yere gelmiş araç, kalite olarak da bana gore diğer ikisinden üstün

diğer ikisini de kullandın mı peki?

yorum yapmak için illa kullanmak mı gerekiyor? C5 kullanmadım C4 kullandım veya Tuareg kullandım, megane kullandım vs., mesela mercedes C serisinin C5'ten iyi olduğunu yorumlamak için kullanmaya gerek yok bence, ha tabi kullanmış olsam çok daha sağlıklı olurdu o başka.

• quote:

yorum yapmak için deil birbirine yakın arabalar hakkında kendince fikir oluşturmak için kullanman gerekio zatn kimse c serisinden daha kaliteli demedi bu araçlara bunu anlamak için binmeye de gerek yok ancak sn tutup passat lagunadan daha kaliteli dersen bu kdr birbirine yakın iki araç hakkında bunu kullanmadan anlayamazsın ki onu demiş olman zatn kullanmadıgını gösterir ve bi daa böle birbirine çok yakın araçları kullanmadan tavsiede bulunup insanları yanıltmamanı tavsie ederimkalite olarak dier ıkısınden ustun dersen olmaz bn daha kaliteli buluorum ama lagunayı kullanmadım diceksinki bişeye benzesin dmi
    quote:

quote:

quote:

arkadaşım bence passat artık sınıfında ayrı bir yere gelmiş araç, kalite olarak da bana gore diğer ikisinden üstün

diğer ikisini de kullandın mı peki?

yorum yapmak için illa kullanmak mı gerekiyor? C5 kullanmadım C4 kullandım veya Tuareg kullandım, megane kullandım vs., mesela mercedes C serisinin C5'ten iyi olduğunu yorumlamak için kullanmaya gerek yok bence, ha tabi kullanmış olsam çok daha sağlıklı olurdu o başka.

seni bir çok yönden haklı buluyorum fakat, ben araba alırken ilk markasına bakarım, doğru veya yanlış, mesela param olsa alacağım araba Avensistir. Şimdi istediğin kadar Laguna Avensis'ten iyi de ben tercihimi Toyota'dan yana kullanırım, unutmamak lazım ki VW boşuna VW olmamış, Toyota boşuna Toyota olmamış. Bu arada C5'in içi müthiş olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainyday -- 11 Temmuz 2008; 8:54:58 >

• Hepinize Selamlar,
    Gördüğüm kadarıyla birkaç aracı mukayese ediyorsunuz ve katılanlar genelde benden çok küçük yaşta olsalar gerek. Ben emekli bir üniversite hocasıyım. 3 aydır yeni bir araba almak için geziyordum. Bende Skoda 1.9 TDI 110 HP octavia vardı ve onu sattım.
    Renault Laguna'yı test ettim güzel araba ama daha önce defalarca kullandığım için değişik bir marka almak istedim. Ayrıca iç aksamı hoş olmasına rağmen dış görüntüsü pek iç açıcı değildi.
    Yeni C5'i özellikle kullandım ve oğlumun ısrarı ile az daha alıyordum. Ama 2. el değerlendirmesini yaptığımda çok büyük fiyat kayıpları yaşandığını gördüm. Araç BMW ye benzetilmek istenmiş. 1.6 versiyonlarında hidroaktif süspansiyon bulunmuyor. Kasa ağır geldiği için hızlanması çok kötü 50 yaşımda olmama rağmen beni bile tatmin etmedi. Fakat dış görüntüsü gayet güzel, harikulade. Gençlerin imreneceği veherkesin dönüp bakacağı bir tipte yapılmış. Fakat, Azami 190a kadar güç bela çıkabildim.
    TSI VW 1.4 ü de test ettim ve test ettiğim gün COMFORTLINE aldım. Sebebi asla inanmazdım bu kadar küçük bir motor hacminin bu derecede performans göstermesi. şu anda yaklaşık 2500 km de falan geçen gün bir araçla markası önemli değil küçük bir yarış yaptık ve hemen düz yolda 210-220 km ye ulaştı ve bunu inanılmaz bir performansla yaptı. Dış görünüşüne herkes aşina olduğu için kimse bakmıyor. Ama herkes baksın diye araba almıyacaksınız tabii.

Kimseye şunu alın bunu alın deme lüksümüz yok. Ama bu yazdıklarım benim gözümle böyle. Araba alırken 2. elin kıymetini Skoda arabamda gördüm. Çok temiz çizik dahi olmamasına rağmen ve dizel olmasına ve ful olmasına rağmen çok düşük bir fiyata o da takasla verebildim. Citroen ve Laguna bu açıdan da kaybediyor. 2. elde ikisi de prim yapmıyor. VW ikinci elde değer kaybetmiyor. Renault servis avantajı var. Parça fiyatları 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı. Sonuçta hepsi ithal malzeme.
    Sonuç olarak ben yeniden araba alacak olsam artık yine VW almaya çalışırdım.
    Hayırlı günler diliyorum...

• Bu 3 araç arasından Passat ve yeni C5 öne çıkıyor, şahsi kanaatime göre tüm araç sınıflarında Renault diğer rakiplerine göre bir kademe altta. Artık donanım mı dersiniz güvenlik mi yoksa tasarım mı bilmiyorum ama bugüne kadar kullandığım hiçbir Renault'dan kalite izlenimi almadım. Ucuz plastik iç aksam + garip bir tasarım var iç mekanda.

C5 için distribütörü ne kadar başarılı bir strateji izlerse başarı şansı ancak o kadar olacaktır yoksa Citroen ülkemizde pek tutulan bir marka değil. İç ve dış tasarımı oldukça şık, umarım pazarını arttırmada yardımcı bir model olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Bu 3 araç arasından Passat ve yeni C5 öne çıkıyor, şahsi kanaatime göre tüm araç sınıflarında Renault diğer rakiplerine göre bir kademe altta. Artık donanım mı dersiniz güvenlik mi yoksa tasarım mı bilmiyorum ama bugüne kadar kullandığım hiçbir Renault'dan kalite izlenimi almadım. Ucuz plastik iç aksam + garip bir tasarım var iç mekanda.

C5 için distribütörü ne kadar başarılı bir strateji izlerse başarı şansı ancak o kadar olacaktır yoksa Citroen ülkemizde pek tutulan bir marka değil. İç ve dış tasarımı oldukça şık, umarım pazarını arttırmada yardımcı bir model olur.

Donanımda Passattan çok daha iyi
    Güvenlikte Passattan Laguna 2 bile iyi.. Laguna III zaten sınıfının en iyisi güvenlikte. referans NCAP,
    Tasarım göreceli..

Sizin izlenimlerde problem olmalı

• Bugün itibariyle Euroncap sitesindeki sonuçlar bunlar. Donanım ve güvenlikte iyi olmadığı da açık isterseniz üretici sitesinden AYNI YADA YAKLAŞIK FİYATA denk gelen iki modelin kılavuzunu indirip tek tek bakabilirsiniz. Böyle bir tabloyu üretip buraya koymayı isterdim lakin uzun zaman alır. Tasarımın göreceli olduğu konumunda hemfikirim. Ancak Laguna'nın karşısında referans bir model olduğu ve satış rakamının büyüklüğü söz konusu iken bence kısıtlı test sürüşü deneyimi ile Laguna Passat'tan iyidir demek son derece havada kalan bir iddia. Umarım güvenilir platformlarda her iki aracın karşılaştırmalı testleri olur bizlerde bilgileniriz.

İzlenimlerimde bir problem yok ama sizin sürekli kendinizi Renault yada Laguna'nın hamisi olarak görüp OLMADIĞI HALDE başka araçlardan üstün göstermeye çalışmanız problemin nerde olduğunu zaten açıklıyor. Clio yada megane, lagunanın eskisi yada yenisi hiç fark etmez, Renault'larda iç mekan kalitesiz....

PASSAT

LAGUNA

quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Bu 3 araç arasından Passat ve yeni C5 öne çıkıyor, şahsi kanaatime göre tüm araç sınıflarında Renault diğer rakiplerine göre bir kademe altta. Artık donanım mı dersiniz güvenlik mi yoksa tasarım mı bilmiyorum ama bugüne kadar kullandığım hiçbir Renault'dan kalite izlenimi almadım. Ucuz plastik iç aksam + garip bir tasarım var iç mekanda.

Donanımda Passattan çok daha iyi
    Güvenlikte Passattan Laguna 2 bile iyi.. Laguna III zaten sınıfının en iyisi güvenlikte. referans NCAP,
    Tasarım göreceli..

Sizin izlenimlerde problem olmalı

• Bütün yorumları okumadım fakat bi çoğunu okudum yer yer konu passat, laguna ve cıtroen kıyaslamasından uzaklaşsada bu konuyu açan arkadaşa yardımcı olabilecek bilgilerin yeterince mevcut olduğunu düşünüyorum.

Söylemek istediğim şu ki konuyu açan arkadaş bunlar arasında bir tercih yapıp yeni araç aldımı acaba.İlk sayfada haziran ayında bu işi halledeceği ihtimali yazıyorduda merak ettim hangisini aldı diye
  • Ben açtığım konuyu hergün takip ediyorum ve yorumları okuyorum.Araba alırken ince elerim.Bu forum otomobil konusunda bilgili insanların olduğunu biliyorum.Bir o kadarda sallayan arabanın yanından geçmeyipte yorum yapanların var olduğunu da tahmin ediyorum.
    Gel gelelim araba konusuna.
    Hepsiyle görüşmem oldu.Bayilerdeki yetkili kişilerle baya bir görüşme sonucu fiyatların kampanyaya girme duyumlarımla birlikte biraz daha bekleme kararı aldım.Ama seçimler konusunda aynı fikirdeyim.Merak eden arkadaşa duyrulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cıngıro -- 11 Temmuz 2008; 14:56:28 >
  • c5 ve laguna'nın 2. elinin passattan düşük olacağı kanısına nasıl varılabiliniyor anlamak mümkün değil, daha 2. ele düşmüş laguna sayısı bir elin parmakları kadar, c5 ise hiç yok (en azından belli başlı internet sitelerinde).

daha 2. ele düşmeden 2. elinin zayıf olacağını iddia etmek pek tutarlı bir düşünce değil,

nitekim c5 i bilmiyorum ama laguna 2 ayda 900 gibi son derece iyi bir satış rakamı yakaladı ve yeni çıkan bir ürünün gerçek ortalama satış rakamlarına ulaşması, ortalama olarak hayatının 4 te biri kadar süre alır yani laguna 3, 7 sene piyasada kalıcak ise yılda kaç adet satacağını ancak seneye bu zamanlarda anlayabilir ve 2. el değeri hakkında sağlıklı bir yorum yapabiliriz.

tüm bunların ötesinde şu an passat, tsi motoru ve trendline donanm paketinin çok zenginleştirilmesi, ve fiyatlarında yapılan ortalama 5 bin ytl lik indirimle beraber, dizel c5 ve laguna çok rasyonel bir alternatif haline geldi.

50 bin ytl ye şehiriçi tsi motoruyla c5 ten sadece 100km'de 1 litre fazla yakıt tüketen, eş donanımlı ve c5 e göre çok daha performansa sahip passat alınabiliyor.

• arkadaşlar ben renault'a hiç bulaşmayın derim Megane II 2.0 16V Dynamique sahibiyim 46 milyara milyara 2004 te aldım 4 senede başıma açmadığı sorun kalmadı servisle akraba oldum şu an 4 senelik araba her yerinden ses geliyor. Ayrıca araba da yol tutuş diye bir olay da yok. Geçen de 1.4 motorluk TSi golfü test etme fırsatım oldu ne anladım biliyormusunuz meğer ben araba kullanmıyormuşum. o araba 1.4 motorla varya performans olarak benim 2.0 olcak bide ya dalga geçer benim arabayla yemin ediyorum öyle gidiyor yani. hemde 140 hp bir de 170 liği varmış. şimdi onu almaya karar verdim ama bizim meganı satıcam yarı fiyatı etmiyor 4 senede bir araba bu kadar değer kaybeder mi ? Onun için ben derim mi renault mu kaçın kardeşim boş lafa kulak asmayın.

Ayrıca şu test sonuçlarını da bir inceleyin bakın bakalım 1 numara kim gelmiş ben ce VW ile renault kalite olarak kıyaslanamaz bile... Saygılar.

• bize fake olmadıgını kanıtlabnde yeni üyelik alır golf tdi ım vrdı rezil rüsva oldum bu araç yüzünden derim ve sadece 10 dk mı alır biliomusun
    quote:

Orjinalden alıntı: shoferr

arkadaşlar ben renault'a hiç bulaşmayın derim Megane II 2.0 16V Dynamique sahibiyim 46 milyara milyara 2004 te aldım 4 senede başıma açmadığı sorun kalmadı servisle akraba oldum şu an 4 senelik araba her yerinden ses geliyor. Ayrıca araba da yol tutuş diye bir olay da yok. Geçen de 1.4 motorluk TSi golfü test etme fırsatım oldu ne anladım biliyormusunuz meğer ben araba kullanmıyormuşum. o araba 1.4 motorla varya performans olarak benim 2.0 olcak bide ya dalga geçer benim arabayla yemin ediyorum öyle gidiyor yani. hemde 140 hp bir de 170 liği varmış. şimdi onu almaya karar verdim ama bizim meganı satıcam yarı fiyatı etmiyor 4 senede bir araba bu kadar değer kaybeder mi ? Onun için ben derim mi renault mu kaçın kardeşim boş lafa kulak asmayın.

Ayrıca şu test sonuçlarını da bir inceleyin bakın bakalım 1 numara kim gelmiş ben ce VW ile renault kalite olarak kıyaslanamaz bile... Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.