Şimdi Ara

Yardım!! Sanırım marş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Son bir haftadır. Arabayı çalıştırırken marş zorlanıyordu. Dün durdurdum ve artık hiç çalışmıyor. Anahtarı çevirdiğimde farlar yanıyor, akü ışığında problem yok ama tam çevirdiğimde "tık" diye tok bir ses geliyor ve araba çalışmıyor. Bir kaç tavsiye aldım. Yokuştaysa 2.viteste vurdur ya da akünün bilmem nerelerine çekiçle vur diye. Çalıştırsam direk sanayide alacağım soluğu hiç istop etmeden. Ricam bilgilerinizi sunmanız. Arabam 2004 Fiat Marea. Çok bilgi sahibi değilim motordan ya da aküden. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için...

• zta53 kullanıcısına yanıt
    sorun galiba marş otomatiği.Çekiçle marş dinamonun üstüne vurup çalıştırıyorlar ama oda bir yere kadar.
  • çok teşekkür ederim. dediğin yeri bilsem vuracam çekiçle ! sorunum orda
    marş motoru yavaş mı çeviriyordu yoksa boşa mı dönüyordu vııjjjj diye hocam?..... yavaş çeviriyorsa aküden olma ihtimali yüksektir... ama bi de takviye yaparak tekrarla olayı o zaman arıza netleşir ve ona göre birşey söylenebilir
  • motorun görüntüsü bu. çekiçle vurmam gereken yer neresi . en azından bir kere çalıştırayım yeter
     Yardım!! Sanırım marş sorunu
    hiç bi yerine vurma hocam ne yapmaya çalışıyorsunuz?.... önce takviye ile çalıştırmayı bi dene önce... olmadı vurdurmak gerekecek aracı... o zaman çalışır ve ustaya gidersin.... takviye ile çalışırsa bil ki aküde sorun..... yeni aldığın aküyü de aynı neden bitirirse bil ki sorun şarj dinamosundadır ve onarımı basittir... elektirikçi usta hemen halleder.......... senin yaşadığın bi takılma olmayabilir...
  • Akünüz sağlamsa (aküde aniden gelişen içten kısa devre olması gibi arızalar da olabilir, eksik şarj nedeniyle zamanla zayıflama da olabilir, ömrünün bitiyor olması nedeniyle iyice zayıflamış da olabilir), öncelikle akünün kutup başlarını kontrol edin, burada sorun yoksa marş motorunun manyetiği arızalı olabilir. o da sağlamsa marş motorunun kömürleri değişecek demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hararet Sorunu - Yardım.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    nasıl tarif edeceğimi bilemedim.En iyisi bir usta çağırın adam çalıştırsın götürün.Vurdurmakta tehlikeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Akünüz sağlamsa (aküde aniden gelişen içten kısa devre olması gibi arızalar da olabilir, eksik şarj nedeniyle zamanla zayıflama da olabilir, ömrünün bitiyor olması nedeniyle iyice zayıflamış da olabilir), öncelikle akünün kutup başlarını kontrol edin, burada sorun yoksa marş motorunun manyetiği arızalı olabilir. o da sağlamsa marş motorunun kömürleri değişecek demektir.

kutup başlarıda gevşemiş olabilir.Arkadaş söyleyince aklıma geldi.
  • Sağolun varolun arkadaşlar. Az önce geldim eve yokuşta vurdurdum 2.vites, mahallenin gençleri sağolsun. Sıkıntı marşta akü sağlam. Yokuşta bıraktım yine. Sabahtan sanayideyiz. Ortalama bir fiyat bilginiz var mı? Son sorum olsun bu da...
  • Benzer sorun benim unoda da oldu. Araba en olmadık yerde çalışmamazlık yapıyordu. Sizin tarif ettiğiniz gibi "tık" sesi geliyodu sadece. Elektrikçiye götürdüm kontaktan gelen elektrik yetmiyo röle bağlıycaz dedi. Emin olmak için bi daha yaparsa akünün + ucundan marş otomatiğine direk elektrik ver, çalışırsa dediğim sebeptendir dedi. Yine aynı arızayı yaptığında elektrikçinin dediğini yaptım marş aldı sonrasında marş otomatiğine röle taktırdım 10 gün oldu şu an sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    100 tl civarı bi parayı hazır et hocam.....
  • Aracın marşının basmamasının birçok nedeni olabilir. Herşeyiniz sağlam olsa bile akünüz marş motorunuz marş dinamonuz vb. belkide araç anahtarı okumuyordur immobilizer hatası olabilir. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz--->>> http://bilgibahcem.blogspot.com.tr/2015/01/arabamn-mars-basmyor-arabalarn-mars.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.