2000-2400 TL civarında 100 cc veya 125 cc sıfır scooter almayı düşünüyorum. İnternetten biraz araştırdım bazı modeller belirledim fakat motor konusunda hiç bir fikrim yok bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bütçeme uygun belirlediğim modeller:
Mondial 100 Loyal Mondial 100 RT Mondial 125 RT Motoran Vento 100 Motoran Wind 125 Asya Motor Efsane 100
Bu motorları kullanan veya herhangi bir bilgisi olan varsa hangisini önerir veya bu modeller dışında önerebileceğiniz bir motor varmı ??? Şimdiden teşekkür ederim.
bence 2000-4000 arası vereceksen çin malı alma... önerecegim motorlar sırasıyla...
1. Vespa et4, lx150, px150-200 2. fiddle 3. like 125
Suzuki AN125 Kymco Agicity 125
Bunları da değerlendir, Çin malı motorlardan uzak dur
Mondial 125 RT
125znu da bir seçenek.
Çin malından uzak dur. Kymco tavsiye ederim sitesinden arastır. Ayrıca Scooterla virajları yavas donmek zorundasın bu nedenle Cup veya Commuter tarzı motorlar tavsiye ederim. Hem de scooter o tarz motorlara gore %50 fazla yakıt yakar Cup veya Commuter'dan sasma. Kymco 2800 yazıyordu sitesinde ancak 2500-2600 gibi bir fiyattan alabilirsin. 1000 TL daha koyabilirsen Honda 125 CGe oneririm. Çin malı motorla en ufak bir dusmede bile motorun calısma duzenı bozulur vites gecişleri zorlasır vb. bircok problem olur motordan sogursun. En iyisi Japon modellere yonel. Verdigin 1000 TL'nın hakkını fazlasıyla verir Honda 125 CG. Param yok diyorsanda Kymco Activ 100 var 2.5-2.6 gibi bir fiyata...
ben de aynı kararsızlıktayım. giderek çin malından uzaklaşıyorum buna karşın acemiyim yeni güzelim motorları sağa sola çarpıp hasarlı gezemem. naapsak acaba. sym ve kymco nun güzel motorları var.
quote:
Orijinalden alıntı: forumnik
ben de aynı kararsızlıktayım. giderek çin malından uzaklaşıyorum buna karşın acemiyim yeni güzelim motorları sağa sola çarpıp hasarlı gezemem. naapsak acaba. sym ve kymco nun güzel motorları var.
Honda PCX öneririm.
Nisan başından beri biniyorum ve neredeyse 4.000 km'yi devirdim.
Sele altı bagaj kapalı kask + birkaç küçük eşya alıyor.
Tüketimi inanılmaz düşük ( Rekorum 100 km'de 1.85 lt)
14 inç lastikler çoğu rakibine göre büyük.
Gidişi acaip dengeli.
Rakiplere göre fazla gibi görünen fiyatını sonuna kadar hakediyor yani. :)
Selamlar.
quote:
Orijinalden alıntı: haluk 23
quote:
Orijinalden alıntı: forumnik
Honda PCX öneririm.
Nisan başından beri biniyorum ve neredeyse 4.000 km'yi devirdim.
Sele altı bagaj kapalı kask + birkaç küçük eşya alıyor.
Tüketimi inanılmaz düşük ( Rekorum 100 km'de 1.85 lt)
14 inç lastikler çoğu rakibine göre büyük.
Gidişi acaip dengeli.
Rakiplere göre fazla gibi görünen fiyatını sonuna kadar hakediyor yani. :)
Selamlar.
hocam otomobil kısmından takip ediyorum konularınızı merak ettiğim bir husus var
trafikteki "öteki" kısma geçince yaşadığınız tecrübeler nasıl acaba ? ankara trafiği hakkında pek bilgim yok ancak adana trafiği bana motosiklet sevdasını bıraktırdı diyebilirim seneye ankaraya yerleşme gibi bir ihtimal görününce sorayım dedim
Mondial 150 mash
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme