Şimdi Ara

TOFAŞ MODEL SEÇİMİ HAKKINDA YARDIM İSTEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
44.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler, tek sorum var: Tofaş'ın Kartal,Şahin ve Doğan'ı için en iyi modelleri hangileri ? Artıları ve eksileri ile yazabilecek bilgili biri var mı acaba ?

Örneğin: "Şahin'in S, çünkü... ama...", "Doğan'ın SLX1.6 i.e., çünkü... ama..." , "Kartal'ın SLX, çünkü... ama...."

"Bırak Tofaş'ı, Honda kraldır." tarzı yorum atacaklar, atmasın. Ve ne olur bilgisi olanlar yazsın, bakın ne olur diyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

TOFAŞ Model Seçimi Hakkında Kapsamlı Rehber

TOFAŞ, Türkiye'nin önde gelen otomobil üreticilerinden biridir. Markanın geniş model yelpazesi, farklı ihtiyaçlara ve tercihlere hitap etmektedir. En çok tutulan TOFAŞ modellerini ve seçim yaparken dikkate alman gereken faktörleri öğrenmek için bu rehberi okuyabilirsin.

TOFAŞ'ın En Çok Tutulan Modeli

TOFAŞ'ın en çok tutulan modeli, uzun yıllardır üretilen Şahin'dir. Şahin, dayanıklılığı, uygun fiyatı ve yedek parça bulunabilirliği ile bilinmektedir.

Şahin'in En Çok Tutulan Modeli

Şahin'in en çok tutulan modeli, 1.6 LC'dir. Bu model, 113 beygir gücüne ve 156 Nm torka sahiptir. Yüksek performansı ve şık tasarımı ile kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

En İyi TOFAŞ Modeli

En iyi TOFAŞ modelinin seçimi, kişisel ihtiyaçlara ve tercihlere göre değişmektedir. Ancak genel olarak, Egea serisi modern tasarımı, güvenlik özellikleri ve yakıt verimliliği ile öne çıkmaktadır.

TOFAŞ'ın En İyi Modeli

TOFAŞ'ın en iyi modelleri arasında Egea Sedan ve Egea Hatchback bulunmaktadır. Bu modeller, geniş iç hacimleri, konforlu sürüşleri ve uygun fiyatlı olmaları ile dikkat çekmektedir.

Şahin En Çok Tutulan Modeli

Şahin'in en çok tutulan modeli, 1.6 LC'dir. Bu model, güçlü motoru ve sağlam yapısı ile uzun yıllardır kullanıcıların beğenisini kazanmıştır.

TOFAŞ Şahin Hangi Modeli Tutuluyor

TOFAŞ Şahin'in en çok tutulan modelleri arasında 1.6 SLX ve 1.6 GL yer almaktadır. Bu modeller, uygun fiyatları ve günlük kullanım için uygun olmaları ile bilinmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • katana53 K kullanıcısına yanıt
    KARDEŞ BENİM 95 model şahinim var yakıt dışında gayet memnunum ama onun dışında bana soracak olursan tofaşların en gğzel aracı doğan slx dir ön camlar otomatik şahine göre beygir gücü fazla koltukları ve dösemeleri daha iyi. alaşım jantlı metalik boyalı dır. 96 modellerle birlikte hidrolik direksiyon var. şahinler 4 çeşittir 94 modele kadar olanlar kara motor 94-95 modellerin bir kısmı piç motor derler doğan slx karburatorlu elekronik ateşlemelidir. 95 in son çıkanlarından 99 a kadar olanlar s yani tempra motorludur. daha sonrasıda tek nokta enjeksiyonludur şahinde de s olanlar tutulur. 98 inden itibaren hidrolik direksiyonludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutefe

KARDEŞ BENİM 95 model şahinim var yakıt dışında gayet memnunum ama onun dışında bana soracak olursan tofaşların en gğzel aracı doğan slx dir ön camlar otomatik şahine göre beygir gücü fazla koltukları ve dösemeleri daha iyi. alaşım jantlı metalik boyalı dır. 96 modellerle birlikte hidrolik direksiyon var. şahinler 4 çeşittir 94 modele kadar olanlar kara motor 94-95 modellerin bir kısmı piç motor derler doğan slx karburatorlu elekronik ateşlemelidir. 95 in son çıkanlarından 99 a kadar olanlar s yani tempra motorludur. daha sonrasıda tek nokta enjeksiyonludur şahinde de s olanlar tutulur. 98 inden itibaren hidrolik direksiyonludur.

Piç motor ve tempra motoru biraz açıklayabilir misin?
  • HOAC PİÇ MOTOR DEDİKLERİ DOĞAN SLX KARBÜRATÖRLÜ VE ELEKTRONİK ATEŞLEME BAŞKA Bİ FARKI YOK KARA MOTOR ŞAHİNLERDEN DİYE BİLİYORUM. KARA MOTOR (90-91-92-93 MODELLERDE) TEMPRA MOTOR İSE DOĞAN SL SLX VE ŞAHİN S LERDE VAR DAHA İYİ PERFORMANS VERİP DAHA İYİ YOL GİDİLDİĞİ SÖYLENİR
  • Şahin genelde barzo arabasıdır. Doğan SLX oturaklı konforlu arabadır. Eksileri yol tutuşu ve yakıt.
  • Kimse yanlış anlamasın lütfen ne zaman böyle konussam değişik tepkilerle karşılaşıyorum.Genç yaşıma rağmen birçok arabaya binme test etme fırsatını bulmuş bir kimseyim.Fakat her zaman için kuş serisinin yeri farklıdır.Gerçekden konforlu olmasa da sürmesi zevkli olan arabalardır.Oturduğunda arabaya heryeri görürsün falan çok ayrı bir zevktir.Belki de hemen hemen herkezin ilk arabası yada ilk kullandığı arabadır.Benim de öyle olduğu için sanırım bende ayrı bir yeri var.Şuanda da 96 Model Şahin S e sahibim.Normal şahinden tek farkı tempra motor olmasıdır.Normal piç motorlara göre bi nebze daha güçlüdür yakıtı da pek de farklı değil hatta s biraz daha az yakıyor. Doğanlarla olan motor farklarını bilmiyorum.Fakat doğanlar daha konforlu arabalardır.Ön camlar otomatiktir falan filan.

Fakat günümüz piyasasında bu tofaş sevdasından mıdır bilemiyorum ama temiz bir SLX parasına(11-13 bin) çok daha kaliteli konforlu corollalar opeller alınabilir.O yüzden bütçen 10 bin ve altındaysa döküntü bir SLX yerine temiz bir Şahin S almanı öneririm. Ben arabamı 10 ay kadar önce aldım allahıma binlerce şükür çok memnunum arabamdan.Efsane kasa corolladan sonra şahin alırken baya bi kaygım olmuştu fakat geçişi gidişi beni gerçekden şaşırttı memnun etti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Otomobil Seçimi[YARDIM]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.