Şimdi Ara

[YARDIM]Sistem tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum(OYUN). Şimdilik dota2, Fm14, Cod MW3, The Run gibi oyunlar olabilir. Kısaca geçen yıla kadarki oyunlar diyelim. Şonuç olarak orta düzeyde bir bilgisayar ve yükseltilebilecek bir kasa toplamayı düşünüyorum. Dota 2, Fm gibi oyunlarda bir kaç ay geçirip üst düzey parçalar almayı düşünüyorum. Pc konusunda çok bir bilgim yok. Ne nereye takılır hangisi işlemci hangisi ram bilirim ama hangi anakartı almalıyım, hangi ekran kartı işimi görür gibi konularda iyi değilim. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum...

Kafamdaki düşünceler şunlar; anakartım yarın bir gün takacağım üst düzey parçaları kaldırabilir olmalı.
    Ekran kartı konusunda en baştan iyi bir ekran kartı almayı düşünüyorum.
    İşlemci konusunda Quad fln takıp sonra i5 i7'ye geçebilir miyiz? Böyle bir anakart var mıdır :D
    Harddisk 250GB veya 500GB olabilir. Bir kaç ay sonra SSD alıp eklemeyi düşünüyorum.
    İki yılda bir pc toplayan biri değilim. Birkaç parça ekleyerek yoluma devam edeceğim bir pc olmasını istiyorum. İntel tercihimdir.

Ek olarak; 2.el parça konusunda ne düşünüyorsunuz? Hangi parçaları ikinci el alabilirim?

Bütçe konusunda da ya ilk etapta 650 700 liralık yükseltilebilir bir pc almak ya da biraz daha bekleyip daha iyi bir şey almayı düşünüyorum. Ama işimi görebilecek ve yükseltilebilir 650 700 liralık bir bilgisayar çok iyi olur...

Şimdiden çok TEŞEKKÜRLER.

• UP UP...

Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçeyi de artırabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vmancorna

Merhaba, masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum(OYUN). Şimdilik dota2, Fm14, Cod MW3, The Run gibi oyunlar olabilir. Kısaca geçen yıla kadarki oyunlar diyelim. Şonuç olarak orta düzeyde bir bilgisayar ve yükseltilebilecek bir kasa toplamayı düşünüyorum. Dota 2, Fm gibi oyunlarda bir kaç ay geçirip üst düzey parçalar almayı düşünüyorum. Pc konusunda çok bir bilgim yok. Ne nereye takılır hangisi işlemci hangisi ram bilirim ama hangi anakartı almalıyım, hangi ekran kartı işimi görür gibi konularda iyi değilim. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum...

Kafamdaki düşünceler şunlar; anakartım yarın bir gün takacağım üst düzey parçaları kaldırabilir olmalı.
    Ekran kartı konusunda en baştan iyi bir ekran kartı almayı düşünüyorum.
    İşlemci konusunda Quad fln takıp sonra i5 i7'ye geçebilir miyiz? Böyle bir anakart var mıdır :D
    Harddisk 250GB veya 500GB olabilir. Bir kaç ay sonra SSD alıp eklemeyi düşünüyorum.
    İki yılda bir pc toplayan biri değilim. Birkaç parça ekleyerek yoluma devam edeceğim bir pc olmasını istiyorum. İntel tercihimdir.

Ek olarak; 2.el parça konusunda ne düşünüyorsunuz? Hangi parçaları ikinci el alabilirim?

Bütçe konusunda da ya ilk etapta 650 700 liralık yükseltilebilir bir pc almak ya da biraz daha bekleyip daha iyi bir şey almayı düşünüyorum. Ama işimi görebilecek ve yükseltilebilir 650 700 liralık bir bilgisayar çok iyi olur...

Şimdiden çok TEŞEKKÜRLER.

650 - 700 liraya güncellenebilir, güçlü, intel bir sistem hayal olur kardeşim.. bütçeyi biraz daha artırmalısın isteklerin için:)

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Hocam ücreti 1000 lira yaparsak ne olur peki? Benim intel ısrarım yersiz mi? Amd daha mı iyi olur? Arkadaşım da FX 6300 işlemcinin işimi göreceğini söylüyor. Oyun-Facebook-Müzik-Dizi başka bir şey yapmayacağım pc'de. Maksimum hangi oyunu oynamak isterim derseniz Call Of Duty Ghost oynayabilsem hiç fena olmaz. En azından orta seviyede oynayabilecek bir pc oluşturmayı düşünüyorum. En önemlisi de ilerde ekleme yapabileceğim bir pc olması. Fiyatı düşük tuttuğum için yorum gelmedi sanırım. Az çok biliyorum ama ne neye uyar, ileride ekleme yapabilir miyim, uyuşur mu? gibi konuları bilmiyorum... Fiyatı 1 veya 1.2 yapabiliriz.,

Cevap için teşekkürler...
  • quote:

Hocam ücreti 1000 lira yaparsak ne olur peki? Benim intel ısrarım yersiz mi? Amd daha mı iyi olur? Arkadaşım da FX 6300 işlemcinin işimi göreceğini söylüyor. Oyun-Facebook-Müzik-Dizi başka bir şey yapmayacağım pc'de. Maksimum hangi oyunu oynamak isterim derseniz Call Of Duty Ghost oynayabilsem hiç fena olmaz. En azından orta seviyede oynayabilecek bir pc oluşturmayı düşünüyorum. En önemlisi de ilerde ekleme yapabileceğim bir pc olması. Fiyatı düşük tuttuğum için yorum gelmedi sanırım. Az çok biliyorum ama ne neye uyar, ileride ekleme yapabilir miyim, uyuşur mu? gibi konuları bilmiyorum... Fiyatı 1 veya 1.2 yapabiliriz.,

Cevap için teşekkürler...

Oyun amaçlı düşük bütçeli sistemlerde AMD tercih etmek, F/P açısından genellikle daha mantıklı bir hareket olur.. Bu yüzden ben de sana AMD sistem yazıyorum:)

İşlemci: AMD FX X6 6300

Anakart: MSI 970A-G43 (Ön USB 3.0 portu var)

RAM: G-Skill 4 (2x2) GB ECO Serisi DDR3 1600 MHz CL7

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-g.skill-eco-series-4gb-2-x-2gb-ddr3-1600-mhz-cl7-145078705/detay

Ekran Kartı: ASUS HD 7790 O.C. DCU II GDDR5 2 GB 128 Bit DX 11.1

Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

Kasa+PSU: Xigmatek Asgard 382 Pure Bl. Ed. 500 Watt MidT ATX

TOPLAM: 1195 lira %25 indirimli fiyatlarla.. Vatan'dan toplandı.. Alabileceğin en makul sistem bu olmalıdır kardeşim..

Peki bu ekleme yapılabilecek bir sistem mi olur? Daha sonra işlemci, ekran kartı gibi eklemeler yapacak olursam anakarta ihtiyacım olmaz değil mi?

Ek olarak ;
    AMD FX-Series 6300 Black Edition 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci

GIGABYTE 970A-D3 AM3+ AMD 970/SB950 DDR3 2000MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA

WD 3.5" 500GB CAVIAR GREEN INTELLIPOWER SATA 3.0 64MB CACHE HARDISK

corsair vengeance 8GB 1600mhz ddr3 ram

SAPPHIRE HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI VEYA ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

Bu sistem nasıl ?
  • quote:

Peki bu ekleme yapılabilecek bir sistem mi olur? Daha sonra işlemci, ekran kartı gibi eklemeler yapacak olursam anakarta ihtiyacım olmaz değil mi?

Ek olarak ;
    AMD FX-Series 6300 Black Edition 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci

GIGABYTE 970A-D3 AM3+ AMD 970/SB950 DDR3 2000MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA

WD 3.5" 500GB CAVIAR GREEN INTELLIPOWER SATA 3.0 64MB CACHE HARDISK

corsair vengeance 8GB 1600mhz ddr3 ram

SAPPHIRE HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI VEYA ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

Bu sistem nasıl ?

Güzel soru, O.C. (işlemci hızıyla oynamak) yapmayacaksan, önerdiğim anakart 8350 ile bile sorunsuz çalışır.. Ama O.C. yaparsan, Gigabyte 970A-UD3 tercih edersen daha iyi olur anakartı.. Ama 1200 liranın üzerine bir 50 lira daha eklemen gerekir:)

Yazdığın sistem kötü değil ama benim yazdığım daha iyi ve dengeli.. Onu almanı öneririm.. Ayrıca yazdığın sistem 1200 lirayı epey aşacaktır..

Hocam 50, 100 lira eklerim o kadar olur tabii ki... %10 %20 lik bir artırma yapabilirim. Bir sakıncası yokmuş sanırım. O.C'un bir zararı var mı?
    Ayrıca söylediğiniz sistemde CoD Ghost oynanabilir mi? Ya da günümüz oyunları diyelim...
  • quote:

Hocam 50, 100 lira eklerim o kadar olur tabii ki... %10 %20 lik bir artırma yapabilirim. Bir sakıncası yokmuş sanırım. O.C'un bir zararı var mı?
    Ayrıca söylediğiniz sistemde CoD Ghost oynanabilir mi? Ya da günümüz oyunları diyelim...

Bana verebileceğin en yüksek net bütçeyi söylersen, senin için en dengeli ve iyi sistemi yazabilirim kardeşim:) Bilinçli yapıldıktan sonra O.C.'un pek bir zararı olmaz sisteme.. Sadece biraz işlemcinin ömründen yemesi dışında tabi..

Önerdiğim sistemde COD Ghost ve tüm güncel oyunları orta ayarlarda rahatça oynayabilirsin..

• Net bütçe belli değil ama 1.2 1.3 lere çıkacağım gibi görünüyor. MONİTÖR DAHİL
  • quote:

Net bütçe belli değil ama 1.2 1.3 lere çıkacağım gibi görünüyor. MONİTÖR DAHİL

Monitör dahilse, 1200- 1300 liraya o sistemi hiç toplama daha iyi kardeşim.. Pek hayır gelmez toplayacağın sistemden çünkü:)
  • Anlaşıldı yine 1.5 çıkacak bizden... LCD 2.el fln uydurmayı düşünüyorum idareten yada TV'ye bağlarım ya...
  • quote:

Anlaşıldı yine 1.5 çıkacak bizden... LCD 2.el fln uydurmayı düşünüyorum idareten yada TV'ye bağlarım ya...

Evet, iyi bir oyun sistemi, monitör de dahil olsun istiyorsan en az 1500 - 1600 lirayı gözden çıkarmak gerek.. :) 2. el alma monitörü, elinde varsa idareten onu kullan ya da TV'ye bağla.. 2. el olayı monitörde çok sakat olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Anlaşıldı yine 1.5 çıkacak bizden... LCD 2.el fln uydurmayı düşünüyorum idareten yada TV'ye bağlarım ya...

Evet, iyi bir oyun sistemi, monitör de dahil olsun istiyorsan en az 1500 - 1600 lirayı gözden çıkarmak gerek.. :) 2. el alma monitörü, elinde varsa idareten onu kullan ya da TV'ye bağla.. 2. el olayı monitörde çok sakat olur..

Tamam çok teşekkürler :) İkinci el hangi parçaları alayım? Yada i5 fln bulursam alayım mı? Ram?
    Yıllardır tanıdığım çok kişi var pc şirketi olan. Hangi parçaları temin edeyim 2.el ?

• quote:

Tamam çok teşekkürler :) İkinci el hangi parçaları alayım? Yada i5 fln bulursam alayım mı? Ram?
    Yıllardır tanıdığım çok kişi var pc şirketi olan. Hangi parçaları temin edeyim 2.el ?

İ5 alma, 2. eli bile pahalı olur.. :) 2. el temiz AMD işlemci ve 4 GB DDR3 1600 MHz RAM bulursan al.. Bunalr dışında diğer parçalar mekanik aksam içerdiği için 2. eli riskli olacaktır.. Yani, anakart, ekran kartı, PSU, sabit disk gibi ürünleri mutlaka sıfır almaya çalış derim..
  • 2. El de yoğunlaş derim hocam çok güzel parçalar uygun fiyata gidiyor. Öncelikle tavsiyem amd sistemi toplaman ve doğru parçaları seçmen 6300 işlemci 7850 bulabilsen bulamazsan 6870 ekran kartı 6gb ram 512 mb ilk hdd msı970 anakart önerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheitank

2. El de yoğunlaş derim hocam çok güzel parçalar uygun fiyata gidiyor. Öncelikle tavsiyem amd sistemi toplaman ve doğru parçaları seçmen 6300 işlemci 7850 bulabilsen bulamazsan 6870 ekran kartı 6gb ram 512 mb ilk hdd msı970 anakart önerim

hocam monitör var linkteki ürüne bir ekran kartı ekletsem s,zce nasıl olur quadto 75 tl world puan veriyor sistem 790 civarına geliyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: achillus79

quote:

2. El de yoğunlaş derim hocam çok güzel parçalar uygun fiyata gidiyor. Öncelikle tavsiyem amd sistemi toplaman ve doğru parçaları seçmen 6300 işlemci 7850 bulabilsen bulamazsan 6870 ekran kartı 6gb ram 512 mb ilk hdd msı970 anakart önerim

hocam monitör var linkteki ürüne bir ekran kartı ekletsem s,zce nasıl olur quadto 75 tl world puan veriyor sistem 790 civarına geliyor .

Hocam mobildeyim tam goremdim ufaktan kopyalarsan iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: achillus79

quote:

Ekran kartı kesin eklemen lazım ama ben hazır sistem önermiyorumhocam vatandan haftasonu indirimi ile topla derim

• Eski kasama 500 watt power taksam olmaz mı? Yeni kasaya 250 TL vermeye gerek var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.