Şimdi Ara

Yardım: UART Serial Com1 ile modem kontrol etmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba konu doğru yerdedir umarım.

Tp-link tdw-9970 v3 model modemim var. Firmware düşürmek için boot olurken müdahale etmem gerekiyor modeme. ttnet modemi firmware yok piyasada. Boot olurken bir parametreyi değiştirdiğimizde önceki sürüme geri dönüyormuş, örnekleri mevcut farklı forumlarda. Şimdi benim sorunum şu, ben bu modemin gnd rx tx bağlantılarını eski masaüstü pcmin com1 portuna yaptım. Baudrate 115200 olarak ayarladım. Bootu başlattığımda, ekrana şöyle yazılar çıkıyor ekte mevcut. Bunları okumam mümkün değil. Nerede hata yapıyorum? baudrate mi hatalı yoksa uart çevirici mi lazım bunun için? bir yol gösteren olur mu? Yardım: UART Serial Com1 ile modem kontrol etmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasafat -- 12 Ocak 2023; 16:13:46 >

• Merhaba;

Bir ara arızalı TP-Link accesspoint için bende uğraşmıştım UART çevirici gerekmekte direk COM porta cros bağlanmıyor sanırım cihazın içindeki 1 nolu porta 3.3v vermek gerekiyordu.... Linkleri inceleyin.

Yardım: UART Serial Com1 ile modem kontrol etmektechnopat sosyal
    Rehber: TP-Link W9970v3 (TT)'e diz çöktürmek
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/tp-link-w9970v3-tt-e-diz-coektuermek.1097318/

Kolay gelsin.

• Teşekkür ederim deneyeceğim

• https://filedn.com/l8fGC50wfbBQPDcEnboryPb/Terminal.exe

Bu programla kapatıp açmadan com port ayarlarını değiştirebilirsiniz. Sözünü ettiğiniz modemi bilmiyorum ama seri haberleşmede baudrate kadar Parity - Data - Stop bitleri ve handshake de önemlidir. Bazı karakterler geldiğine göre 2 ve 3 RX-TX pinleri doğru görünüyor. Genelde çapraz olur . 5 numara da GND olur. (İki tarafın da Sub d9 olduğunu varsayıyorum) Sadece 3 kablo varsa software handshake gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.