Şimdi Ara

Yardım Güvenlik tehdidi Google uygulamasına virus bulaşmış olabilir bildirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonumu ilk açtığımda karşıma bu çıktı(görsel) , yüklediğim ya da tıkladığım her hangi şüpheli bir uygulama, link vs. yok bu durumla ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca telefonda şuan tuhaf bir aktivite gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerems0n -- 30 Ekim 2023; 14:24:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Google Virüs Bulaştı Uyarısı: Gerçek Mi, Yoksa Bir Sahtekarlık Mı?

Son zamanlarda, "Google uygulamanıza bir virüs bulaşmış olabilir" şeklinde telefonlarına gelen mesajlar alan kullanıcılar endişe duyuyor. Bu mesajların gerçek olup olmadığı ve ne yapılması gerektiği konusunda bilgi edinmek önemli.

Telefona Gelen Virüs Mesajları

Bu mesajlar genellikle, telefonunuza bir virüs bulaştığını ve Google uygulamanızı güncellemeniz veya taramanız gerektiğini iddia eder. Mesajda, virüsü kaldırmak için bir bağlantı veya telefon numarası bulunabilir.

Google Virüs Bulaştı

Google, bu mesajların sahte olduğunu ve Google uygulamasına virüs bulaşmadığını açıkladı. Bu mesajlar, kişisel bilgilerinizi çalmak veya cihazınıza kötü amaçlı yazılım yüklemek isteyen dolandırıcılardan geliyor olabilir.

Ne Yapmalısın?

Bu mesajlardan herhangi birini aldıysan, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Mesaja tıklama veya bağlantıyı takip etme.
    • Mesajı sil ve göndereni engelle.
    • Cihazını güncel antivirüs yazılımıyla tarat.
    • Şüpheli etkinlikler fark edersen Google'a bildir.

Önlemler

Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için şu önlemleri alabilirsin:

• Bilinmeyen kaynaklardan gelen mesajlara ve bağlantılara dikkat et.
    • Uygulamaları yalnızca resmi uygulama mağazalarından indir.
    • Cihazını düzenli olarak güncel antivirüs yazılımıyla tarat.
    • Güçlü ve benzersiz parolalar kullan.
    • Google'ın güvenlik ipuçlarına uy.

Bu mesajları alırsan paniğe kapılma. Sakin kal ve yukarıdaki adımları takip ederek cihazını güvende tutabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayrıca Google'ı güncelleyemiyorum güncellemeye çalışınca da bu bildirim geliyor (chrome değil).

• Fabrika ayarlarına dön.

• Huawei telefonlarda olan bir durum herhalde. Benimde huawei mate 20 pro var dün gece güncelleme yapınca bu uyarı gelmeye başladı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yardım Güvenlik tehdidi Google uygulamasına virus bulaşmış olabilir bildirimi

Aynı sıkıntı bende de var huawei p30 lite

• Optimizer uygulamasının tüm verilerini silin ve yeniden başlatın, düzelir.

• Benim telefonda huawei ve bendede dün aynı sorun oldu google'ı silemiyorumda virüs tarama uygulamasıyla tarama yaptım ama birşey çıkmadı ilginç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamamen aynı bildirimi alıyorum üstelik telefonumda lisanlı virüs programı varken. iki defa fabrika ayarlarına sıfırladım telefonu, sıfırlama sonrası kurulum biter bitmez yine aynısı geliyor. neyin nesidir bir bilen yok mu.

• Eşim google güncellemesi yaparken mate 20 lite cihazda da aynı uyarıyı aldı. Hemen telaşlandık tabi, yanlış alarm anladığım kadarıyla.

• Bendede honor play var, aynı sorunu bende yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwertr -- 30 Ekim 2023; 17:24:5 >
  • Bende Huawei P20 Lite kullanıyorum aynısı bendede oldu

• Sanırım Google'ın Huawei'ye desteğini kesmesinden kaynaklanıyor. Yeni güncellemeyle aynı sorun bende de belirdi. Sıfırladım yine çıktı. Antivirüs indirdim bir şey yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.