Şimdi Ara

YARDIM XP açılırken Siyah Ekranda Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar bu gün uzun bir süreden beri bu problemi çözmekle uğraşıyorum bi türlü yapamadım

Bilgisayarımın işletim sistemi XP
    Bilgisayarı açarken windows Xp Logosu gelmeden önce ekran siyah oluyor ve orada donuyor. Bilgisayarımın açılışında F8 e vasıp güvenlipte aç dediğim zamanda ekranda

multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\hal.dll
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\KDCOM.DLL
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\BOOTVID.dll
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\config\system
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\c_1254.nls
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\c_857.nls
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\l_intl.nls
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\FONTS\vga857.fon
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\AppPatch\drvmain.sdb
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\Drivers\sptd.sys
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\Drivers\SPT9853.SYS
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\Drivers\WMILIB.SYS
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\DRIVERS\ACPI.sys
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\DRIVERS\pci.sys
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>\WINDOWS\system32\DRIVERS\isapnp.sys

yazıları çıkıyor vede isapnp.sys dosyasından sonra ilerlemiyor bende internette biraz araştırma yapıp isapnp.sys hatasının çözümü olarak şunu buldum

"Bu hatanın çözümü için:
    Xp cdnizi bilgisayarınıza takın. Hemen ardından Welcome to Setup görüntüsü ekrana gelince, R (repair) ‘ye ve sonra c’ye (recovery console) basın.
    Açılan konsolda C:\Windows prompt ’a aşağıda komutu girin:
    copy d:\i386\isapnp.sy_ c:\windows\system32\drivers
    ve hemen sonrasında enter’a basın. Dosya çekildikten sonra exit yazıp ve enter’a basın ve kurtarma konsolundan çıkın. Bilgisayarınızı tekrar başlatın. Probleminiz çözülecektir.. "

vede burada yazanları uyguladım bilgisayarımın system32 klasörüne isapnp.sys dosyasını kopyaladım fakat bilgisayarım ne normal başlatımda nede Güvenli kipte açılıyor aynı problem devam ediyor

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RideToWild -- 23 Mart 2010; 0:22:35 >

• Sisteminiz çöktü uğraşmanın bir anlamı yok. Bu durumlarla sık sık karşılaşıyorum. Kimisi xp logosundan sonra tam açılacak gibi olup tekrar başlıyor. Kimisi xp logosundan sonra öylece kalıyor. Kimisi xp logosundan önce reset atıyor. Güvenli modda girmiyor falan filan. Xp cd i takıp format bölümüne geldiğinizde bölümlenmiş alanlarınızın boyutlarına bakın. Sisteminizin kurulu olduğu alan bilinmiyor yada sisteme verilen boyut ile aynı ise hard diskiniz çökmüştür. Değilsede yine çökmüştür. Tek yapabileceğiniz XP cdsini taktığınız zaman kura hoşgeldiniz yazısı çıktığında enter basıp çıkan sözleşme koşulunu kabul ediyoruz daha sonrasında yüklü sistemi gösteriyor onarma için r basın diyor orada r e basarak bir onarım yapılırsa kurtulur eğer orada sistemi göstermiyor direk bölümlere geçiyor ise format işinizi görecektir..
  • Yardımın için tşekkürler şuanda XP yi onarmayı deniyorum umarım olur ama olmazsa format atıcaz artık napalım
    iyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acarser

Yardımın için tşekkürler şuanda XP yi onarmayı deniyorum umarım olur ama olmazsa format atıcaz artık napalım
    iyi akşamlar

Ben teşekkür ederim umarım olur.
    İyi geceler.
  • Kurtarma konsoluna girdiğinde "chkdsk c: /r" dene.
  • Check Disk te yaptım fakat sonuç aynı
  • Verileriniz önemli ise hdd nizi söküp başka bir sisteme takıp oradan depo hdd olarak görmesini sağlayın ve verilerinizi yedekleyip format atınız kendi sisteminizde Windows çökmesi olayı ne yaparsanız yapın pasın demiri erittiği gibi bitirir,format atınız dediklerimi uyguladıktan sonra...

İyi forumlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc açılırken beyaz ekran!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Nihayet Problemi internette bulduğum bi bilgiyle halledebildim. Aşağıdaki linktekileri uyguladığım zaman problemim çözüldü.

http://www.turuncuyesil.org/?p=105

Yardımlarınız için Çok Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.