Şimdi Ara

Yardıma ihtiyacım var. İşlemci ISINMA sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaslar. Daha dün toplamıs oldugum kasa hakkında sizden yardım isteyeceğim. Öncelikle Kasamı şöyle yazayım.

İşlemci: İntel i7 4790k 4ghz
    Anakart: Gigabyte Z97 HD3
    Ekran Kartı: Sapphire r9 380 Nitro 4gb
    HDD: Wd Black 1 TBSata 3 Cache
    Ram: Kingston HyperX Beast 8(4x2) Gb

Kasa: Everest Range-7 peak

Evet arkadaslar kasam bu. Bugün kurup acma fırsatım oldu. Mw3 oyununu kurarken bi andan da Cs:GO indiriyordum. Aniden kasamın ısındıgını farkettim. Proglaram aracılıgı ile incloediğimde 70 derecenin üzerşndeydi. 80i buldugunu gördüm. Bu ısınma sadece işlemcimdeydi. Isınma sorunun oldugunu duymustum fakat bu kadar olacagını tahmine tmiyordum. Almayı düşündüğüm 2 adet işlemci fanı var. Fakat kasama uygun olup olmıyacagından emin değiliim.

Almayı düşündüğüm Fanlar: (1)http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-tpc-77511501155115613662011am2am3fm1fm2-islemci-sogutucu.html#yorumlar
    (2)http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-lga-7751155115613662011am2am3am3-islemci-sogutucu.html#yorumlar

Ne önerirsiniz, bunlar uygun mudur? Her türlü yorum ve öneriye açığım :) İyi Forumlar

• Kasani degistir icindeki powerde kasada o sisteme uygun degil ustte sicak hava cikisi icin izgara bile yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650 woltluk bi kasa. 600 w verebiliyor. Neden yetmiyeceğini düşündün power acısından. Ayrıuca işlemcinin ısınma problemi oldguundan haberdardım fakat bu kadar canımı sıkaacgını beklemiyordum. Dediğim fanlar kasqama sığarmı sence. ! tanesi yani
  • O sisteme o kasayı size kim aldırdıysa kusura bakmayın ama onun aklına tüküreyim.

En kısa zamanda Z3+ 600W kasaya geçin en kötü.
  • Çok canımı sıkıyor bu ısınma oyun bile oynıyamıyorum suan. Yanlız kasa değiştirmek son çarem gibi bişey. Çünkü içerisindekiler çıkarttırıp yeni bi kasaya toplattırmak cok zor geliyor acıkcası. belirttiğim falardan herhangi birileri kasama sığar ve sıınma sorunu şözerse kafi. görüşlerinizi bekliyorum
  • kalitesiz guc kaynaklari sistemde isinmaya yol acar.iyi zannedip de aldiginiz guc kaynalarindan bile soyle harbi pahali bir psuya gectiginizde sicaklik farki oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emere7

Çok canımı sıkıyor bu ısınma oyun bile oynıyamıyorum suan. Yanlız kasa değiştirmek son çarem gibi bişey. Çünkü içerisindekiler çıkarttırıp yeni bi kasaya toplattırmak cok zor geliyor acıkcası. belirttiğim falardan herhangi birileri kasama sığar ve sıınma sorunu şözerse kafi. görüşlerinizi bekliyorum
    quote:

Orijinalden alynty: emere7

Çok canymy sykyyor bu ysynma oyun bile oynyyamyyorum suan. Yanlyz kasa de?i?tirmek son çarem gibi bi?ey. Çünkü içerisindekiler çykarttyryp yeni bi kasaya toplattyrmak cok zor geliyor acykcasy. belirtti?im falardan herhangi birileri kasama sy?ar ve syynma sorunu ?özerse kafi. görü?lerinizi bekliyorum

?öyle bir durum var yeni kasa alynsada illaki cpu so?utucu alynmaly stok fanla olmaz o i?lemci hocam
    bu yüzden vatandaki gösterdi?in hyper 412s çok iyi bir so?utudur bende 4790k ve o so?utucuyu kullanyyorum bo?ta 45 civary
    ?imdi hyper 412s al macunuyla beraber güzelce monte et kasana (cpu cooler fan rüzgar aky?y ramden egsoz fana do?ru olmaly)
    sycaklyklary birde öyle incele.
    kasa olayyna gelince en azyndan 2 tane sycak havayy tahliye fany olsaydy daha iyi olurdu. mümkünse egsoz fany yüksek devirde çaly?tyr
    en azyndan yan kapa?a bir 12 cm fan takyp sycak havayy dy?ary atsyn mümkünse ön tarafada ek fan takyp havayy içeri alsyn.
    ayryca kasanyn yan kapa?y çykynty oldu?undan cpu so?utucunun syca?yny dü?ünüyorum
    en garanti yyöntem ürünün sayfasyndan max cpu yüksekli?ine bakman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 26 Ağustos 2015; 22:06:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emere7 E kullanıcısına yanıt
    O sistemi evereste emanet etmeyecektiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANZE -- 27 Ağustos 2015; 0:49:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.