Şimdi Ara

yardıma ihtiyacım var pic basic konusunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ekte ekledigim devrenin basic kod sistemindeki dosyasında bi değişiklik yapmam gerekiyor ama pic basic bilmiyorum bu konuda bana yardım edebilecek bi arkadas varsa cok sevinirim şimdi ekledigim telefon aramalı hırsız alarm devresinin dosyasında nası kullanılacagı yazıyo ama şifre değiştirmek istedigimde şifreyi giriyorum ama yeni girdigim şifre işleme alınmıyor yine ilk bastaki şifre gecerli oluyo bunu değiştirmek istiyorum yani bi hata varsa yok hata yoksa ilk bastaki 0000 olan şifreyi 3165 yapmak istiyorumhttp://hotfile.com/dl/58949630/26c7e52/hirsiz_v3.rar.html bütün dosyaları linktedir

yardıma ihtiyacım var pic basic konusunda

• Read komutu ne işe yarıyor? Tahminimce eeprom modülden veri okuyor ki öyleyse şifre eeproma yazacağın ilk 4 bayt olacaktır, yani her bir bayt 0-9 aralığında bir basamağı temsil ederek.
  • hocam sorun su bu hazır hex dosyası ile devreyi yaptım güzel bi şekilde calıstırdım fakat ilk şifre 0000 bunu deiştirmek için * ve # tusuna beraber basıp gerekli yolları izliyorum daha sonra işlem bitiyor ve en sonunda bi süre bekliyorum ama orada yeni girdigim şifre etkin olması gerekirken eski şifre yani 0000 etkin durumda benim sorunum bu hocam :(
  • Bence read write komutları kullandığın entegreye uymuyor. Kaynak dosyaya kullandığın mcu'yu deklare edecek bir satır filan yazmak mümkün olmalı, ama nasıl bilmiyorum picbasic ile uğraşmadım. Bunu yazmadan varsayılan mcu'ya göre kendini ayarlıyordur. Bir de eeprom içeriğini programlayıcı ile kontrol etmeni tavsiye ederim, o zaman daha iyi ipuçları elde edersin.
  • hocam 16f628 kullandım devremde dediginiz sorunun olması mümkün mü acaba?
  • Ben Basic Pro da yeniyim eğer eeprom a nasıl kaydettiğini söylerseniz belki de bulabilirim sorunu.Çünkü TUS_DONUS ve HAFIZA_NO birer byte bunları Assembler deki gibi nasıl bank 2 ye geçirdiniz ve ya başka bir yolu var mıdır?
  • @ DEVICE PIC12F683,MCLR_OFF,INTRC_OSC_NOCLKOUT,WDT_OFF,BOD_OFF 
    @ DEVICE PWRT_ON,FCMEN_OFF,IESO_OFF,PROTECT_ON

Picbasic örneklerinden birinde böyle yazılmış. Kodların en başına @ DEVICE PIC16F628 ekleyip bir de öyle deneyin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saolun cevaplar için sorunu hallettim hocam artık kayıt tutabiliyor
    EEPROM 0,[1,2,3,4] ilave ettim ilk girişte şifre 1234 oluyo ve daha sonra kayıt işlemini dogru bi şekilde gercekleştiriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.