Konuyu doğru yeremi açıyorum bilmiyorum ama kaç gündür sorumun cevabını bulamıyorum çevremdekilere sordum ama net bir cevap alamadım o yüzden foruma yazma gereği duydum. Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Ben 2 yıllık bir bölüm okuyorum bu sene ygs ye gireceğim bayağıda çalıştım şu zamana kadar, 4 yıllık bir bölüm tutturacağıma inanıyorum o konuda bir sıkıntı yok fakat emeğim boşa gitsin istemiyorum, askerlik tecil konusunda kafamı karıştıran sorular var.
1)Şimdi ben kaydımı sildirmeden önce askerlik tecil yaparsam(18 yaşındayım temmuz 27 doğumluyum) tecil yaparlar mı, yaparlarsa 2 yıl mı ? eğer 2 yıl yaparlarsa tecil işlemini yaptırdıktan sonra kaydımı okuldan aldırıp 4 yıllık bölüme kaydımı yaptırırken sorun çıkarmı (senin tecil 2 yıl falan diye) ?
2)Yoksa yapmam gereken işlem tam olarak tercih sonuçlarından sonra sonuç belgesini alıp askerlik tecilini yaptırıp kaydımı diğer okuldan silip yeni okula kaydımı yaptırmak mı ? yerleştirme sonuçları açıklanmadan yapmanız gerek diye duyduğum için böyle olduğundan da emin değilim o yüzden kafam gerçekten karışık bilgili bir arkadaşım yardımcı olabilir mi ?
3)Son olarak ben bu sene okula 1 ay kadar gittim sonra gitmedim büyük ihtimalle devamsızlık not herşeyden kaldım kaydımı sildirirken böyle etkenler sorun yaratır mı ? soru biraz saçma fakat emin olmam gerekir.
şuan 18 sen ve bu sene ygs ye girip 4 yıllık bölüme girersen 4 yıllık bölüme girdiğinde okulun senin için askerliğini tecil ettirecek senin yapman gereken hiçbirşey yok , kaydını sildirirken okulu bişey yapmamış olman kimsenin umrunda olmaz, sadece yatay geçiş veya dikey geçiş gibi durumlarda eski okulunda disiplin cezası alıp almadığına bakılır ki şuan disiplin cezan olsa da ygs ile gireceğin için hiçbir sorun olmaz