Şimdi Ara

Yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim 5 wattlık gitar amfim var bu amfiye bass gitar takınca amfiden aşırı derecede cızırtı geliyor patlayacak gibi oluyyor amfimde şu girişler bulunuyor Kulaklık-Aux-Mic ben bu amfimi başka bir ses sistemine nasıl bağlayabilirim ayrıca bağlamak için nasıl bir ses sistemi almalıyım?

• Gitarınızı muhtemelen "mic" grişine balıyorsunuz mikrofon girişinin kazancı yüksek olduğundan aşırı gürültü çıkartır. Empedans uyumsuzluğuda var sanırım.
    "aux" girişine bağlayın tabı burada gitarınızın çıkış seviyesi önemli. Gitarın bağlantı kablo kalitesi de önemli. Gitarı mic girişine bağladığınızda g,tarı çalmadığınız halde gürültü var ise bağlantı kablonuzda bir sorun vardır. Kabloyu tuttuğunuzda bile gürültü çıkartıyor ise bağlantı kablonuzu kontrol edin
    5w lık amplifikatöre ne bağlayacaksınız ki?
  • Hayir cikartmadi amfimi daha guclu yapmak istiyorum amfi minicik sesini duyamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemaldemirpolat35 K kullanıcısına yanıt
    https://shop.zuhalmuzik.com/Bas-Gitar-Amfileri-34
  • Bu işlerden çok anlamam ama sanırım sana lazım olan şöyle birşey.Sonrasında gerekli kablo ve çevirici ile istediğin amfiye bağlantı yapıp istediğin kadar ses alabilirsin diye düşünüyorum.

Ya da bu tarz birşey.Bunu bilgisayara bağlayıp kayıtta yapabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Ağustos 2018; 12:52:6 >

• Gitarlar iki çeşittir: Aktif ve pasif.
    Aktif olanların içinde küçük ve kazancı az bir pre de vardır. Pil yuvası olan gitarlar aktifdir.
    Eğer pil yuvası yoksa pasif tiptir.

Pasif tipler genellikle yüksek empedanslı girişleri (1 megaohm gibi) sever.
    Aktif olanlar ise çok daha düşük empedanslı girişler ile (10 kiloohm gibi) uyumlu çalışır.

Kullanılacak amfinin giriş hassasiyeti konusunda bir şey söylemek pek mümkün değil. Zira gitar üreticileri gitarın çıkış voltajı konusunda bir rakam vermezler. Pasif olanların çıkışlarını 1-2 miliVolt, aktif olanların çıkış seviyesini 100-150 miliVolt gibi ön tahminde bulunabiliriz.

Bu bilgilerden şu sonuca da varabiliriz:
    Pasif gitarların çıkışı empedans yönünden, aktif gitarların da çıkışı seviye yönünden tipik mikrofon girişlerine uygun değildir.
    Ancak pro, yani normal bir bass gitar amfisi aldığınız takdirde her iki gitar tipi ile de uyumlu olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.