Arkadaşlar iyi akşamlar, iyi forumlar. Bu akşam mesaiden geldiğimde kendimi bilgisayara atayım dedim ancak açamadım. Daha doğrusu kasa normal şekilde güç düğmesine bastığımda açılmaya başlıyor. Herhangi bir uyarı (bip) sesi de almıyorum lakin ekrana görüntü gelmiyor. Monitör kablosunu çıkarttığımda normal şekilde monitör çalışıyor ve sinyal yok uyarısı veriyor. Ilk başta ekran kartında sorun olduğunu düşündüm. Sonradan fark ettim ki klavye ve mouse da çalışmıyor. Yerlerinden söküp taktığımda anlık ışıkları yanıp sönüyor (her defasında). Bütün parçaları söküp yeniden taktım yerlerine, makine ile hava da tuttum ancak bir sonuca ulaşamadım. Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Intel i3 3.3ghz Ati hd graphics 4800 16gb ram Asus p8h61 anakart
yaşadığınız sorunun bir çok nedeni olabilir.. statik elektrik ekran kartı sorunları iç kısımlarda kopukluk toz kir hatta anakart pinleri bile. yine önce anakarttaki bios pilini çıkarıp bios resetleyiniz ekran kartı yuvasını kontrol edip sıkı bir şekilde takılı olduğunu yine kablolarını kontrol ediniz bios pili çıkartmak içinde google dan video izleyerek yapın yoksa o köprüyü bozmak anakartı çöpe atmak demek olabilir. hiç bir değer alınamazsa arıza tespit yaptırabilirsiniz zira çözümünüz deneme yanılma yöntemi ile arıza bulmak olucaktır kolay gelsin.
herhangibi ikaz yani bip sesi vermiyorsa işlemcide proglem yüzdesi daha büyük olası anakarta giren 4 lü güç kablosu vardır onu kontrol et işlemci arızalanmış yada güç kesintisi olabilir
Cok yuksek bir ihtimalle anakartin kuzey chipsetinde sorun var isil islemle kendine gelebilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme