Şimdi Ara

Yardımm Ağ Kuracağız İki dk.nızı almaz Evet Hayır sorusu :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kolay gelsin öncelikle arkadaşlar. Ben bu ürünü (Tp-Link TL-SF1016D 16 Port 10/100 Switch
    ) almayı düşünüyorum da işime yarayıp yaramayacağından tam emin değilim size sorayım en iyisi. biz 12 kuzen toplanıp bu aletle bilgisayarlarımızı bağlayıp LAN ağı üzerinden birlikte oyun oynamak istiyoruz. bu ürün işimizi görür mü ? ürünün hiçbir kurulumunu yapmadan (tak çalıştır) internetsiz ortamda bir odada tüm kablo bağlantılarını yapıp oyunu açtığımız zaman bilgisayarlar ağ üzerinden birbirini görecek mi ? ürünü başka bir modeme bağlamadan kullanmaktan bahsediyorum.

• bir de üstteki ürünü şu ürünle karşılaştırabilir misiniz ?
    EVEREST ESW1016D
    aynı şeyi bununla da yapabilir miyim ?
    bu yapmaya çalıştığımız olayı şu an wirelles bir modemle yapıyoruz fakat oyuncuların karşılaştıkları durumlarda oyunda donmalar yaşanıyor hepimizin bilgisayarında. bu yüzden kablolu olarak denemek istiyoruz. eğer bu yöntem çalışırsa yine aynı şekilde donar mı oyunlarımız onu da sormak istiyorum bilgisi olan birileri varsa.. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemosir -- 4 Temmuz 2012; 12:56:52 >
  • Bilgisayarlar birbirini görür ama IPleri elle vermeniz gerekir, sadece switch kullanırsanız ortada DHCP Sunucusu olmayacağı için otomatik IP ataması yapılamaz.

Onun haricinde herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum, internet bağlantısı olmadan aranızda LAN game yapabilirsiniz.
  • peki internetsiz ortamda bu switch'i bir modeme bağlasam ip'leri otomatik olarak verir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemosir

peki internetsiz ortamda bu switch'i bir modeme bağlasam ip'leri otomatik olarak verir mi ?

Verir.
  • öncelikle ewet bu alet hiçbir ayar yapmaksızın kablo ları takıp çalıştırılacak ayrıca bir sorum alacak 12 kuzen(+pcleri) bir arada mı yaşıyonuz
  • teşekkürler. . babamlar 6 kardeş ve tüm aile 4 katlı bir apartmanda yaşıyor aile apartmanı. babam da inşaat mühendisi binamızı kendi yaptı. 6 dairede bizimkiler oturuyor ilk kat bizim iş yeri. hatayda yaşıyorum yolun düşerse beklerim arkadaş :) istersen adresi de vereyim :D 12den fazla kuzenim var ama arada kızlar da var onların çoğu oyuna gelmiyor. 3 tanesi iyi counter st.da. bilgisayarlar da 12 notebook 2-3 tane de küçükler oynamak isterse masaüstü pcleri indiriyor abileri. o şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemosir -- 4 Temmuz 2012; 17:02:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada bu switch yöntemi counter oynarken oyuncular karşılaştığında yaşanan donma sorunlarını ortadan kaldıracak mı ? o nedenle bu işe girişiyorum çünkü. yoksa wireless ile bağlanıyoruz ama çok donma oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemosir -- 4 Temmuz 2012; 19:10:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemosir

bu arada bu switch yöntemi counter oynarken oyuncular karşılaştığında yaşanan donma sorunlarını ortadan kaldıracak mı ? o nedenle bu işe girişiyorum çünkü. yoksa wirelles ile bağlanıyoruz ama çok donma oluyor.

evet donma sorunu ortadan kalkar.
  • modemle switch arasındaki bağlantıyı nasıl yapmalıyım ? switch in üstünde bunun için özel bir bağlantı noktası yok.

• Switch portlarından herhangi birini modemin LAN portlarından birine bağlayacaksınız, sırası önemli değil hangisini bağlarsanız bağlayın ama birini bağlayın.
  • pclerin lan kabloları ve modemden gelen lan kablosunu tak otomatik ip al de( tüm bağladığın pclere ) internet otomatik dağıtacaktır. o cihaz çok güzel çalışıyor bende 5 portlusu var hiçbir problem oluşturmuyor kablolarını hazır yapılmış al bence sonradan yapılan kabloların başlarını elle sıktıklarından kopuyor veya zamanla temas etmeyebiliyor o nedenle piress başlıklı orjinal kullanmanı tavsiye dederim ayrıca o tarafa yolum düşmez ilgine teşkrler... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_N_I_L_ -- 7 Temmuz 2012; 9:07:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

pclerin lan kabloları ve modemden gelen lan kablosunu tak otomatik ip al de( tüm bağladığın pclere ) internet otomatik dağıtacaktır. o cihaz çok güzel çalışıyor bende 5 portlusu var hiçbir problem oluşturmuyor kablolarını hazır yapılmış al bence sonradan yapılan kabloların başlarını elle sıktıklarından kopuyor veya zamanla temas etmeyebiliyor o nedenle piress başlıklı orjinal kullanmanı tavsiye dederim ayrıca o tarafa yolum düşmez ilgine teşkrler... :)

Sonradan basılanlar elle değil penseyle sıkılıyor ve kabloya jack basacak olan kişi baştan savma yapmazsa gayet sağlam olur.

Hazır baskılı olarak gelen kablolar "patch cord" olur genelde ve fiyatı daha pahalıdır.
  • benim başıma geldiği için adam düzgün takmamış kafasını net gidip geliyordu vatandan aldım fabrika yapımı kablo daha sağlıklıbence kısa olanlar ucuz 5-6tl civarı ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.