Şimdi Ara

Yargıtay 2011 Zabıt Katibi 11-12 Temmuz Daktilo Sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda baktım da arkadaşlar yargıtay'ın ilanıyla ilgilenen yok sanırım :) Varsa da bu başlık altından konuyla ilgili görüşlerini bildirebilir :)

Duyuru (Zabıt Katipliği Daktilo Sınavı)

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi kapsamında Yargıtay'da zabıt kâtibi olarak çalışmak üzere başvuru yapanların daktilo sınavları 11-12 Temmuz 2011 tarihleri arasında Yargıtay Ek_1 Binada (başvuruların yapıldığı yer) yapılacaktır. F/Q klavye durumuna göre sınava girecek kişilerin sınav gün ve saatine ilişkin listeye ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

F Klavye Sınav Listesi

Q Klavye Sınav Listesi

Sıra numaram 2566 Mülakatım 14,30 da Başarılar herkese :)

• merhaba ben katılmadım zaten zabıt katibiyim :) ancak bir arkadaş katıldı burdan ankaraya gitti. yargıtayla alakalı haliyle bilgim yok bizim sınavlara benzemiyor anlaşılan sanırım daha zor. nasıl olacak kardeşim? önce klavye sınavı onu geçince de mülakat mı? klavyede ne kadar sürede en az kaç kelime yazmak lazım? inş yaparsın kardeşim
  • dostlar bende gircem. geçen adliyede girdim ama mülakatta elendim malümatınız dayı bulamadık.
    yargıtayın sınavı daha zor olcak dakikada en az 30 kelime diyor ve bunu galiba 1 dk içinde yapcaz. bunu geçincede dakikada 12 kelime yazacağız elimizle. sonra sözlü mülakat bende bu kadar biliyorum. metinler büyük ihtimal daktilografi kitabından çıkmayacak. anayasa maddelerinden çıkabilir dikkat edin.
  • @black_catt

arap faik dostumuz biraz anlatmış ama ben özet geçeyim ;

Bu sınava 5,bin küsür insanoğlu başvurdu ve hemen hemen yarı yarıya F ve Q klavye var. Aranan şart 1 dakikada 30 doğru kelime yazmak onu yazdıktan sonra normal bildiğimiz elimizle ( tabi o el her zaman tek şey için çalışmıycak ) 1 dakikada 12 kelime yazmamızı istiyor. Diyelim ki ikisini de geçtin. ARdından hemen sözlü mülakat cumhuriyet başsavcıları filan falan geçri bu söylediğim kısımı biliyorsundur zaten kazanmışsın torpil filan değil torpilin KRALI dönecek YArrrrrrrrrrrrrrrrrrgıtay da :)

not: Adliye katipliğinde 128 yazmıştım ama mülakkatta harf inkılabını bilemedim diye elendim
    dipnot: bende heyecan adına hiçbirşey yoktur
    yerin dibi not: hakkımızda hayırlısı

• evet, cevaplar için teşekkürler. bu biraz daha zorlu gözüküyor hem de torpil olayı daha fazla sanırım. normal adliye sınavlarında klavyeyi geçersen mülakatı da hakkınla geçme şansın da var en azından. ben torpilsiz 1. denememde geçtim şans işi arkadaşlar biraz da. ben olacağına hiç ihtimal vermeden girmiştim şimdi 2 seneyi doldurdum. yalnız yargıtayda torpil dönecektir muhakkak. hem de az kişi alıyor diye duydum. katılan çok ama alınan hem torpilliler hem de az kişi moral bozmak gibi olmasın ama. siz yargıtaydan ayrı adliye katipliği için uğraşın arkadaşlar hani orda çalışan biri olarak diyeyim. normal adliye bile çok ağır yargıtay daha da ağırdır sanırım iş bakımından :S adliyede yükselme şansınız var yazı işleri müdürü icra müdürü vs gibi ama yargıtayda böyle bişi duymadım :S bunlar kendi varsayımlarım. yalnız yargıtay sınavı yine dediğimiz gibi torpilin çok döndüğü bir sınavdır muhakkak ama adliye sınavı o kadar da değildir. bakın hiç yok diyemem her kurumda her sınavda illa torpil var bunu unutmayalım :D ama benim dönemimde alınan 20 kişinin 3 ü torpilliydi mesela. inş yaparsınız arkadaşlar adliye yargıtay vs gibi yerlerde memur olmak elbetteki diğer kurumlara karşı ayrıcalık kazandırmıyor ancak diğer kurumlardan en önemli farkı bir işin bitip diğerinin başlaması hiç bi zaman boş vaktinizin olmaması masanızın tertemiz kalma durumunun olmaması. bu da insanın hakkıyla çalışarak maaş aldığını düşündürüyor :) diğer kurumlarda atıyorum sağlık müd.nde iş az dedikodu çok erkekler hep acayip sitelerde kadınlar ikoncan gibi herkes podyuma çıkar gibi giyiniyor falan :D:D:D ama adliye ciddi bir kurumdur, kötü yönleri de var tabi ama ben sevdiğim için dert yanamıyorum. inş kazanırsınız şansınız bol olsun ...

• Ne torpili lan, allahın tırı vırı kadrosu için kim torpil yapar. Eğer klavyede hızlı yazabiliyorsan geçersin abi, bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Ne torpili lan, allahın tırı vırı kadrosu için kim torpil yapar. Eğer klavyede hızlı yazabiliyorsan geçersin abi, bu kadar basit.

klavyeden sonra dönüyo(muş) torpiller zaten :) mülakatta yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_catt -- 7 Temmuz 2011; 23:21:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    31.05.2015 Hakemlik Sınavı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bekara karı boşaamak kolay tabi at bol keseden geçen dönem adliye alımlarında klavye de 81.oldum 92 kişi alıyordu ? Niye kaazanamadım o zaman sorarım sana ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankarap

Bekara karı boşaamak kolay tabi at bol keseden geçen dönem adliye alımlarında klavye de 81.oldum 92 kişi alıyordu ? Niye kaazanamadım o zaman sorarım sana ;)

Herkesi kendim gibi sanıyorum kusura bakma, lise bittikten sonra girmiştim zabıt katiplik sınavına laf olsund iye, klavyede dakkada 94 kelime yazıyorum arkadaşım, 4, olarak kazandım, ama başlamadım işe, üniversiteyi kazandım çünkü.
  • 94 İLE BAŞLADIYSAN VARDIR BUNDA BİR İŞ DOSTUM BEN 128 DEN BAHSEDİYORUM AAMA ALMADILAR DİYORUM.. HANGİ İLDE KAZANDIN MERAK ETTİM.. BEN DE ÜNİ OKUYORUM KARDEŞİM ZATEN 2SİNİ BİR ARADA GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM...

Hangi ilden girdiysen söyle de ben de ordan gireyim adliye alımlarında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankarap

94 İLE BAŞLADIYSAN VARDIR BUNDA BİR İŞ DOSTUM BEN 128 DEN BAHSEDİYORUM AAMA ALMADILAR DİYORUM.. HANGİ İLDE KAZANDIN MERAK ETTİM.. BEN DE ÜNİ OKUYORUM KARDEŞİM ZATEN 2SİNİ BİR ARADA GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM...

Hangi ilden girdiysen söyle de ben de ordan gireyim adliye alımlarında :)

Kardeş, 94 kelime dakika dedim

yani 94*3
    282 yazdım.
  • ya öyle yazmış olabilirsin ama mülakatta da geçmiş miydin peki? klavyede 3 dkda 90 ve üzeri kelime yazdın mı zaten herkes alınıyor mülakata. önemli olan yani elemeye yarayan mülakat yani ondan diyorum. eğer mülakatta da kazanıp memurluğa başlamayıp üni.yi seçtiysen iyi bir bölüm kazanmışsın demekki derim. yoksa ben olsam memurluk varken üni.ye gitmem açıköğretimden de hallederim. ama bi iç mimarlık kazansaydım ah ah kimse tutamazdı beni :) olmadı napalım pişman değilim :)
    bu arada hızlı yazmak yetenek işidir bir parça ama biraz da bilgiye dayanır yetenekten ayrı, yani on parmak tekniklerini bildikten sonra herkes hızlı yazan kategorisine girebilir. zor değil istek oldu mu imkansız da değil. kitapları falan da var, ben mesela tam olarak on parmak yazamıyorum, kitabını aldım, adli tatil bi girsin iş miş kalmayacak doğru düzgün ben de kitaba çalışacağım, şu aralar boş vaktimiz kalmadı duruşmalardan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_catt -- 8 Temmuz 2011; 22:23:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: black_catt

ya öyle yazmış olabilirsin ama mülakatta da geçmiş miydin peki? klavyede 3 dkda 90 ve üzeri kelime yazdın mı zaten herkes alınıyor mülakata. önemli olan yani elemeye yarayan mülakat yani ondan diyorum. eğer mülakatta da kazanıp memurluğa başlamayıp üni.yi seçtiysen iyi bir bölüm kazanmışsın demekki derim. yoksa ben olsam memurluk varken üni.ye gitmem açıköğretimden de hallederim. ama bi iç mimarlık kazansaydım ah ah kimse tutamazdı beni :) olmadı napalım pişman değilim :)
    bu arada hızlı yazmak yetenek işidir bir parça ama biraz da bilgiye dayanır yetenekten ayrı, yani on parmak tekniklerini bildikten sonra herkes hızlı yazan kategorisine girebilir. zor değil istek oldu mu imkansız da değil. kitapları falan da var, ben mesela tam olarak on parmak yazamıyorum, kitabını aldım, adli tatil bi girsin iş miş kalmayacak doğru düzgün ben de kitaba çalışacağım, şu aralar boş vaktimiz kalmadı duruşmalardan :)

Koç İşletme de okuyorum şu an. Zabıt katipliği ile alakam olmadı hiç, kendimi denemek için girdim akrabamın tavsiyesi üzerine. Memurluk var MEMURLUK var kardeş.

Dışişleri bakanlığı hariç hiç bi devlet kurumunda memur olarak çalışmam.

• sen de haklısın aslında. dış işleri bakanlığını bilemiyorum ama, adliyede ezilen taraf zabıt katipleridir ama bu savcılıktakiler değil mahkeme katipleri. savcılıktakilerin çoğu savcılarıyla arkadaş gibiler iş yoğunluğu bizdeki kadar yok, ama biz mahkeme katipleri her işi yaparız yaranamayız çoğu zaman ve boş vaktimiz hiç bi zaman olmaz çünkü iş hiç bir zaman bitmez :)
  • kardesim 28 dogru yazmış
    el yazısı sorundu biraz diyo. zorlandım dedi.
    el yazısı kötü çünkü.

çok giren varmış.
    "ama dikkat ettim cogu 2 satır bile yazamamış" dedi.

hani bi yerlerde eşiniz dostunuz varsa ayarlamaya çalışın bişiler ok.
  • 55 doğrum 2 yanlışım vardı. el yazısıyla da 20 kelime yazabildim:) Başarılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.