Şimdi Ara

Yargıtay: Çocuklara Memati ismi konulamaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
9.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merak ettiğim peki arapça bu kelime başka bir dildede bu anlamdaki bir isim yasak mı ? Mesela kürtçe karşılığı.
    Bütün dillerde yasaksa bu bence daha güzel bir karar olur
  • çocukların yaşını merak ettim.
  • Ne değişik insanlar var ya. Çocuklarına Polat ve Memati isimlerini verecek kadar etkileniyorlar dizilerden.
  • Vay be zamanında(uefa) olacak o kadar'da çocuğunun ismini Galatasaray koymak istiyordu da koydurmuyorlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Lucario::.

Adım memati benim nolcak şimdi :S

Gerçek Ad: Özgür Gizli

Profildeki ismin ile gerçek ismin farklı demek ilginç

Fail !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

Anıl ve Arda ne güzel isimleri varmış, hangi akla hizmetle ismini değiştirmek istiyor bu aile çocuk oyuncağı mı bu. Değiştirme gerekçeleri neymiş? Ne salak adamlar var ya oldu olacak bir erkek çocuk daha yap adını Abdülhey koy.

• Saçma bence, Hayati nasıl koyulabiliyorsa Memati de koyulabilmeli. Üstelik isminin "ölüm" anlamına gelmesi bir kişinin hayatını nasıl olumsuz etkileyebilir onu da anlamış değilim.
    Madem öyle, kürdistan ismindeki çocuk hayatının geri kalanında zor durumda kalmayacak mı da bu isim iptal edilmedi?
  • Yargıtay da kendini Tanrı zannetmeye başladı. Herşeye karışırlar, bi kendi işleriyle uğraşmazlar.

Ben KV hayranı değilim, Memati gibi bir ismin konulmasını ben de tasvip etmiyorum, ancak demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve isteyen herkes oğluna istediği ismi özgürce koyabilir.

Yargıtay eğer tarafsız olsaydı "Şu şu kanunun şu maddesine göre" diye bir ibare de koyardı. Ancak adamların gocunduğu bir şey var (artık neyse ben de anlamadım) ve hala diktatörlük taslamaya çalışıyorlar. Devirlerinin geçtiğinden haberleri yok.
  • Ozaman edi ile büdü koysunlar bence daha güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anime

Allah akıl fikir versin böylelerine. Hadi isimleri koydun diyelim başın göğe mi erecek? Şu anki isimleri konulmak istenenlere göre bin kat daha iyi.
    Biri de gidip ismini pikachu diye değiştirsin, ne güzel olur.

Çocuklarının ismini değiştirmek isteyen çift mahkemeye başvurdu. Çocuğunun isminin Pikachu olarak değiştirilmesini isteyen Kazım Adalar mahkemeden "red" cevabı alınca şok oldu. Mahkeme gerekçe olarak Bunun bir pokemon adı olduğunu ve ilerde çocuğun başının, elektrik idaresi başkanlığıyla derde girebileceğini belirtti.

• ali memati koyar o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Yargıtay da kendini Tanrı zannetmeye başladı. Herşeye karışırlar, bi kendi işleriyle uğraşmazlar.

Ben KV hayranı değilim, Memati gibi bir ismin konulmasını ben de tasvip etmiyorum, ancak demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve isteyen herkes oğluna istediği ismi özgürce koyabilir.

Yargıtay eğer tarafsız olsaydı "Şu şu kanunun şu maddesine göre" diye bir ibare de koyardı. Ancak adamların gocunduğu bir şey var (artık neyse ben de anlamadım) ve hala diktatörlük taslamaya çalışıyorlar. Devirlerinin geçtiğinden haberleri yok.
  • polat ismi zaten vardı. benim polat adında tanıdığım var. memati adının uygun bulunmaması doğru karar. sadece memati değil çocuğunuza acayip absürd bir isim koymaya kalksanız da koyamazsınız. mematiye özel bir uygulama yok.
  • Memati olmuyorsa Abdülhey koysun O da olmadı Kazım.
  • Bursa'da Kurtlar Vadisi dizisindeki karakterlerin etkisinde kalan Demir K. (28) isimli genç gittiği banka şubesi görevlilerine, “Beni Polat abim gönderdi, beni işe alın” dedi. Demir K. olumsuz cevap alınca bu kez dizinin karakterlerinden Cevat'a özenerek bankayı yakmaya kalkıştı.

Merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki bir kamu bankası şubesine gelen bir kişi, banka şube müdürüyle görüşmek istedi. Bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Demir K. şube müdürünün odasına alındı. “Ben kamu güvenliği teşkilatındanım. Beni Polat abim yolladı. Beni işe almanızı istiyor” diyen zanlı banka müdürü ve çalışanlarını şaşırttı. Odadan çıkartılan Demir K., elindeki pet şişede bulunan 1 buçuk litre benzini şubenin ortasında dökerek yangın çıkartmak istedi. Olay sırasında banka işlemlerini takip etmek için şubede bulunan 2 polis, zanlıyı kısa sürede etkisiz hale getirdi. Sorgulamasında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin etkisinde kaldığını belirten Demir K. çıkarıldığı adliyede serbest bırakıldı.

Bu dizi başımıza daha ne işler açacak bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Yunanistan'da yaşıyor olsaydın ve sana oğlunun ismini Mehmet değil de Georgios koyman gerektiğini söyleselerdi bunu hoşgörüyle karşılar mıydın?

Yunanistanda yaşayan bir Türkle Türkiyede yaşayan bir Kürt' ü aynı kefeye mi koyuyorsunuz? Yunanistanda yaşayan Türk' ün Yunanistanda edindiği haklar ile Türkiyede yaşan bir Kürt' ün Türkiyede edindiği hakların aynı olduğunu mu savunuyorsunuz?

Kısacası Kürtler başka bir ülkenin vatandaşları mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 12 Ocak 2010; 4:23:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

bu forum beni güldürüyor

arapça olduğu için yasaklandığını nasıl çıkardınız? kafanız mı iyi?

ismin arapça olduğunu ve arapçada anlamının ölümcül olduğunu vurgulamışlar ve ileride çocuğu zor duruma sokabileceğini vurgulamışlar.

Vallaha benide Sesli bi ortam olsa dötünden mi dinliosun dersinde. Görüyon okuon ve o manayı çıkartıyosun yuh artık

• eğer gerçekse o ailenin ben suratına balgam atarım
    hazır gribim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Yargıtay da kendini Tanrı zannetmeye başladı. Herşeye karışırlar, bi kendi işleriyle uğraşmazlar.

Herkes istediği ismi koyamaz. Yargıtay burada babanın egosunu değil çocuğun yaşantısı boyunca karşısına çıkabilecek sorunları göz önüne almış.

Babaysan babalığını bileceksin çocukların üzerinde ki hakların sınırlı. Babasıyım diye suyunu çıkaarammazsın çocuuun

• benim adımda burak anlamı arapçada uçan at/deve
    ne zorluk çıkarcakki ismin anlamı bana tek etkisi ara sıra pegasus diyen oluyo
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.