Şimdi Ara

Yarı Arap yarı Türk bir nesil hayal ediyorum (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
11.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lawrence in peşine takılıp Osmanlıyı arkadan vuran araplar değilmi bunlar.Ölü toprağı falanmı serptiler üzerimize de uyuyoruz?Neyin kafası bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

ahahahaha

dediklerinde haklılık payı olmakla beraberbu dediklerin bir millete tehdit olmadığı zaman geçerli

arap ülkerin içinde türklükle alakalı bir muhabbet geçiyor mu geçmiyor. Adamlar bizi müslüman bile görmemekle beraber benim onlar için düşünüdüğüm şeyi onlarda bizim içinde düşünüyor. En son suriye olayında tüm arapların bizim karşımıza geçmelerinden bu belli oluyor.

Hiç bir arap ülkesinde bize değer verilmediği için, bende kendi ülkemde onlara değer vermıyorum. ayrıca dünyadan bir anda yok olsalar umrumda bile olmayan bir coğrafya o yüzden ben kendi ülkemdeki tehdite bakıp karşı gelmem gayet normal

çünkü bize tehditler

humanizm ayağına ülkeyi getirdiğiniz hal ortadayken ben hayallerle değil gerçeklerle uğraşırım.

araplardan gelecek iyicik hiç gelmesin.

200 250 yıl sonra ateizm arttığında petrol bittiğinde afrikadan farkı olmayacak bir coğrafya fakirlikten ölecekler.

Alıntıları Göster
    Peki, Arap dünyasının tepkisi seni niye geriyor? Niye muhatap alıyorsun ki? Bırak kudursun. Nefret nefretle çözülmez. Tehdit falan oldukları-olabilecekleri de yok.

Tüm Arap dünyası karşımızda durmuşmuş. Durmuş da ne olmuş? Arap halkları Türkler'den nefret ediyormuş. Etsin arkadaşım? Bize ne? Orada bizden nefret eden milyonlar varsa, burada da karşılığını yaratmanın, nefrete nefretle cevap vermenin bir anlamı yok. Bu bizi birbirimize karşı kullanıp aradan mamayı yemeye çalışanlara yarar.

Gerçek bir milliyetçi böyle konularda, nefret kusan insanlarla muhatap olmaz. Büyüyen ateşe çıra olmaz. Memleketin çıkarına değil zira. Önlemini alır. Oturur aşağı. Bırbırbır konuşmaz. Nefreti körüklemez.

O yüzden güzel kardeşim, az laf çok iş.

Bu ülkeyi bu hale ben getirmedim. Bana kalsa ben Suriyelileri almazdım. Almak zorunda isem kamplar kurar, sınırda sağlık kontrolünden geçirir, kamplara alırdım. Kamp dolunca da "benden bu kadar, kalanına da bir zahmet siz bakın" diye Avrupa ve Araplara laf sallardım. Esad gitse başka bir dangalak yapının Suriye'nin tepesine çökeceğinden emin olduğum için, mezhepçi bir yaklaşımla olaya yaklaşıp Esad'ı devirmek için risk alacağıma, toprak bütünlüğü konusuna önem verir, bu konuda Esad ve İran'ın yanında olur, ama her türlü mezhepçi yaklaşıma karşı olduğumu her yerde açıkça ifade eder, gerekli hallerde Şii bloğunu, gerekli hallerde sünni bloğunu itin dötüne sokardım.

Tabii bütün bunları yapmak için ülkeden çıkan batı sermayesini sunni blok sermayesi ile ikame etmemiş olmam gerekirdi. Batı sermayesini ülkede tutmak ise kolay: Anayasal devlet, demokrat tavır, yargı bağımsızlığı, bağımsız medya. Özetle padişahlık hayaline düşmemem ve Türk demokrasisini yüceltmeye çalışmam yeterli olurdu. O noktada Sunni bloğun kucağına düşmemiş olurdum ve ortadoğuda rahatça, bağımsız politika güdüp toprak bütünlüğünü korumaya yönelik çalışmalar yapabilirdim.

Özetle, "siz" derken kimi kastettiğini bilmiyorum. Ben realist bir hümanistim. Hayalperest değilim. Gücümün yettiğine yardım ederim. Yetmediğine etmeye çalışmam. Temel amacım da emperyalisti bölgeden mümkün olduğunca uzak tutmak olurdu. Bunun için de gerekirse Esat'la işbirliği yapardım. Çünkü emperyalisti uzak tutmak ve Türkiye'nin sınır güvenliğini kontrol altında tutmak adına, Suriye'nin toprak bütünlüğü Esat'ın gitmesinden çok çok daha önemli.

This is fucking "international relations based on reality".

------------------------------

O yüzden "biz" kimiz? Biraz açar mısın?

• arkadaş bir konuya dikkat çekmek istemiş. şöyle konu'nun altında konuşulanlara göz geçridiğimde yine işi sulandırma, goygoy timi çıkmış ortaya. ben bu tiplerin türkiye cumhuriyeti ile alakalarının olmadığını tek dertlerini bu ülkenin yıkılması olduğunu görüyorum. vatanını gerçekten sevenlere bu ülkeyi yukarıda görmek isteyenlere nasihatım bu tipler ile fazla muhattap olmayın. bu tipler halkın birlik olmasının önüne geçmek için emperyalizimin ezberlettiği argümanları sana kullanarak senin düşüncenin yanlış olduğunu sana inandırmak için uğraşırlar. emperyalizim bu topraklarda güçlü bir Türk devleti olmasını istemiyor!

konuya gelirsek, evet türkiyede araplaşma tehlikesi vardır. arapların bu konudaki en güçlü silahı dindir. arapların din soslu kendi kültürlerini dayatmaları bilinen bir gerçek. bu kadar çok arabın savaş bahanesi ile ülkeye sokulması da kültürel olarak türk devletinin sonunu getirmek için uygulanmış bir emperyalist politikadır. ümmet denilen ve kimsenin umrunda olmayan bir şey için yapılmıyor bunlar. aklı başında herkes bu olanları görüyor ve sağlıklı bir yoruma bağlıyor.

süriyeliler ile evlenme konusuna gelince, daha geçenlerde ofiste bir kızımız suriyeli bir genç ile nişanlandı. oluyor yani. :) suriyelinin çapulcu köylüsüne gitmiyorlar. eli ayağı düzgün bireylere gidiyorlar.

açıkça söylemek gerekirse türkiye cumhuriyeti çöküş dönemini yaşamaktadır. aynı osmanlının son dönemleri gibi. hem kültürel olarak hemde ahlaki çöküşler var. dış basında şöyle bir haberlere bakın yunanistan bize gözdağı veriyor adalarımıza çökmeye çalışıyor. kktc başkanı korkusuzca türkiye aleyhine propaganda yürüterek akdenizdeki varlığımızı sonlandırmak istiyor. emenistan doğumuza başkan atıyor. eskiden bunları yapabilirler miydi?

son olarak kendini türk hissedenlerin ve bu ülke için elinden geleni yapacak vatansever arkadaşlara tavsiyem son başbuğ büyük atatürk'ün nutkunu okumalarıdır. ağır bir dille yazılmış olsada görevi bilinçlendirmek olduğundan kitap görevini yerine getiriyor. orada yazılanların ilk 200 sayfasını okduğunuzda şu anki durumun aynısını o zamanlarda yaşandığını görceksiniz.

• Onlarca yavşaklıktan sonra a**pları seven var mı cidden ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saf Türk mü var sanki, herkes herkesle genetik olarak karışmış ama kültür dersen kültürü olmayan bir ırkın kültürü karışmaz merak etmeyin, bizden amerika kültürü alırlar. Ha bizde mağara maymunu yok mu, var, onlarla güzel güzel kültür alışverişi yaparlar. Aktrollerin memlekete attığı en büyük kazık suriler olmuştur, cezası da ağır olmalıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlarda millet bilinci hiçbir zaman oluşmadı gitti ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Peki, Arap dünyasının tepkisi seni niye geriyor? Niye muhatap alıyorsun ki? Bırak kudursun. Nefret nefretle çözülmez. Tehdit falan oldukları-olabilecekleri de yok.

Tüm Arap dünyası karşımızda durmuşmuş. Durmuş da ne olmuş? Arap halkları Türkler'den nefret ediyormuş. Etsin arkadaşım? Bize ne? Orada bizden nefret eden milyonlar varsa, burada da karşılığını yaratmanın, nefrete nefretle cevap vermenin bir anlamı yok. Bu bizi birbirimize karşı kullanıp aradan mamayı yemeye çalışanlara yarar.

Gerçek bir milliyetçi böyle konularda, nefret kusan insanlarla muhatap olmaz. Büyüyen ateşe çıra olmaz. Memleketin çıkarına değil zira. Önlemini alır. Oturur aşağı. Bırbırbır konuşmaz. Nefreti körüklemez.

O yüzden güzel kardeşim, az laf çok iş.

Bu ülkeyi bu hale ben getirmedim. Bana kalsa ben Suriyelileri almazdım. Almak zorunda isem kamplar kurar, sınırda sağlık kontrolünden geçirir, kamplara alırdım. Kamp dolunca da "benden bu kadar, kalanına da bir zahmet siz bakın" diye Avrupa ve Araplara laf sallardım. Esad gitse başka bir dangalak yapının Suriye'nin tepesine çökeceğinden emin olduğum için, mezhepçi bir yaklaşımla olaya yaklaşıp Esad'ı devirmek için risk alacağıma, toprak bütünlüğü konusuna önem verir, bu konuda Esad ve İran'ın yanında olur, ama her türlü mezhepçi yaklaşıma karşı olduğumu her yerde açıkça ifade eder, gerekli hallerde Şii bloğunu, gerekli hallerde sünni bloğunu itin dötüne sokardım.

Tabii bütün bunları yapmak için ülkeden çıkan batı sermayesini sunni blok sermayesi ile ikame etmemiş olmam gerekirdi. Batı sermayesini ülkede tutmak ise kolay: Anayasal devlet, demokrat tavır, yargı bağımsızlığı, bağımsız medya. Özetle padişahlık hayaline düşmemem ve Türk demokrasisini yüceltmeye çalışmam yeterli olurdu. O noktada Sunni bloğun kucağına düşmemiş olurdum ve ortadoğuda rahatça, bağımsız politika güdüp toprak bütünlüğünü korumaya yönelik çalışmalar yapabilirdim.

Özetle, "siz" derken kimi kastettiğini bilmiyorum. Ben realist bir hümanistim. Hayalperest değilim. Gücümün yettiğine yardım ederim. Yetmediğine etmeye çalışmam. Temel amacım da emperyalisti bölgeden mümkün olduğunca uzak tutmak olurdu. Bunun için de gerekirse Esat'la işbirliği yapardım. Çünkü emperyalisti uzak tutmak ve Türkiye'nin sınır güvenliğini kontrol altında tutmak adına, Suriye'nin toprak bütünlüğü Esat'ın gitmesinden çok çok daha önemli.

This is fucking "international relations based on reality".

------------------------------

O yüzden "biz" kimiz? Biraz açar mısın?

Alıntıları Göster
    kendi ülkesinde sırf denize mayo ile giriyo diye hakaret edip, araplara kültürleriyle alakalı şeylerden örnek veren tayfa çok açmama gerek yok. Onlar dışındaki vatan severler benim için bizdir.

ırkçılık faşistlik yapacak olduktan sonra etrafta ülke bol ermenistan yunanistan vs say say bitmez ama onlar aklıma bile gelmiyor. Çünkü içimizdekiler bizden çok arapları seviyor. o yüzden kinci tutumumu değiştirmeyeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çöl bedevileri ve kültür. Dünyanın en kısa ve komik fıkrası.
  • Üç bağlı mini aslan canavar hayal ediyor .D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç başlı mini aslan canavar hayal ediyor .D

• Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Hocam biz özlüyoruz ama toplumun büyük bir kesimi bundan uzaklaşmış. Bir kısmı Müslümanlığı Arapcilik sanıp, kendi kültürünü, benliğini yok sayiyor. Bir kısmı da bati aidiyeti ile kendinden geçiyor. 20 yaş altı gençlerin çoğu kültüründen uzak büyüyor. O giyimler, hareketler, konuşmalar falan, düşman başına. Dindar kesimin büyük kesmi de Türkluk nedir bilmiyor.

• marowak M kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam. Ya Arapların hepsi aynı. Peygamberimiz adam etmiş, peygamber ölür ölmez yine aynı halt olmuşlar. biz hâlâ ümmet diyoruz. Var var, kanlarında hainlik, bölücülük var. Adamların milliyet bilinci yok ki. Kavim kavim yaşıyorlar. Türklerin millet bilincinin yanından gecemezler.

• araplar şu amerikanın köpeği olan yedirip içiren bizim arkamızı koru petrolümüzde sizin olsun biz 5 karı alır 10 çocuk yapar nargilemizi fokurdatıp çölde safari yaparız diyen ırk değil mi hiç bir sosyal yardımı olmayan müslüman geçinip müslüman ülkelerine saldıran lafta türkleri çok sevip ingilizlere satan pkk ya silah veren türkiye yaşayıp vergi vermeyen ülkeden kaçarken siz bize yardım etmediniz ki diyen soy değil mi müslüman olup kadına kızı taciz eden tecevüz eden caminin yolunu bilmeyen ırk değil mi bu ülkede türkten başkası benim kardeşimde değil muhattapımda değil biz ülkemizi yolda bulmadık bunlar benim gözümde kuru ekmeğe bile layık değiller dini kullanarak insanları sömüren terör denilince öncü olan eğitim denince cehalet denince dipleri oynayan ekmek yediği kaba tüküren bu vatanına bile sahip çıkmayıp savaştan kaçan korkaklar benim ülkemde o şehitlerimiz ölürken yatacak yeriniz yok

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin da muslumanlik da kendi kulturumuz/benligimiz degil.... kaldi ki Turkluk Osmanliyla baslamadi...

Islam oncesi Turk tarihini okumalisiniz.. asil benlik orada.

Ozellikle de 7. Yuzyilda kurulan Orhun kitabelerinin ne amacla kuruldugunu.

Islam ile tanismamiz Talas ile degil, Araplarin katliami olan ve tarihte ogretilemeyen Talkan ve Curcan Katliamidir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkler zaten arap kültürünü benimsemişti.
    Bu kulturu once Persler araciligi ile nispeten siddetle sonrasinda Araplar tarafindan soy kirimka kabul etmek zorjnda kaldi.
    Sonrasinda anadoluya yaklastikca Hristiyanlikla biraz medenikessede Osmanlida saraydan sermayeden uzakta tutularak tejrar bedevi kulturunu benimsenmesi saglandi.
    Osmanlidan sonra batiya sirin gorunmek icin bati kanunlarini transfer etsede yonu daima doguya donuk bir ulus llmaktan vazgecmedi.
    Putperest ataturkculerin iddia ettigi gibi ne ataturk nede ataturku devsiren parlatan yerel merciler dine de dinciligede karsi degillerdi.okjma yazma orani fusuk asirlardir somurulen aptal bir ulusu ayfinlatmaya calistiklari ve cemaatlere takke ve zaviyelere karsi olduklari iddiasi bir palavradir.onlar diger uluslarin organize olmalarini saglayacak olan dini olusumlara dusmandilar.
    Dincilihie gericilige asla dusman olmadilar.
    Yari arapcilik tam gazla surduruldu.yorukluk turk aleviligi sunnicilik bu surecin urunleridir.
    Ortadoguda araplar bile alevi oldugunu iddia edebilirler ama turklerjn bu iddiasi palavradir.
    Esasinda turk devlet akli ortadoguyu somurerek batu usakligini devam ettirmenin yolu olarak araplasmada fayda ummaktadir.
    Yazik.
    Nasil ki baska bir ulusun ferdi turkluk ugruna caniji bile defa etse turkculerin gozunde insan olamazken arap kulturundede ayni sey gecerlidir.
    Ama turklerin bu arapcilik sevdasi tam bir stockholm sendromudur.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.