Şimdi Ara

Yarı Fiyatına Satılan Telefonlar Hakkında?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahibinden gibi siteler üzerinde hemen hemen yarı fiyatına satılan cihazlar var. G4 550, S7 1400 gibi rakamlara satılıyor.

Hangisini arasam PTT kargo ile kapıda kontrollü ödeme diyor. Kutuyu açıp kontrol ettikten sonra teslim alabilirmişiz. Yurtdışı cihazlar muhtemelen.
    Sadece adres telefon ad soyad isteyerek kart vs. hiç bir bilgi sormaksızın sipariş alıyorlar. Üstelik bu şekilde satış yapan bir düzine mağaza var. Garanti vs. falan yok. Zaten o fiyata beklenmez.
    Telefoncu arkadaş var. Orjinal cihazla 1/1 çakma cihazı gözüm kapalı ayırt ederim diyor. Ona güvenip sipariş vermek üzereydim bilgi alabilme adına yazayım dedim.

En fazla 20 TL kargo ücreti var onu zarar ederim ki hiç önemli değil.
    Bu şekilde telefon alan var mı? Gelen cihazlar orjinal mi?

Asıl önemli soru kargoyu kontrol ettik, replika, kullanılmış, teşhir vs. gibi cihaz gelirse kutuyu açmış olsak da geri gönderebiliyor muyuz?

• 1400 TL çakma telefon

Bende red mı 4 x var 699 TL ye almıştım. Bayaa iyi çıktı

O fiyata mi5 s al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almayın sakın. öyle kontrol edeyim sonra teslim alayım derseniz size kargocunun söyleyeceği şey şu: ptt kargo görevlisi gelecek 1400 tl ödemesi var diyecek. ödemeyi yapmadan teslimat yapmıyoruz diyecek, (ptt'nin işleyişi bu şekilde) ödemeyi yaptıktan sonra da iş işten geçmiş oluyor zaten... ondan sonra replika 300-400 liralık telefona 1400 vermiş olarak ortada kalırsınız.
  • Gelip dükkandan alacağınizi söyleyin, yanasmiyorsa kesinlikle bir üçkağıt vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle bu şekilde satışı dolandırıcılar yapıyor. Herkes kapıda ödeme ile alınca kontrol edip, ödeme yaparım zannediyor. Fakat öyle değil. Kargocu sizin kontrol etmenizi beklemez ve parayı almadan paketi kesinlikle açtırmaz. Ben Aras kargonun müdürü ile bir ara "Kapıda ödeme ile nasıl satış yaparım." diye gidip görüştüm. Aynen böyle söyledi. "Kargo görevlisi ödemeyi almadan paketi açtırmaz, kontrol edilmesini de beklemez" dedi.
    Tabii ki bekleyemez. Düşünün ki bir elektronik alet, bilgisayar vs alsanız, kargo görevlisi sizin kontrol etmenizi, denemenizi mi bekleyecek? Her alıcıda 5-10 dakika beklese işi biter mi?
    Şimdi de şeffaf kutu ile gönderme dolandırıcılığı çıkmış. Şeffaf kutusunda görüp, alın diyorlar. Fakat o da yeni bir dolandırıcılık aslında. Alıcıya güven veriyor. Nasıl olsa telefon vs her neyse şeffaf kutuda görünüyor diyorlar. Fakat sahte olduğunun şeffaf kutuda anlaşılması mümkün mü?
    Bu şekilde satılan ürünlerden kesinlikle uzak durun.

• benim anlamadığım hangi mantık 1000 liralık telefonu 500 e alabileceğini düşünür . o mağazalar bu kerizlerden para alabiliyolarsa alsınlar . bunu düşünen adamlar zaten parasını iyi kullanamaz
  • dolandırıcı olmasa o fiyatlara babasının oğluna satar ,sizinle niye uğraşsın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alıp deneseydin sonuçları yazsaydın hocam
    Replika çıkma olayını bilemicem.
    Ki cidden işinde iyi telefoncular aynn bir bakışta anlıyor telefonun ekran kilidini bile açmadan.
    Neyse konuya dönersek refurbished cihazlar oluyo onşar genelde. Yani tamir görmüş cihazlar. Toplama gibi düşünebilirsin. Veya aynı şekilde içinden orjinal parçaları alıp yan sanayi çakma ürünlerle değiştirip (batarya ekran v.s) öyle satıyolar.
    Söktükleri orjinal parçalarıda ayrı satıyolar gerçekten telefoncu dükkanları varsa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.