Bkz: Tkr ve YaralıPanda Sebebi ne acaba? |
Yarı Türkçe yarı İngilizce konuşanların daha zeki olması
-
-
Aklına ingilizcesi geliyo ilk, bende öyle oluyo en azından
-
Alakası yok, 2 örnek ile genelleme yapılamaz
CS ile ilgili bir şeyi tartışırken ben de kullanıyorum mesela (traversal, pointer, pushlamak vs.) çünkü Türkçe karşılıkları yok/yetersiz ya da yaygın değil.
İletişimi kolaylaştırıyor belirli noktalarda, traversal yerine dolanma diyor musun mesela?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 7 Kasım 2024; 15:24:48 > -
Dünyanın en büyük kolpası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim niye gelmiyo ki ingilizceyi 18 yaşından sonra öğrendim diye mi acaba?
-
Kanka terminolojik şeyleri demiyorum. Veya midterm’e vize, gpa’e gano da demiyorum. Tkr ve yarapanda’nın postlarını okumadın mı? İngilizcem iyi olmasına rağmen beyin mıncıklaması geçiriyorum bazen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C22CD6360 -- 7 Kasım 2024; 17:19:45 > -
alakasi yok gtverenlik belirtisi cogunda
tkr ve yaralipanda istisna
-
Bazı konularda bazı kavramlar olur ve onu türkçeye çevirmeye kafa yormayabilirsin. O an aklına türkçesi de gelmez mecburen ingilizcesini söylersin. Bu genelde konuşulan konu hakkında ingilizce araştırma ve okuma yapmaktan kaynaklanabiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla bence ileriki sınıflarda gelebilir senin de. Ünide çok ingilizceye maruz kalınca otomatikmen oluyor. Ama zekilikle bi alakası olduğunu düşünmüyorum şahsen
-
yani şimdi ben de bölümle ilgili kelimeleri türkçe söylemiyorum üstelik türkçesini duyunca afallıyorum da tkr ve yaralı hocamız günlük kelimeleri de ingilizce söylüyor; major impact, impressive, keep going vs.
tkr hocamızın uzun yazılarında beyin mıncıklaması yaşıyorum resmen
-
Benim turkcem hep kötüydü bilirsin
Bizim bölümün eski kaynaklarından birinde dosya kelimesi yerine kütük kelimesi kullanılıyordu xd
Bu direkt bölümün dili ve kaç yıl geçirdiğinle ilgili yoksa biri şu an bizde Recursion yerine özyineleme derse millet boş boş bakar xd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Kasım 2024; 0:19:15 >
Yav kastettiğim o değildi. Yoksa ben de çok fazla ingilizce kelime kullanıyorum.
-
çocuklukta iki dille büyüyen çocuklar daha zeki imiş
https://archive.reading.ac.uk/news-events/2018/August/pr773873.html
-
-
Türk hocalara bile İngilizce yazıyorum stajdaki arkadaş niye öyle yapıyorsun diyene kadar fark bile etmedim
10 hafta İngilizce olarak okuyup yazdığım şeyi çevirmek çok daha zahmetli geliyor. Teknik terimler için de Türkçe karşılıklar ya yok ya da çok ucube
-
En çok o teknik terimler etkiliyor. Bazılarının Türkcesi o kadar saçma ki Türkçe işlediğim derslerde bile kavramları İngilizce kullanıyorum. Yoksa "kayitsizlik eğrisi, fazladan ikame bedeli" filan gibi şeylere girisiyorum öğrenciler bir halt anlamıyor.
Kayitsizlik egrisinin indiff curve olduğunu cozmem 4 dakikami filan aldi tabi cozemezler. Ayni olan grafikler diyip gecsen daha anlasilir
Onu da anlamıyorlar. Ben genelde "Ha bu çizginin üstundekiler hep aynı şey" diyorum. Öyle diyince anlıyorlar (Bunların baziları benden yaşça büyük).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dünyanın en büyük kolpası
|
Alakası yok, 2 örnek ile genelleme yapılamaz CS ile ilgili bir şeyi tartışırken ben de kullanıyorum mesela (traversal, pointer, pushlamak vs.) çünkü Türkçe karşılıkları yok/yetersiz ya da yaygın değil. İletişimi kolaylaştırıyor belirli noktalarda, traversal yerine dolanma diyor musun mesela? |
alakasi yok gtverenlik belirtisi cogunda tkr ve yaralipanda istisna |
Benzer içerikler
- baza nasıl kilitlenir
- düşük obp ile derece yapılır mı
- bilgisayar mühendisliği mi elektrik elektronik mühendisliği mi
- işletme nerede okunur
- fizik bölümünden hangi bölümlere yatay geçiş yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X