Şimdi Ara

ODTU Fizikten yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba internette baya araştırmama ve yönetmeliği de okumama rağmen tam olarak aradığım cevabı alamadım . Sorum Fizikten herhangi bir mühendisliğe geçiş imkanım var mı ? Bazı yerlerde yerleştirme puanımın 15 puan üstündeki yerlere yatay geçiş yapamayacağımı söylüyor , bazı yerler de fen ve edebiyat fakültesinden mühendisliğe geçemeyeceğimi . Bilgisi olan birileri yardımcı olabilirse çok sevinirim .

• Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Fizik Bölümü'nden Yatay Geçişler

Fizik Bölümü, öğrencilerine çeşitli mühendislik ve bilim bölümlerine yatay geçiş yapma imkanı sunmaktadır. Aşağıdaki bölümlere geçiş yapabilirsin:

• Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    • Bilgisayar Mühendisliği
    • Makine Mühendisliği
    • Fizik Mühendisliği
    • Moleküler Biyoloji ve Genetik

Fizik Bölümü'nden Mühendisliğe Geçiş

Fizik Bölümü'nden mühendislik bölümlerine geçiş yapmak için, ilk iki yarıyılın fizik derslerinden aldığın not ortalamasının en az 3.00 olması gerekmektedir. Ayrıca, geçiş yapmak istediğin bölümün istediği ek dersleri almış olman da gerekebilir.

Fizik Bölümü'nden Fizik Mühendisliğine Geçiş

Fizik Bölümü'nden Fizik Mühendisliği'ne geçiş yapmak için, ilk üç yarıyılın fizik derslerinden aldığın not ortalamasının en az 3.00 olması gerekmektedir.

Yatay Geçiş Süreci

Yatay geçiş başvuruları, her yarıyılın sonunda yapılır. Başvuru koşullarını ve sürecini öğrenmek için ODTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçmen gerekmektedir.

ODTÜ Fizik Bölümü'nden yatay geçiş yaparak, fizik alanındaki bilgini başka alanlarda da kullanma fırsatı yakalayabilirsin. Hedeflerine ulaşmanda başarılar dileriz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uppp
  • Odtü'de kurum içinde kendi puanının geçmek istediğin puana oranı belli bi sayının altında değilse ve ortalaman geçmek isteyenler arasında yüksek ise geçebilirsin. Bunu öğrenci işlerinden detaylı öğrenebilirsin. Başka bir okulun başka bir bölümüne geçebilmek için ise sadece yerleştirme puanıyla yapabilirsin.
  • Nasıl bir geçiş yapmak istiyorsunuz?

Eğer geçmek istediğiniz yerin sizin girdiğiniz sene oluşan taban puanı sizin puanınızdan düşük ya da eşit ise ek madde 1 kapsamı altında herhangi bir fakülteden istediğiniz fakülteye geçebilirsiniz. (Fizikten Tıpa, Tıptan Fiziğe, Mühendislikten Fiziğe, Fizikten Mühendisliğe, ...)

Eğer bu şart tutmuyorsa Kurumlararası yatay geçiş ile geçiş yapmak durumunda kalırsınız ki bunun kuralları üniversiteden üniversiteye değişiyor ama genelde programlarınızın %80 uyuşması lazım. AGNO ve ÖSYS puanınızın farklı yüzdeliklerdeki oranlarıyla geçiş puanı hesaplanarak yapılıyor. ÖSYS puanınızın geçmek istediğiniz bölüme oranla çok düşük olması durumunda geçiş yapmak düşük bir ihtimal.
  • Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    Sabahtan beri sitelerinde dolanıyorum ama bu oranla alakalı hiçbir şey okumadım . Ek tercihlerde odtü fiziği yazacağım eğer böyle bir şey mümkünse
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    Evet bu taban puanı olayını okudum da anlamadıgım sey bu taban puanı tüm üniversitelerdeki o bölümün taban puanı mı yoksa odtünün taban puanı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SignOfDarkness

Evet bu taban puanı olayını okudum da anlamadıgım sey bu taban puanı tüm üniversitelerdeki o bölümün taban puanı mı yoksa odtünün taban puanı mı ?
    ODTÜ Makine Mühendisliğine geçmek istiyorsanız mesela ve üniversiteye giriş yılınız 2017 ise Ek Madde 1 kapsamında geçmek için 2017 yılındaki ODTÜ Makine Mühendisliğinin taban puanını esas almanız gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıpta Yatay Geçiş
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam o zaman bu kadar insan nasil kendi bolumunden baya yuksek bolumlere yatay gecis yapabiliyor ? Ben anlamadim gitti su olayi ya . Sinirlerim bozuldu sabahtan beri sunlara bakmaktan .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrik ederim ayrica

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim aradığım tüm cevapları aldım :)
  • SignOfDarkness kullanıcısına yanıt
    Ben geçen sene tercih zamanı öğrenci işlerine sormuştum. Yine de Ankara'da yaşıyorsan bi Odtü'ye gidip sormanı öneririm.
  • Merhaba yeni ODTÜ içinde yatay geçiş yaptım anladığım kadarıyla sistem şöyle çalışıyor. Her bölüm belirli bir yatay geçiş kontenjanı açıyor okul dışı ve okul içi ayrı şekilde. Eğer ki lys puanınızdan daha düşük puanlı bir yere geçecekseniz direkt geçebiliyorsunuz. 1. sınıfın sonuna kadar vaktiniz var. Eğer ki kendi puanınızdan daha yüksek yani kazanamadığınız yere geçecekseniz 2. sınıf ve 3. sınıf başında yatay geçişe başvurabiliyorsunuz. Şartlar arasında puan farkının 40'tan az olması var fakat bu şart kaldırıldı deniyor. Geçiş şartları dekanlık tarafından belirleniyor ve sizin üniversite sınavı puanınız ile GPA'niz ana faktörler. Puanlarınıza göre sıralanıyorsunuz ve başvuranlar içinde en fazla skoru olanlar geçiş yapıyor. Benim fark ettiğime göre üniversite sınav skorunuz daha önemli. GPA'yi benden 0.3 puan yüksek olan kişi geçemedi. Kabul edildikten sonra geldiğim fakülteyi sordukları için fakültenizin önemsiz olduğunu varsayıyorum. Özetle evet ODTÜ Fizik'ten bir mühendisliğe yatay geçiş yapma şansınız var.

• Çook teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.