Şimdi Ara

YARI YOLDA KALDIK! YARDIM FALAN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistemimi topladım tüm parçalar elimde yalnız bunların montajını ve kurulumunu kendim yapmak istiyorum. Hem maddi açıdan hemde birşeyler öğrenmek açısından. Parçaları birleştirebilirim ama bunları sisteme nasıl tanıtacağımı ve işletim sistemini nasıl kuracağımı tam manasıyla bilmiyorum. Bazı yerlerde nasıl format atılacağı çok güzel bir dille anlatılmış fakat sıfır bir bilgisayarın ayarları ve sonrasındaki işl.sis. kurulumundan kimse bahsetmemiş. Neyse sistemim şu unsurlardan oluşuyor;

CPU : İNTEL Core2 Duo E6420
    ANAKART : GİGABYTE 965P-S3
    Ram : VERİTECH 2*1GB 800mhz ddr2
    EK. KART : MSI NX8600gt 256mb dx10
    dvd-RW : LG 18X Dual Double Layer
    Monitör : SAMSUNG 732N 17" 5ms
    HARDDİSK : SEAGATE 250gb sata2 16mb. cache
    Kasa : FEEL ZL02 460W
    ses SİS. : LOCİTECH X230 Rms.32W
    KLAVYE & MOUSE: MİCROSOFT Wireless 2000
    KART READ: PEGAsus 16 in 1

Montajdan sonraki aşamada biraz zorlanacağımı düşünüyorum bunun için bilgisayarı birleştirip diğer bütün ayarlarının yapılmasına sizden gelen tavsiye ve yorumlarla başlayacağım. Tecrübeli arkadaşlar varsa bu sistemi nasıl sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde kurabileceğim konusunda bilgilendirirlerse sevinirim.

Sistemimin dış görünümünü aşağıya ilave ediyorum. Beğenirsiniz inşallah!

09.07.2007 - SONUÇ VE YARDIM

Arkadaşlar sistemin parçalarını birleştirip işletim sistemini kurdum daha önede belirttiğim gibi bazı endişelerim vardı haklı da çıktım. Şu anda 3 sorunum var sistemle ilgili aşağıya yazıyorum yardım ederseniz sevinirim.

1. İşletim sistemini kurarken hdd yi ikiye bölmüştüm c: 125gb, d: kalan gb olarak ama kurulum bitti bilgisayarım simgesine tıkladığımda d: nin olmadığını gördüm hala da yok nereye gitti bu kalan 125 gb ve nasıl geri getircem ben bunu.

2. Floppy disk simgesi bilgisayarım simgesi altında bulunuyor fakat hibir taktığım disketi okumuyor. Disket takıp simgesine tıkladığım da lütfen bir disk takın diyor. Sorunu gideremedim. (bu arada disket sürücünün üzerindeki yeşil ışık sürekli yanıyor)

3. Bilgisayarımda kasanın ön panelinde bulunan usb çıkışlarında sorun var. Çalışmasa iyi dicem çünkü çalışıyor ama bozmak için çalışıyor. Dün eski bilgisayarımdaki dosyalarımın bi kısmını usb belleğe attım, daha sonra yeni bilgisayarın kasa önündeki usb'lerden birine taktıp yeni pc donanımı görmediği gibi belleği bozulmasına neden oldu. Tekrar eski pc'ye taktım çalışmadı. Allahtan garantisi vardı verdim yenisini alıcam. Neyse bu da benim için önemli bi sorun nasıl halletcez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (SAYDAM) -- 9 Temmuz 2007; 12:15:40 >

• sen mi toplayacaksın? ehh hadi görelim seni kim tutar beee.. önce mevcut sisteminde anakart üzerinden işlemciyi sök ve yeniden yerine takarak antrenman yap. işin en önemli kısmı burası. diğeri de kabloları board üzerine montaj yaparken board kullanım kılavuzunu çok iyi okuman. eh geri kalanı kurtarır seni..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

sen mi toplayacaksın? ehh hadi görelim seni kim tutar beee.. önce mevcut sisteminde anakart üzerinden işlemciyi sök ve yeniden yerine takarak antrenman yap. işin en önemli kısmı burası. diğeri de kabloları board üzerine montaj yaparken board kullanım kılavuzunu çok iyi okuman. eh geri kalanı kurtarır seni..
    arkadaşım bence kurulum konusunda zorlanacağın tek konu sata2 yi tanıtmak olacak ve bu konuda forumda arama yaparsan bir çok konu mevcut arkadaşlar çok güzel açıklamışlar yazılım hususunda da (driver vs. ) bu topike bir msj attığında yardımcı olmaya çalışırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ae_

arkadaşım bence kurulum konusunda zorlanacağın tek konu sata2 yi tanıtmak olacak ve bu konuda forumda arama yaparsan bir çok konu mevcut arkadaşlar çok güzel açıklamışlar yazılım hususunda da (driver vs. ) bu topike bir msj attığında yardımcı olmaya çalışırız

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar imkansız diye bişey yoktur bence insan isteyince herşeyi yapar. yeterki istek ve irade olsun. Bende hepsi mevcut ve ne olursa olsun bu sistemi çalıştırıcam yardımlarınız için sağolun.

Desteklerinizi bekliyorum yine de

• quote:

Orijinalden alıntı: (SAYDAM)

Arkadaşlar imkansız diye bişey yoktur bence insan isteyince herşeyi yapar. yeterki istek ve irade olsun. Bende hepsi mevcut ve ne olursa olsun bu sistemi çalıştırıcam yardımlarınız için sağolun.

Desteklerinizi bekliyorum yine de

Alıntıları Göster
    forumda sistem kurulumu ile ilgili resimli bir anlatım vardı. O başlığa bakarak toplaman daha rahat olur.
    Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

sen mi toplayacaksın? ehh hadi görelim seni kim tutar beee.. önce mevcut sisteminde anakart üzerinden işlemciyi sök ve yeniden yerine takarak antrenman yap. işin en önemli kısmı burası. diğeri de kabloları board üzerine montaj yaparken board kullanım kılavuzunu çok iyi okuman. eh geri kalanı kurtarır seni..
    quote:

Orjinalden alıntı: ask all your friends

Kardeş işlemciyi ben hallettim sen diğerlerinden bahset o en kolayı sadece biraz dikkat istiyo sadece Ramler ve ekran kartı kaldı kasaya takmadığım onlarda şu an elimde değil.

Bundan sonraki aşamalar hakkında eğer tabi bilgin varsa yardım edersen daha makbule geçer

• quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

forumda sistem kurulumu ile ilgili resimli bir anlatım vardı. O başlığa bakarak toplaman daha rahat olur.
    Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

Kolay gelsin

Evet o başlığa baktım ordanda yararlandım ama benim daha çok zorlanacağımı düşündüğüm aşama ondan sonrası
    Bu aşamadan sonra ilk olarak ne yapacağım iştetim sistemini mi kuracağım yada ilk önce biostan bazı ayarlarmı yapmam gerekiyor.

İlgilendiğin için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

Kolay gelsin

Evet o başlığa baktım ordanda yararlandım ama benim daha çok zorlanacağımı düşündüğüm aşama ondan sonrası
    Bu aşamadan sonra ilk olarak ne yapacağım iştetim sistemini mi kuracağım yada ilk önce biostan bazı ayarlarmı yapmam gerekiyor.

İlgilendiğin için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Yer Olarak nerdesin ? Yakınlardaysan Yardımcı Olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Arda

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ArdaR

İstanbul sen Ankaradasın galiba

• quote:

quote:

İstanbul sen Ankaradasın galiba

Alıntıları Göster
    Size bir adres vereyim. Burada pc nasıl toplanıyor anlatılmış. Ancak yazı 2002 yılından kalma, yine de sistem toplamada pek bir farklılık olmadığını belirteyim. Umarım faydası olur. Kolay gelsin.
    http://www.thgtr.com/howto/20020904/index.html
    http://www.thgtr.com/howto/20020918/index.html

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan84

Size bir adres vereyim. Burada pc nasıl toplanıyor anlatılmış. Ancak yazı 2002 yılından kalma, yine de sistem toplamada pek bir farklılık olmadığını belirteyim. Umarım faydası olur. Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: atakan84

Teşekkürler atakan kardeş.
    verdiğin adresteki bilgileri inceledim daha sonrada incelicem.
    Yalnız ben şundan dolayı forum ortamında yardım arıyorum; Bazı püf noktaları oluyor, bazı ufak gözden kaçabilen ama aslında önemli olan. Bu noktaların dile getirilmesini, bi nevi tecrübe, yani yönlendirme değil yorum arıyorum.

Değerli arkadaşlar yorumlarıyla katkıda bulunurlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (SAYDAM) -- 1 Temmuz 2007; 18:34:12 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: atakan84

Teşekkürler atakan kardeş.
    verdiğin adresteki bilgileri inceledim daha sonrada incelicem.
    Yalnız ben şundan dolayı forum ortamında yardım arıyorum; Bazı püf noktaları oluyor, bazı ufak gözden kaçabilen ama aslında önemli olan. Bu noktaların dile getirilmesini, bi nevi tecrübe, yani yönlendirme değil yorum arıyorum.

Değerli arkadaşlar yorumlarıyla katkıda bulunurlarsa sevinirim.

Alıntıları Göster
    PC SYSTEM1 sende buralardaysan uygun bi dille bildiklerini paylaşabilirsin değerlendiririz memnun oluruz yani

• quote:

PC SYSTEM1 sende buralardaysan uygun bi dille bildiklerini paylaşabilirsin değerlendiririz memnun oluruz yani

Alıntıları Göster
    Ya hiç kimsenin ilgisini çekmedi bizim konu yada kimsenin bilgisi yok heralde.

• quote:

Ya hiç kimsenin ilgisini çekmedi bizim konu yada kimsenin bilgisi yok heralde.

Alıntıları Göster
    Yok Çekdide Boyle Anlatılması Zor olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda

Alıntıları Göster
    quote:

Ama bilgiler bence paylaşıldıkça bi işe yararlar. Ortaya çıkarılmayan bilgiler zamanla kafalardan silinip giderler.

Bak sanatçılar bile böyle demiş;

Hayatta paylaşmaya değer
    Bildiğin bir sır varsa eğer
    Haykırıp dağlara taşlara
    Anlatmalıymış meğer.

• quote:

quote:

Ama bilgiler bence paylaşıldıkça bi işe yararlar. Ortaya çıkarılmayan bilgiler zamanla kafalardan silinip giderler.

Bak sanatçılar bile böyle demiş;

Hayatta paylaşmaya değer
    Bildiğin bir sır varsa eğer
    Haykırıp dağlara taşlara
    Anlatmalıymış meğer.

Alıntıları Göster
    Vardır vardır muhakkak birileri

• quote:

Vardır vardır muhakkak birileri

Alıntıları Göster
    amd 3800 - anakart asus m2npv-mx - e kartı saphıre x1650pro - 80 lık sata hdd dandıkte kasa valla benım pc bu ve bunu bende senın gıbı aldım ve kendım topladım ve ılk toplayısımdı aslında cok basıt emınım sende yaparsın zevklıde bısey işlemcıyı taktınmı gerısı kolay benı işlemcıyı takmak zorlamıstı bıraz işlemcını termal macununu guzelce sur ve oturt anakrtı kasaya yerlestır gereklı kablo ıslerını anakarttın kıtapcıgına bakarak tak sonra calıstır gerıye format kalıyo bılıyosundur umarım format atmayı yanlnız kasanın psu suna dıkkat et senın bu sısteme yetmeyebılır feel kasa ıcınden cıkan psu lar pek ıc acıcı deıl hadı kolay gelsın

• quote:

Orijinalden alıntı: kawanosh

amd 3800 - anakart asus m2npv-mx - e kartı saphıre x1650pro - 80 lık sata hdd dandıkte kasa valla benım pc bu ve bunu bende senın gıbı aldım ve kendım topladım ve ılk toplayısımdı aslında cok basıt emınım sende yaparsın zevklıde bısey işlemcıyı taktınmı gerısı kolay benı işlemcıyı takmak zorlamıstı bıraz işlemcını termal macununu guzelce sur ve oturt anakrtı kasaya yerlestır gereklı kablo ıslerını anakarttın kıtapcıgına bakarak tak sonra calıstır gerıye format kalıyo bılıyosundur umarım format atmayı yanlnız kasanın psu suna dıkkat et senın bu sısteme yetmeyebılır feel kasa ıcınden cıkan psu lar pek ıc acıcı deıl hadı kolay gelsın

Alıntıları Göster
    Saol alesta işlemci soğutma fanının altına termal macun sürülmüş olarak geldi onu hallettim, diğer parçaları da taktım güç bağlantılarını yaptım şimdi ram ve ekran kartı gelicek onları bekliyorum. Yalnız bu ürünlerin yanında gelen bazı cd'ler var onlar ne zaman yüklenir onlar olmadan çalışmazlarmı, o konularda biraz kafam karışık.
    teşekkürler.

• valla buradan kasa toplama konusunda yardımcı olmak zor olsa da,

parçaların çok iyi bir sistem olacağına işaret ediyor.

ha gayret..

ne kadara maloldu ?
  • quote:

Saol alesta işlemci soğutma fanının altına termal macun sürülmüş olarak geldi onu hallettim, diğer parçaları da taktım güç bağlantılarını yaptım şimdi ram ve ekran kartı gelicek onları bekliyorum. Yalnız bu ürünlerin yanında gelen bazı cd'ler var onlar ne zaman yüklenir onlar olmadan çalışmazlarmı, o konularda biraz kafam karışık.
    teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Ayrıca sata hdd hakkında biraz sorun yaşayabilirim heralde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.