Şimdi Ara

Yarıda bırakılan büyük bir seriye tekrar başlamak (Dune)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben Dune serisinin 3. kitabında 100. sayfalarda bırakmak zorunda kaldım. Dune 1. kitabı o kadar güzeldi ki hemen serinin diğer iki kitabını aldım. dune mesihi yani ikinci kitabına geçtiğimde dayanamayacak derecede sıkıldım artık. belki yüzde 10'u olay ağırlıklı oluşturuyordu geri kalanı felsefi konuşmalarından ileri gitmiyordu. 200 sayfa olduğu için uzun sürmedi.

3. kitabı yani dune çocukları ise diğer kitabı kadar sıkıcı değil ancak 1. kitabındaki akıcılıktan çok uzak. evde boş boş yatmasına gönlüm el vermiyor. 3 ay önce okumayı bıraktım. şimdi başka bir seri okuyorum bitmesine 1300 sayfa kaldı. bittikten sonra başlamalı mıyım? başlayacaksam nasıl başlamalıyım? 1. efsane kitabından birçok olayları hatırlıyorum. ikinci kitaptan ise birkaç olay dışında bir şey hatırlamıyorum zaten hatırlanacak pek önemli şeyler yok. 3. kitaptan felsefi konuşmalarından çoğunu anlamadığımdan ve anladıklarımdan da sıkıldığım için bırakmak zorunda kaldım 3. kitaptan baştan mı başlasam? Dune toplam 6 kitaptan oluşuyor. 3 kitap ise duneden bin yıl önceki önemli bir savaşı anlatıyor (Butlerian cihadı, Makinelerin seferi ve corrin savaşı oluşturur bu seriyi. Butlerian cihadını severek okudum ancak makinelerin seferinde bu seriyi de bırakmak zorunda kaldım. çünkü bir sonuca bağlanmadan kendini tekrarlatıyor. buna da başlamayı düşünüyorum) diğer 3 kitapta önemli hanedanları anlatıyor bunların okunması önemli değil.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 17 Aralık 2017; 23:21:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok mu cevap

• Dune serisi bütünlüklü bir seridir, ama en önemli özelliği sosyolojik ve felsefik meselelere en az edebi meseleler kadar yakın durur. Bu yüzden ilk kitaptan sonrası olay ağırlıklı değil (yine olay sürüyle evet ama bire göre yine az) felsefi ağırlıklı ilerler. Birde de ana karakterimizin annesiyle birlikte çöle düştüğü kısımlar hatırlarsan daha felsefikti, olay ağırlığı düşüktü. Sözüm ona seriyi kesinlikle devam ettirmelisin, felsefeden de sıkılma, Dune serisini sosyolojide ders kitabı okutan avrupalı beyler bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

Dune serisi bütünlüklü bir seridir, ama en önemli özelliği sosyolojik ve felsefik meselelere en az edebi meseleler kadar yakın durur. Bu yüzden ilk kitaptan sonrası olay ağırlıklı değil (yine olay sürüyle evet ama bire göre yine az) felsefi ağırlıklı ilerler. Birde de ana karakterimizin annesiyle birlikte çöle düştüğü kısımlar hatırlarsan daha felsefikti, olay ağırlığı düşüktü. Sözüm ona seriyi kesinlikle devam ettirmelisin, felsefeden de sıkılma, Dune serisini sosyolojide ders kitabı okutan avrupalı beyler bile var

kitaptan biraz soğudum. SPOİLER olacak, 1. kitapta paul fremenlerle imparatorluğa karşı Dune gezegeninde savaş yapıyor. savaşı yendiği gibi imparatorluk onun buyruğuna giriyor. koskaca evrene hükmeden imparatorluk bir savaşta hemen imparatorluğu ve şaddamın kızını, en önemlisi baharat ticaretini paule bırakmasını pek cezbedici bulamadım. aynı zamanda Alia'yı çok zilli buldum. Annesindeki vakur ve soylu tavırlarını alia'da hiç göremedim. 1. kitapta Paul'e o kadar çok bağlanmıştım ki, Paulün kör olup sırra kadem basmasına çok üzüldüm ve kitaptan diğer soğuma nedenim oldu. diğer kitapta akıbeti ne olur bilmiyorum. Kitaptaki o her bölümün başlangıcındaki dakik cümleleri okumak çok hoşuma giderdi. hatta ekşide bir üye bir kısın cümleleri toplamıştı sık sık okurum. Önümdeki kitaplar bittikten sonra 3. kitaba baştan başlayacağım.

Hayatımda beni en çok yoran seri bu oldu diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 22 Aralık 2017; 0:9:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

Dune serisi bütünlüklü bir seridir, ama en önemli özelliği sosyolojik ve felsefik meselelere en az edebi meseleler kadar yakın durur. Bu yüzden ilk kitaptan sonrası olay ağırlıklı değil (yine olay sürüyle evet ama bire göre yine az) felsefi ağırlıklı ilerler. Birde de ana karakterimizin annesiyle birlikte çöle düştüğü kısımlar hatırlarsan daha felsefikti, olay ağırlığı düşüktü. Sözüm ona seriyi kesinlikle devam ettirmelisin, felsefeden de sıkılma, Dune serisini sosyolojide ders kitabı okutan avrupalı beyler bile var

tabii bir kitap salt olaylardan oluşmamalı. Okuyucuyu olaylar içinde sürükleyerek aynı zamanda felsefi ve sosyoloji dersleri verebilmeli. 1. kitap bunu başardığı için çok sevdim. Spoiler olacak, paul ile annesinin entrikayla yuvasının yıkılması ve çölde karşılaştığı fremenlerle kurdukları otoriter saygınlıkları ve bu saygınlık içerisinde gerçekleşem olaylar çok büyüleyiciydi. nedense o hazzı diğer kitaplarından tadamadım. inşallah 3. kitapla birlikte fikrim değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 22 Aralık 2017; 0:21:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.