Şimdi Ara

Yarım debriyaj hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba sürerken sağa veya sola dönüşlerde Yarım debriyaj yapmanın bir faydası var mı acaba?

• Babam ben sürerken yaptığımda kızdığına göre zararı olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek bilgim yok fakat yarım debriyajla patinaja düşüp dönüşlerde tehlikeli durumlara düşebilirsiniz diye düşünüyorum. En mantıklısı viraja gelmeden gazı kesip, virajdayken hafifçe gaza dokunmaktır.
  • Yarım debriyajın bir yararı yok balatayı bitirirsiniz sadece. Virajda debriyaja basarsan hakimiyeti kaybedebilirsin araç birde boşa çıkıyor çünkü.

• Yarım debriyajın hiç bir durumda faydası yok

• Faydası yok. Hiçbir şeye basmadan dönün virajlarda.
  • Durma noktasına gelmeden ve düşük hızla viraja gelirken ekstradan vites küçültmeye ihtiyacınız yoksa virajları debriyajsız düz frenle dönün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır km'den beridir yarım debriyaj kullanmamaya özen gösterdim. Araç 109 bin km'ye geldi hala baskı balata durumu sağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 16 Ağustos 2015; 22:41:58 >
  • kontrolü kaybedebilirsin

• Ayağımı debriyajdan asla çekmem baskı balatada bişey yok

• Bunu sormak icin uye oldun. Bizler de "faydasi yok" dedik. Simdi gidiyor musun?

• Uygun vitesteyse gerek yok. Ancak ben genelde 2 ile dönüyorum hızım çok düşerse boğuluyo az bişey yarım yapıp gaz veriyorum titremeyi geçirecek kadar hızlanınca bırakıyorum

• 2. vitesteyse 1. vitese takarak silkeleme olmaması için dönüşlerde yapılabilir,ama abartmamak gerekir baskı balata için çokta faydalı birşey değil.diyelim 3. viteste dönüyorsunuz,yarım debriyajlık bir durum burada yok,2 ye takıp yola devam edebilirsiniz.genelde 2. viteste yarım debriyaj yapılır.tabiki sürücü istediği şekilde sürer,keyfinize kalmış.ama bana sorarsanız ben 2. vitesteyken ve 1. viteste araba kaldırırken yarım debriyaj yapıyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.