Şimdi Ara

Yarın Satın Almaya Gidiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu bilgisayarı Vatan'dan topladım.İleriye dönük ve ucuz bişeyler aradığım için işlemcimi skylake seçtim.Fakat şu anda kullandığım işlemci i7 2700k sizce bu işlemciden sonra i5 6600k bana zayıf mı gelecek?

Bilgisayarı oyun oynamak ve photoshop kullanmak için alıyorum.
    Aynı zamanda sizden bu bilgisayarı 3.000-3.100 TL'ye tamamlamak koşuluyla ekran kartı ve monitör önerileri bekliyorum.

SS'de işlemci Vatan'ın stoklarına olmadığı için 6600 olarak seçilmiş durumda fakat ben 6600K alacağım.Aralarında zaten 100 lira kadar bir fark var.
    Bu arada anakart seçimim doğru mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crumblenaut -- 29 Ekim 2015; 12:00:38 >

• Anladığım kadarıyla bunların üstüne bir de monitör ve ekran kartı ekleyeceksiniz.Bence bu bütçeyle işiniz zor.
  • İşimin zor olduğunu ben de biliyorum.
    Tavsiye vermeyecekseniz neden geldiniz başlığa?
  • crumblenaut C kullanıcısına yanıt
    Atarlanmazsak hemen, burada kimse kimseye bir sey tavsiye etmek zorunda degil. Gonulluluk icabi yapiliyor bu isler...
    Bubarada i 7 2700 den i5 skylake e gecmek mantiksizdir. Bir fayda gormezsiniz... O yuzden anakart ve islemci masrafina hic girmeyin. Photoshop icin en onemli parca ssd benim gozumde. 600 700 mb lik psd leri acarken veya ilk acilista inanilmaz bir hiz sagliyor size. Islemci anakarr ayni kalsin en az 8 gb ram kullanin. 128 veya daha iyisi 240 lik bir ssd alin. Kingstone v 300 alinmayin sorunlu modeldir. Samsung 850 evo 840 pro vs. Dusunulebilir.monitor konusunda grafiker arkadaslar yardimci olacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Atarlanmazsak hemen, burada kimse kimseye bir sey tavsiye etmek zorunda degil. Gonulluluk icabi yapiliyor bu isler...
    Bubarada i 7 2700 den i5 skylake e gecmek mantiksizdir. Bir fayda gormezsiniz... O yuzden anakart ve islemci masrafina hic girmeyin. Photoshop icin en onemli parca ssd benim gozumde. 600 700 mb lik psd leri acarken veya ilk acilista inanilmaz bir hiz sagliyor size. Islemci anakarr ayni kalsin en az 8 gb ram kullanin. 128 veya daha iyisi 240 lik bir ssd alin. Kingstone v 300 alinmayin sorunlu modeldir. Samsung 850 evo 840 pro vs. Dusunulebilir.monitor konusunda grafiker arkadaslar yardimci olacaktir.

Teşekkür ederim.Ben aslında atarlanmak durumunda değildim...Ama sırf böyle bi cevap yazmak için üyelik aldığını düşündüm arkadaşın.Sonuçta mesele bu değil.
    Bu arada eski parçalarım eski bilgisayarımda kalacak bu topladığım bilgisayar yeni evim için olacak.
    Yani sıfırdan işlemci,anakart gibi ihtiyaçlarım var.Hala skylake'e geçmeli miyim sizce?
    Hali hazırda elimde Vertex 240GB SSD var.Yani SSD ihtiyacım da yok.
    SSD'lerin photoshop üzerine etkisinin böylesine muazzam olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim.

Sorularım hala güncel bu arada.

Dusus yasamazsiniz. Render vs alacak olsaniz i7 daha onde olabilirdi anca pbotoshopda fark edec3gini sanmam.

Yani hemen hemen ayni performansi verir 2 islemci de. Skylake ile 4xxx serisi karsilastirmisti bir arkadas, 4xxx serisinde ayni segmentteki i 5 de 4.3 Ghz de aldigum bencmarki 6600k da 3.7 de aldim diyordu(rakamlar tam olmayabilir) o yuzden skylake 0 dan toplanacaksa alinabilir. Ancak malum board ve ram fiyatlari biraz daha yuksel ddr3 sisteme gore.butce el veriyorsa i5 6500 islemci h170 pc mate veta b150 bazooka anakart 8 gb tek modul ram ssd varmis zaten ek4an karti da orta derece bir seyler alinabilir. Sistemi barindirmasi icin de zalmanin 600w lik kasa psu ikilisi var veya ekran kartina cok yuklenmem diyorsaniz oyun vs oynamam derseniz de 500w lik bir kasa alinabilir bilindik markalardan.
    Photoshop kullanimina ekran kartinin yeri nedir bilmiyorum acikcasi ancak eve aliniyorsa pc oyun da oynanacaktir muhtemelen. Butcenize gore gtx 970 gtx 960 veya r9 285 alinabilir(680 liraydi vatanda bir ara) ek olarak hdd eklenirse 1 TB wd blue gayet hos bir hdd. Monitor konusunda sahsen 1080 p dvi olan en ucuzuna kacan birisiyim ancak photoshop aktif bicimde kullanilacaksa daha bilgili arkadaslar cevaplamali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım.Evet oyun da oynayacağım yani ekran kartından kısmam pek mantıklı olmaz.Skylake DDR4 sorununu doğuruyor haklısınız.O zaman 4.nesil i5 ile işimi görebilirim buradan harcamayı kısarak zannedersem gtx 960 gibi bir kart alabilirim.
    İlginiz için çok teşekkür ederim.
    Birazdan dışarı çıkıp piyasa yoklayacağım ne var ne yok görelim bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bugün BİMCELL ALMAYA GİTTİM VE
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2700kyi 4.7ye filan cekin islemci ihtiyaciniz kalmaz.Daha epey gideri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biraz önce Vatan'da bilgisayar toplattım fotoğrafını atamıyorum.Fiyatı inanılmaz yüksek oldu.Sizce nereden ne kadar kısabilirim? Bütçem maksimum 3500 TL.

Toplattığım bilgisayar:

ASUS GTX 970 ROG STRIX
    i5 4660

ASUS H81 GAMER 1600

GSKILL RIPJAWS 2*4GB

WD 1TB CAVIAR BLUE

ZALMAN Z3 PLUS 600W KASA

PHILIPS 224E5QSB LED IPS MONİTÖR

OPTİK SÜRÜCÜLER

3995 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: crumblenaut

Selam arkadaşlar.
    Bu bilgisayarı Vatan'dan topladım.İleriye dönük ve ucuz bişeyler aradığım için işlemcimi skylake seçtim.Fakat şu anda kullandığım işlemci i7 2700k sizce bu işlemciden sonra i5 6600k bana zayıf mı gelecek?

Bilgisayarı oyun oynamak ve photoshop kullanmak için alıyorum.
    Aynı zamanda sizden bu bilgisayarı 3.000-3.100 TL'ye tamamlamak koşuluyla ekran kartı ve monitör önerileri bekliyorum.

SS'de işlemci Vatan'ın stoklarına olmadığı için 6600 olarak seçilmiş durumda fakat ben 6600K alacağım.Aralarında zaten 100 lira kadar bir fark var.
    Bu arada anakart seçimim doğru mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

sanırım 1152 liralık ekran kartı + monitör istiyorsunuz..

ekran kartı :http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-380-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

monitör:http://urun.n11.com/monitor-ve-ekran/asus-215-vs228de-full-hd-1080p-led-monitor-P56700397?cid=604001&gclid=CjwKEAjwh8exBRDyyqqH9pvf1ncSJAAu4OE3zTWpDHn09rwXJE8IRuKrtJ9IksGdkWtgxXzC8UUEARoCYmLw_wcB

ayrıca o kasanın le serisi sıkıntılıymış kasayı psu suz alıp güc kaynagını lx 600 w almanız tavsiye edilir.

• Aslında bugün Vatan,Gold gibi mağazalara gidip fiyatları gördükten sonra fikrim epey değişti.Başta yazdığım skylake işlemci kullanmaktan vazgeçtim.Bir önceki mesajımda Vatan'da topllattığım bilgisayarın fiyatını 3900TL'den 3500-3400 TL dolaylarına düşürmeye çalışıyorum.Sizce nerelerden kısarak bu fiyatlara düşebilirim onun peşindeyim.Ya da aslında kısaca 3400-3500 TL dolaylarında Nvidia grafik işlemcili PC önerilerinizi bekliyorum.

Şu parçaları almayı kesinleştirdim:

WD 1TB CAVIAR BLUE
    ASUS 21.5" VS228DE FULL HD 1080p LED MONİTÖR
    ZALMAN Z3 PLUS KASA
    ZALMAN ZM700-GLX 80PLUS PSU

Aslında bakıyorum da işi tamamen sizin düşüncelerinize ve önerilerinize bırakmışım...
    Gün içinde sürekli fikrimi değiştirdim kafam çok karıştı sizleri de yordum...
    Yardım edecek herkese tekrar çok teşekkür ederim.
  • Teşekkür ederim ama bu durumda yine 3900-4000 TL civarında masrafım olacak.Benim bütçem maksimum 3500 TL buna göre önerilerde bulunursanız sevinirim.
    Intel Core i5 4590 İşlemci
    Gigabyte H97-D3H Anakart
    Kingston HyperX 8 GB 2x4 1600 Mhz CL9 XMP Ram
    Sapphire R9 390 Nitro 8 GB 512 Bit Ekran kartı
    WD Blue 1 TB 7200 RPM Harddisk
    Zalman ZM700-GLX 80 Plus 700W Psu
    Zalman Z3 Plus Kasa
    Asus VS228DE Led Monitör
    Her parçayı en ucuz nerdeyse ordan alın montajıda kendiniz yapın çok zor birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 29 Ekim 2015; 22:02:05 >
  • Montaj yapmaktan yana sıkıntım yok.Ama dediğim gibi öncelikli tercihim Nvidia grafik işlemci.Gittiğim her mağazada bu aralar 9xx seriler var.Onlar da çok pahalı.Onların yerine radeon almak istemiyorum.
    Teşekkürler.Bu arada epey hoşuma gitti topladığınız PC.
    R9 390 GTX970 den daha iyi bir kart alırsanız sizi üzmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: crumblenaut

Montaj yapmaktan yana sıkıntım yok.Ama dediğim gibi öncelikli tercihim Nvidia grafik işlemci.Gittiğim her mağazada bu aralar 9xx seriler var.Onlar da çok pahalı.Onların yerine radeon almak istemiyorum.
    Teşekkürler.Bu arada epey hoşuma gitti topladığınız PC.

SSD eklerseniz daha sonradan 200tlde ona diyelim, HyperX Kingston 120GB bir SSD işinizi görür. Bence bu haliyle tamamdır.

www.sinerji.gen.tr

Edit: Ram'i yanlış seçmişim soğutucusuz düz bir model, onun yerine bunu alın.

http://www.sinerji.gen.tr/kingston-hyperx-fury-8-gb-1600-mhz-d3-hx316c10fb-8-pmu66247

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 29 Ekim 2015; 22:28:14 >

• tcalpha ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim ama AMD'nin hafızayı yönetmekle, ısıyla ve senkron çalışmayla ilgili sorunları var.AMD gpu çatısını ayırmaya karar vermiş diye bir haber okumuştum geçenlerde bu bence ilerde sorun olur şimdi amd alırsam.Kaldı ki halihazırda driver sorunları yaşanan grafik işlemciler üretiyorlar.Bütün bunlardan dolayı ben AMD'ye çok soğuk durumdayım her ne kadar fiyat/performans konusunda çok üstün görünseler de...

Just4ForMe
    Sizin topladığınız bilgisayar çok hoşuma gitti ama fiyatların hayli ucuz olması beni biraz kuşkulandırdı açıkçası,sitenin güvenilirliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
    Driver sorunu diye birşey yok nvidia kadar iyi olmayabilir ama fazla abartılıyor ısı sorunu diye birşey yok bu ekran kartını üreten markadan markaya değişir ve gpu çatısını ayırması bir sorun teşkil etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 29 Ekim 2015; 23:08:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.