Şimdi Ara

Yarın şu üç araçtan birini alacağım ama hangisini ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğrusu onca donanım,güvenlik ve otomatik olmasına rağmen çoğu üye tarafından Astra'nın baştan elenmesine şaşırdım !
    Ama forumun güzelliği de burada.Daha çok bakış açısı en doğru kararı almamızı sağlıyor.

"yeni Auris'i" öneren arkadaşlar;
    Şimdi baktım da comfort 1.33 manuel araç 38.500 TL (2012 olanı)
    Tabi bu kasa değişecek yakında değil mi?
    Donanım olarak fena değil.
    CC yok,sensörler yok,ESP yok vs.
    Motor performansı/yakıt tüketimi nasıldır bilemiyorum.

Golf,2013 olarak geldiğinde 44 Bini bulacaksa alamam !

Sevgili Aytürk;
    Yaklaşımını çok beğendim.
    Parayı kolay kazanmıyoruz.Ancak şu an da eşimin rahatsızlığından dolayı 60 ay vade karşılığında edeceğim zararı düşünmüyorum.Önceliğim aylık taksit tutarı.
    Aylık gelirim 6.200 TL civarı ancak mevcut kredimin şu an ki tutarı 2.450 TL.Araba için çekeceğim kredi ile beraber toplamının maaşımın yarısını geçmesini pek istemiyorum.
    Colt gerçekten F/P aracı.

• hocam ikinci eli kuvvetli olsun demişsiniz, bu yüzden golf almalısınız. Astranın sandığınız gibi lpg ile uyumu yok eğer lpg düşünülüyorsa colt lpg ye daha elverişli diye biliyorum ama zaten çok az yakacağı için gerek duymayacaksınız. Bende ASX var 1,6 1275 kilo çok yokuşlu bir yerde yaşıyorum buna rağmen 7,9 lt değerim var kış mevsimi olmasına karşın.

iyi düşünmek lazım kredi işin içine girerse golf biraz mantık dışı oluyor. Astranın eli kulağında classic kasa üretimden kalkar yakında.

Ben oyumu Colt tan yana kullanıyorum. Birde şu hatırlatmayı yapmak isterim eğer manuel vites kullanırsanız ve bütçe 42,000 tl ye çıkarsa 1,6 hdi 92 ps 308 42,900 tl fiyat aldım düz 42 ye alınır ama coltla arasında 10,000 tl farkı kaç bin km de kapatır siz hesap edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

B - sınıfı dizel bir araç öneririm. Hem ikinci elde kolay değer kaybetmez hemde düşük vergi ve düşük tüketimle 5 yıl boyunca sizi zorlamaz. Dizel düşünmüyorum diyorsanız Golf alın derim sonuçta sıfır araç.

Aklınızdan tam olarak hangi araç geçiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

hocam ikinci eli kuvvetli olsun demişsiniz, bu yüzden golf almalısınız. Astranın sandığınız gibi lpg ile uyumu yok eğer lpg düşünülüyorsa colt lpg ye daha elverişli diye biliyorum ama zaten çok az yakacağı için gerek duymayacaksınız. Bende ASX var 1,6 1275 kilo çok yokuşlu bir yerde yaşıyorum buna rağmen 7,9 lt değerim var kış mevsimi olmasına karşın.

iyi düşünmek lazım kredi işin içine girerse golf biraz mantık dışı oluyor. Astranın eli kulağında classic kasa üretimden kalkar yakında.

Ben oyumu Colt tan yana kullanıyorum. Birde şu hatırlatmayı yapmak isterim eğer manuel vites kullanırsanız ve bütçe 42,000 tl ye çıkarsa 1,6 hdi 92 ps 308 42,900 tl fiyat aldım düz 42 ye alınır ama coltla arasında 10,000 tl farkı kaç bin km de kapatır siz hesap edin.

Sevgili @ enrique.xs ;

Konunun ilk mesajında "gönlüm Astra'dan yana" yazmıştım ama aynı zamanda "mantığım da Colt'tan yana"
    İkinci kısmı pek yazmak istemedim çünkü otomobil düşkünü biri olarak şartları zorlayarak daha büyük,daha donanımlı,daha güvenli,daha vs... bir araç almak istiyor öteki yanım.Ama her şeye rağmen buradan çıkacam mantık süzgecini kullanacağım ve en doğru kararı vereceğim.

Bu arada bu gün Antakya Peugeot bayisini aradım 308 Active 92 hp HDİ için.
    Elimde otomatik var deyip 49.800 TL fiyat verdi.
    Benim sorduğum aracın ne ellerinde ne de Türkiye'de kalmadığını söyledi.
    Eğer gerçekten bu araç varsa,hele hele 42.000 TL'ye alabilirsek size her namazdan sonra dua ederim.

• Öncelikle kredi çekip araç alıyorsunuz. Burada ikinci elde değer kaybetme durumunu düşünmeden önce

1- aracın fiyatını düşürerek
    2- bu fiyat düşüşü ile vadeyi kısaltarak

toplam ödeyeceğiniz faizi düşürün. İkinci elde alış fiyatına göre 2.000TL daha az zarar ettirecek diye 5.000TL faiz ödemeyin. Aldığınız aracın değerinin yüksek olması, kasko giderinizi doğrudan katlayarak gidecek bunu aklınızdan çıkarmayın.

Halihazırda kullanacağınız bir aracınız yok. Golf için sıraya girip aylarca bekleyerek eşiniz ve çocuğunuzla birlikte arabasız kalarak sıkıntı çekmeyin.

Golf'ü manuel alabileceğinize göre otomatik vites zorunluluğunuz olmadığını düşünüyorum.

Gelelim size tavsiyeme:
    Size bu koşullar altında doğrudan Suzuki Swift öneriyorum.

1- Suzuki Swift Dünya'da en çok satan 20. model olmasına rağmen, ülkemizde pek tutulmuyor. Bu nedenle plazaları tok satıcılık yapamaz.

2- 1.2 atmosferik motordan 94bg güç alır. Ve şehir içi(karma değil) tüketim verisi sadece 6.1L'dir.

3- Euro-Ncap'ten %94 yetişkin koruması ile 5* almıştır. ESP ve 7 hava yastığı standarttır.

4- İç mekanı çok hoştur.

5- Bunun yanısıra oldukça donanımlı bir otomobildir.

6- Tipik Japon sorunsuzluğunu sergiler.

7- Manueli için 31.000TL'ye kadar fiyat verdiklerini duydum.

Tek eksiği hız sabitleyicisinin olmamasıdır. Bagajı küçük olduğu için bebek arabasını nasıl sığdıracağınız konusunda tereddüt edebilirsiniz. Bunun dışında sizin için çok yeterli bir otomobil olur.

Rakibi bomboş/güvensiz Comfortline Polo'dan en az 3.000TL ucuza alır, yıllarca güvenli, donanımlı, sağlam, az yakan bir araca binmenin keyfini sürer; satarken de Polo'dan aradaki fark 3.000TL+faizinden az olacak şekilde, bir miktar aşağı fiyata satarsınız.

Ek: Colt ve Polo güvenlik donanımı 2 hava yastığı ve ABS'den ibaret olan araçlardan uzak durun. O araca eşinizi ve çocuğunuzu bindireceksiniz. Colt'un eskilerinde 4 hava yastığı var. Yenilerinde sadece 2 tane.

Clio IV de düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 29 Ocak 2013; 0:38:07 >

• hocam bende konfor rahatlık şehiriçin ve 1.3 multijet motordan da vergi avantajını göze alarak , 1.3 dizel ltz chevrolet aveo sedan bakmanızı öneriyorum. (bizde de chevrolet aveo benzinli otm. var aractan memnunuz. 1.3 dizel motoru da ben eski astramda da 5 yıl sorunsuz kullandım. çok rahat edersiniz. benden söylemesi)
  • Sevgili optiarc;
    Tavsiyeniz üzerine swift'i inceledim.
    Özellikle aktif ve pasif güvenlikte Colt'tan önde gözükse de Colt 32.500 TL'ye daha geniş bir iç hacim (kullandığım için biliyorum ön ve arka koltuklarda ki yaşam alanı çoğu C segment araçtan daha geniş ve ferahtır),benzer yakıt tüketimi,bunun yanında Getrag'ın imal ettiği 6 ileri AMT vites'i sunuyor.Bunun yanında yapısı gereği bagaj daha kullanışlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

hocam bende konfor rahatlık şehiriçin ve 1.3 multijet motordan da vergi avantajını göze alarak , 1.3 dizel ltz chevrolet aveo sedan bakmanızı öneriyorum. (bizde de chevrolet aveo benzinli otm. var aractan memnunuz. 1.3 dizel motoru da ben eski astramda da 5 yıl sorunsuz kullandım. çok rahat edersiniz. benden söylemesi)

İlginiz için çok teşekkür ediyorum.
    Eşimle bahsi geçen aracı inceledik ancak bir türlü ısınamadık.
    O yüzden liste dışında.
  • ben krediyle araç alacak olsam en ucuzunu tercih ederdim. yüksek miktar ve uzun vadeli kredi hiç mantıklı gelmez bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

Öncelikle kredi çekip araç alıyorsunuz. Burada ikinci elde değer kaybetme durumunu düşünmeden önce

toplam ödeyeceğiniz faizi düşürün. İkinci elde alış fiyatına göre 2.000TL daha az zarar ettirecek diye 5.000TL faiz ödemeyin. Aldığınız aracın değerinin yüksek olması, kasko giderinizi doğrudan katlayarak gidecek bunu aklınızdan çıkarmayın.

Halihazırda kullanacağınız bir aracınız yok. Golf için sıraya girip aylarca bekleyerek eşiniz ve çocuğunuzla birlikte arabasız kalarak sıkıntı çekmeyin.

Golf'ü manuel alabileceğinize göre otomatik vites zorunluluğunuz olmadığını düşünüyorum.

Gelelim size tavsiyeme:

1- Suzuki Swift Dünya'da en çok satan 20. model olmasına rağmen, ülkemizde pek tutulmuyor. Bu nedenle plazaları tok satıcılık yapamaz.

2- 1.2 atmosferik motordan 94bg güç alır. Ve şehir içi(karma değil) tüketim verisi sadece 6.1L'dir.

3- Euro-Ncap'ten %94 yetişkin koruması ile 5* almıştır. ESP ve 7 hava yastığı standarttır.

4- İç mekanı çok hoştur.

Tek eksiği hız sabitleyicisinin olmamasıdır. Bagajı küçük olduğu için bebek arabasını nasıl sığdıracağınız konusunda tereddüt edebilirsiniz. Bunun dışında sizin için çok yeterli bir otomobil olur.

Rakibi bomboş/güvensiz Comfortline Polo'dan en az 3.000TL ucuza alır, yıllarca güvenli, donanımlı, sağlam, az yakan bir araca binmenin keyfini sürer; satarken de Polo'dan aradaki fark 3.000TL+faizinden az olacak şekilde, bir miktar aşağı fiyata satarsınız.

Ek: Colt ve Polo güvenlik donanımı 2 hava yastığı ve ABS'den ibaret olan araçlardan uzak durun. O araca eşinizi ve çocuğunuzu bindireceksiniz. Colt'un eskilerinde 4 hava yastığı var. Yenilerinde sadece 2 tane.

Kaza yapinca aylarca japonyadan parca beklemeside cabasi

Ben dizel focus oneririm sedan yada hb sana kalmis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öncelikle kredi çekip araç alıyorsunuz. Burada ikinci elde değer kaybetme durumunu düşünmeden önce

Gelelim size tavsiyeme:

4- İç mekanı çok hoştur.

Arkadaş çok güzel tavsiyede bulunmuş. Swift değeri pek bilinmeyen bir araç. Ben de bir zamanlar golfün cazibesine kapılmıştım. Hatta kaparo bile vermiştim. Sonra dedim ki ne gerek var hem fazla para vereceğim hem sıra bekleyeceğim hem de donanım olarak daha azını alacağım. Ertesi gün kaparomu geri aldım 3000 tl daha ucuza donanım olarak arada dağlar kadar fark olan aurisimi aldım. Bir an bile pişman olmadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendini kanıtlayamamış Colt'ta 32.500 vermek mi ? Sorunları ile meşhur ve aynı zamanda stokta kalmış easytronic performanssız bir astra classic'e 41.000 TL vermek mi ? Bence çok saçma ve gereksiz karşılaştırma olmuş polemiğe bile girmeden GOLF 7 1.2TSİ derim artıları : performans-konfor-donanım-prestij-vergi
    karar sizin tasarım olarakta sizin zevkinize kalır diğer araçları aşşağılamıyorum fakat GOLF kendini kanıtlamış ve diğer araçlardan çok önde bence... ASTRA J varken ASTRA H'nin ancak ikinci eli alınır 42-43.000TL'ye sıfır ASTRA J alınır çünkü.. KARAR SİZİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmert

Sevgili optiarc;
    Tavsiyeniz üzerine swift'i inceledim.
    Özellikle aktif ve pasif güvenlikte Colt'tan önde gözükse de Colt 32.500 TL'ye daha geniş bir iç hacim (kullandığım için biliyorum ön ve arka koltuklarda ki yaşam alanı çoğu C segment araçtan daha geniş ve ferahtır),benzer yakıt tüketimi,bunun yanında Getrag'ın imal ettiği 6 ileri AMT vites'i sunuyor.Bunun yanında yapısı gereği bagaj daha kullanışlı.

O zaman Golf alın. Diğerlerine verilen paraya yazık. Golf onların yanında bedava.
  • Beyefendi, size bu koşullarda önerim listenizde olan Colt modelidir. Sizi bütçe açısından en az zorlayacak olan modeldir, 60 ay yerine, 36-48 ay vade ile de alabilirsiniz diğer araçlarla karşılaştırınca. Yakıt tüketimi, kasko, vergi, servis açısından da en ekonomiği. Ayrıca otomatik vitesli bir araç. Otomobil fiyatlarının cepleri yaktığı şu günlerde Colt size ilaç gibi gelecektir. Zaten tanıdığınız bir araç. Bence kafanızı fazla kurcalamadan alıp kurtulun. Diğer modeller ekonominizi daha uzun süre baltalayacak, ayrıca kullanım bedelleri de daha yüksek olduğu için sosyal imkanlarınızı da kısıtlayacak.

Eşinize geçmiş olsun dileklerimle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

hocam ikinci eli kuvvetli olsun demişsiniz, bu yüzden golf almalısınız. Astranın sandığınız gibi lpg ile uyumu yok eğer lpg düşünülüyorsa colt lpg ye daha elverişli diye biliyorum ama zaten çok az yakacağı için gerek duymayacaksınız. Bende ASX var 1,6 1275 kilo çok yokuşlu bir yerde yaşıyorum buna rağmen 7,9 lt değerim var kış mevsimi olmasına karşın.

Sevgili @ enrique.xs ;

Konunun ilk mesajında "gönlüm Astra'dan yana" yazmıştım ama aynı zamanda "mantığım da Colt'tan yana"
    İkinci kısmı pek yazmak istemedim çünkü otomobil düşkünü biri olarak şartları zorlayarak daha büyük,daha donanımlı,daha güvenli,daha vs... bir araç almak istiyor öteki yanım.Ama her şeye rağmen buradan çıkacam mantık süzgecini kullanacağım ve en doğru kararı vereceğim.

Bu arada bu gün Antakya Peugeot bayisini aradım 308 Active 92 hp HDİ için.
    Elimde otomatik var deyip 49.800 TL fiyat verdi.
    Benim sorduğum aracın ne ellerinde ne de Türkiye'de kalmadığını söyledi.
    Eğer gerçekten bu araç varsa,hele hele 42.000 TL'ye alabilirsek size her namazdan sonra dua ederim.

hocam böyle bir araç ve böyle bir fiyat var. ama araç active paket değil access paket en boşu. active ile aralarındaki fark deri direksyon alaşım jant bildiğim kadarı ile

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

quote:

Suzuki Swift

Kaza yapinca aylarca japonyadan parca beklemeside cabasi

Ben bu şeylere artık inanmıyorum. 11 ayda Dünya'da 450.000'e yakın satmış bir modelden bahsediyoruz. Bu modelde yedek parça sıkıntısı yaşanamaz. Suzuki-TR işi yokuşa sürerse, ihtiyacım olan parçaları Avrupa ülkelerinden bizzat kendim getirtirim. Japonya'ya kadar açılmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34Brs34

Kendini kanıtlayamamış Colt'ta 32.500 vermek mi ? Sorunları ile meşhur ve aynı zamanda stokta kalmış easytronic performanssız bir astra classic'e 41.000 TL vermek mi ? Bence çok saçma ve gereksiz karşılaştırma olmuş polemiğe bile girmeden GOLF 7 1.2TSİ derim artıları : performans-konfor-donanım-prestij-vergi
    karar sizin tasarım olarakta sizin zevkinize kalır diğer araçları aşşağılamıyorum fakat GOLF kendini kanıtlamış ve diğer araçlardan çok önde bence... ASTRA J varken ASTRA H'nin ancak ikinci eli alınır 42-43.000TL'ye sıfır ASTRA J alınır çünkü.. KARAR SİZİN

colt ne açıdan kendini kanıtlayamamış merak ettiğim için soruyorum

• Bunlar arasından Golf alınır yeni golf zaten 1.2 tsi motoruyla çok fazla yakmıyor diğerlerini hiç düşünmezdiç bikere colt 2. eli pek olmayan tutulmayan bir araba diğerlerine göre zaten çok küçük kalır opel astra classic de çok eski bir model parası golfle nerdeyse aynı tartışmasız golf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 29 Ocak 2013; 1:12:25 >
  • hocam evli ve 1 çocuğunuz var allah bağışlasın, ufaklık kaç yaşındadır bilgim yok ve uzun seyahat yapıyorsanız golf alın derim. (1.2 tsi manuel ideal)
    ama 60 ay kredi çekipte araç alacaksanız pahalıya hiç kasmayın colt alın[sm=ok.gif
    (2.el değer kaybı açısından golf bu 3 seçenekten en iyisidir)
    edit: eklemeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Pulse_ -- 29 Ocak 2013; 1:38:21 >
  • Clio 4 ü değerlendirmeye almanızı öneririm. Tüm güvenlik donanımları mevcut. Fiyatı da makul.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.