Bildirim
YARIN YENİ ARABA ALIYORUM BOYA KORUMA OLARAK SONAXMI? ZİEBARTMI?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
0 otomobiller zaten boya korumalı olarak geliyor,üzerlerinde bimem kaç mm vernik var
bu vernik otomobillerin boya korumasıdır,üzerine tekrar bir boya koruma yaptırmak çok gereksiz
servistekiler yada sonax a,ziebart a gittiğinde sana yaptır gerekli diyecekler tabii,çünkü sen ben başkaları yaptırmasa adam iş yapamıyacak
yani siz 0 otomobili aldınız zaten boya koruması var üzerine takrar koruma yapacaksınız
belli bir zaman geçince gerekli olabilir,vernik incelir (pasta-cila dan dolayı vs) o zaman tamam ama 0 araba için gereksiz -
"0" araçların üzerinde Sonax veya Ziebart'ın uyguladığına benzer bir boya koruması olduğu doğru onlar kadar etkili ve uzun ömürlü değil. Düzgün bir Sonax veya Ziebart uygulaması gereksiz değildir ama olmazsa olmaz da değildir.
Sonax veya Ziebart'ın kullandığı malzeme ve yaptıkları işlemlerin birbirlerinden çok farkı olduğuna inanmıyorum. Bence asıl önemli olan işlemin ne derece ciddi ve özenli yapıldığı. Gördüğüm kadarı ile Ziebart, Sonax'a göre daha oturmuş ve denetim altında. Fiyatının yüksek olmasının asıl nedeni de bu yani marka değeri. Sonax'ta ise bir düzensizlik ve standart sorunu var; çoğu bayi birbirine çamur atıyor. Güvenilir bir Sonax bayii varsa Sonax'a, yoksa Ziebart'a yaptırmanı tavsiye ederim. -
Peki istanbul Avrupa Yakasında önerebileceğiniz güvenilir Sonax bayileri var mı?
Bizim arabanın da üzerinde çizikler var. Onları kapattırmak istiyorum. Bir de boya koruma lazım. Onu da yaptırmak istiyorum. -
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
Peki istanbul Avrupa Yakasında önerebileceğiniz güvenilir Sonax bayileri var mı?
Bizim arabanın da üzerinde çizikler var. Onları kapattırmak istiyorum. Bir de boya koruma lazım. Onu da yaptırmak istiyorum.
Haznedar T-Rex'de (Maxi'nin yan tarafında, Güngören istikametinde) yaptırmıştım. Benim için güvenilir ama arada tanışıklık var (arkadaşın abisi). Ancak çizik giderme işlemi yaptıklarından emin değilim. Benim araç yeni olduğu için sadece birkaç gözle zor görülebilen kılcal çizikler vardı ve halledildi ama nispeten derin çizikler varsa sormak lazım. -
Yeni üretilmiş otomobil fabrikadan çıktıktan sonra aynı ülkede kalmayacak ise, aracın boyasına koruyucu mum uygulanır. Koruyucu mumun tüketiciye satıştan önce temizlenmesi zorunludur. Bu temizlik ( mum çözücü, gaz vb.) çözücü kimyasallarla yapıldığından boyanın üzerindeki parlaklığın azalmasına neden olabilir. Yeni boyanın dış etkenlere karşı direnci azalacağından OLMO tarafından gelistirilen "boya parlatma ve koruma" konsepti bu tür boyalar için uygulanır.
*Araçların boyasına zarar veren güneş ışınlarını bloke eder, ağaç reçinesi, kuş pisliği, böcek yapışmaları, çamur ve kirlenmeden meydana gelebilecek dış etkenlere karşı boyanın direncini arttırır. Aracın boyasının daha uzun süre parlak kalmasını sağlar.
Boya Koruma ( "0" km. ) 170.00 ytl -
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
Bizim arabanın da üzerinde çizikler var. Onları kapattırmak istiyorum. Bir de boya koruma lazım. Onu da yaptırmak istiyorum.
istanbulda avrupa yakasinda sonax olarak tarbayada var bir tane cok guvenilir isini ciddiye alarak yapiyorlar her zaman giderim her gittiginizde ayni muamele maslak sanayideki sonaxda iyi ikisinden birini secebilirsin
ADRES
Aydınevler Mh. 2. Bostan Sk. No:1
(Toyota Tarabya Plaza Yanı)
TARABYA - İSTANBUL
TELEFON
0 212 299 80 81-82-83
ADRES
Atatürk oto Sanayi Sitesi 2. Kısım
31. Sk. No:1242-1243
MASLAK - İSTANBUL
TELEFON
0 212 286 07 33
-
arkadaşlar bu konuda paylaşımlarımızı bu konu ile alakalıhttp://forum.donanimhaber.com/m_7367864/tm.htm
topiğinde yapalım.bu eski bir konuydu bu gibi topikler çok açılıyordu.biz de bu şekilde bir araya topladık.arayan aradığını bulabilsin diye.
o nedenle lütfen istediğimiz bilgileri oraya kopyalayalım ve buraya mesaj atmayalım. -
KESİNLİKLE SONAX ARKADAŞIM....ZİEBART CUVALLA PARA ALIYOR SONUC VASAT.ENTEL DANTEL İSİMLER KOYUYOR YAPTIĞI İŞLERE DE MARİFET SANIYIOR İNSAN.BIR NUMARA YOK. -
sonaxla ilgili bin tane topik var... okuyunuz...
quote:
Orjinalden alıntı: skoc2323
KESİNLİKLE SONAX ARKADAŞIM....ZİEBART CUVALLA PARA ALIYOR SONUC VASAT.ENTEL DANTEL İSİMLER KOYUYOR YAPTIĞI İŞLERE DE MARİFET SANIYIOR İNSAN.BIR NUMARA YOK.
-
YAŞANAN SON OLAYDAN SONRA SONAX
-
quote:
Orjinalden alıntı: glazer
-
konu hortlatmada üstünüze yok valla. -
oha harbı ya kendımede bı adet yuh..... -
Madem hortlamış bi kaç kelam edeyim. Koyu renk araçlar için (özellikle siyah ya da siyaha yakın renkler) boya koruma bence şart. Araç sıfırken yaptırmak lazım. Çünkü zamanla boya üzerinde kılcal çizikler oluşuyor daire şeklinde, ayrıca boyanın rengi soluyor. Elimden 2 araba geçti koyu renk. Tecrübe ile sabittir. Boya korumanın her sene yenilenmesi lazım tabi. -
Sonax bu yeri kapatmadıgı süreçe gitmeyin -
ZİEBART DAHA OTURMUŞ BİR Fİrma fiyatı da ona göre alıyorlar tabi.. -
arkadaşım boya koruma yaptırdıysan bile, 2 sene geçtiğine göre yenilesen iyi olur.hortlu konularda bi ses filan gelsede sazan gibi atlamasak.geçenlerde biri araba tercihinde yardım istiyordu.ama 2 sene önceymiş ve okuyan hala araba tavsiyesi yapıyordu. -
quote:
Orjinalden alıntı: glazer
evet okeyliyoruz
-
Markadan ziyade yapılan iş önemli derim...
Ciddi markayı temsil edip de kötü iş çıkaran yerler çok ne yazık ki...
Sırf o yüzden boya düzeltme ve koruma işlerini kendim yapıyorum...
http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/mpage_21/tm.htm
linkindeki son 4-5 sayfada bu konuyla ilgili paylaşımlarım var, boya koruma nedir sorusuna cevap olacağını düşünüyorum.
Vernik tabakası boyayı korur ama verniği ne koruyacak? O yüzden sıfır arabaya da wax uygulamak lazım, şart değil tabi ama arabasını seven ve meraklı biri için elzem.
Boya koruma denen işlem aslında 2 aşamalı, önce "boya düzeltme yapılır", varsa dairesel çizikler giderilir, boya yüzeyi temizlenir. Sonra cila (wax ya da sealant) atılarak koruyucu tabaka sağlanır. Araba yeni ise boya düzeltme işlemine gerek kalmayabiliyor, doğrudan wax ya da sealant uygulanabilir. Ama bazı işgüzar satış noktaları aracı müşteriye teslim etmeden önce fırçayla girişip bir güzel canına okuyorlar boyanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 17 Nisan 2009; 15:46:18 >
Benzer içerikler
- en iyi d segmenti araçlar
- citroen c-elysee yorum
- debriyaja basmadan araba çalışır mı
- hondamı toyotamı daha iyi
- aks körüğü neden yırtılır
- mercedes 2024 fiyat listesi
- toyota"nın en çok tutulan modeli hangisi
- en iyi suv 2024
- honda crv 2023
- opel corsa elektrikli fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X