Şimdi Ara

Yarına KADAR şunu bi netleştirelim (el birliğiyle) ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler dh de meslekler ile ilgili alt bolum var mı bılmediğimden buraya yazıyorum , 2 yıl iktisat bitirdim , balıkesirde , bu yıl sınava girip dokuz eylül işletme bolumunu kazandm , İzmirliyim aslen, ve de şart tıme bir iş de buldum kendime ama dokuz eylül aynı bolum aynı dersleri yeni baştan okumak zor geliyor ve kız arkadaşım da balıkesirde okuyor , BU ARADA OKUL BİTİNCE UNIVERSITEDE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ OLARAK kalmak istiyorum mantıklı olan sizce hangi UNIVERSİTE ne yapmalıyım yarın iş görüşmem var ben de hala kararsızlık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam transkrip alıp aldığınız dersleri saydırabiliyorsunz. neden tekrar olsun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınavdır geçer

hocam transkrip alıp aldığınız dersleri saydırabiliyorsunz. neden tekrar olsun ki?

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınavdır geçer

hocam transkrip alıp aldığınız dersleri saydırabiliyorsunz. neden tekrar olsun ki?

Anladım peki araştırma gorevlısı olarak unı de kalmak için sizce hangisi en mantıklı , yani üniversitede yüksek lisans yapmak için , balıkesirde unıverste küçük hocalar fazla zorlamıyor aynı notları dokuz eylülde de alabilecek mıyım diye korkuyorum

• coolbro35 kullanıcısına yanıt
    o konuda bilgim yok...
  • Akademik kariyer için not ortalamasının çok çok etkisi yok. Çoğu üniversite %20-30 arası istiyor ki çok düşük olmadığı sürece sorun teşkil etmez. Sadece lisans diplomasıyla doktora için not çok önemli ondada 80+ istiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Constantine

Akademik kariyer için not ortalamasının çok çok etkisi yok. Çoğu üniversite %20-30 arası istiyor ki çok düşük olmadığı sürece sorun teşkil etmez. Sadece lisans diplomasıyla doktora için not çok önemli ondada 80+ istiyorlar.

Lisans diplomasıyla doktora derken , hocam biraz acabılırsenız ? Yabancıyım kavramlara da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her öğrencinin hayali zaten akademik kariyer yapmak ama sizi temin ederim göründüğü kadar kolay ya da cezbedici bir iş değil. Hakkın yok, mobbing çok, sabah 8 akşam 9-10-11 belli değil, h.sonu yok ve en önemlisi aldığın paranın karşılığı değil. Profların ayak işlerini yapacaksın boş dersi doldurcaksın birde yetmezmiş gibi kendine zaman ayırıp tez yazıcak araştırma yapacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bazzzingaaa

Her öğrencinin hayali zaten akademik kariyer yapmak ama sizi temin ederim göründüğü kadar kolay ya da cezbedici bir iş değil. Hakkın yok, mobbing çok, sabah 8 akşam 9-10-11 belli değil, h.sonu yok ve en önemlisi aldığın paranın karşılığı değil. Profların ayak işlerini yapacaksın boş dersi doldurcaksın birde yetmezmiş gibi kendine zaman ayırıp tez yazıcak araştırma yapacaksın.

Yine de istiyorum katlanacağım , alese nasıl hazırlaanmamı onerırsınızz 😃

Bildiğim kadarıyla 2013 de bu olay geldi. Yüksek lisans ayrıca yapmanıza gerek kalmıyor ama yüksek ortalama yüksek ales istiyor. Yani siz yüksek lisans sonrasında doktora yapmak yerine direk doktora programına başlamış oluyorsunuz ve program 5 yıllık. Normalde 2 yıl yüksek 4 yıl doktora 6 yıl sürüyorken direk doktora programına kayıt olursanız 5 yılda bitiriyorsunuz.

İlgili Yönetmelik: Doktora programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya tezli yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri diplomasına, Eczacılık ve Fen Fakültesi lisans veya yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurduğu programın puan türünde 55, lisans diplomasıyla başvuranlardan 80, standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir. Lisans derecesiyle doktora programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Yüksek lisans derecesiyle doktoraya başvuracak olanların doktora programlarına kabulünde, ALES puanı yanı sıra lisans ve/veya yüksek lisans not ortalaması ve mülakat sonucu da değerlendirilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken referans mektubu, neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar benzeri diğer belgeler ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirlenir. Ancak doktora programına öğrenci kabulünde ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan, yabancı uyruklu öğrenciler için ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunlu olup, bu asgari puanların girilecek programların özelliklerine göre gerekirse yükseltilmesine üniversite senatolarınca karar verilir. ALES puanının % 50’den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebilir. ALES’e eşdeğer kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar, her bir üniversitenin senato kararları ile yükseltilebilir. Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz. Ancak ilgili üniversite senatosunun kararı ile ALES puanı aranabilir. Bu durumda aranan ALES puanı ilgili senato tarafından belirlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantine -- 18 Ağustos 2014; 15:57:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Constantine

Bildiğim kadarıyla 2013 de bu olay geldi. Yüksek lisans ayrıca yapmanıza gerek kalmıyor ama yüksek ortalama yüksek ales istiyor. Yani siz yüksek lisans sonrasında doktora yapmak yerine direk doktora programına başlamış oluyorsunuz ve program 5 yıllık. Normalde 2 yıl yüksek 4 yıl doktora 6 yıl sürüyorken direk doktora programına kayıt olursanız 5 yılda bitiriyorsunuz.

İlgili Yönetmelik: Doktora programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya tezli yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri diplomasına, Eczacılık ve Fen Fakültesi lisans veya yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurduğu programın puan türünde 55, lisans diplomasıyla başvuranlardan 80, standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir. Lisans derecesiyle doktora programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Yüksek lisans derecesiyle doktoraya başvuracak olanların doktora programlarına kabulünde, ALES puanı yanı sıra lisans ve/veya yüksek lisans not ortalaması ve mülakat sonucu da değerlendirilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken referans mektubu, neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar benzeri diğer belgeler ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirlenir. Ancak doktora programına öğrenci kabulünde ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan, yabancı uyruklu öğrenciler için ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunlu olup, bu asgari puanların girilecek programların özelliklerine göre gerekirse yükseltilmesine üniversite senatolarınca karar verilir. ALES puanının % 50’den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebilir. ALES’e eşdeğer kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar, her bir üniversitenin senato kararları ile yükseltilebilir. Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz. Ancak ilgili üniversite senatosunun kararı ile ALES puanı aranabilir. Bu durumda aranan ALES puanı ilgili senato tarafından belirlenir.

Teşekkurler

Rica ederim.

• Hala kararsızım sizce hangisi daha avnatajlı

• Okutmanlar hakettiğini alamıyor. Daha bugün otobüste ayaküstü bi muhabbetimiz oldu, Hitit Üniversitesi ingiliz dil edebiyat bölümü öğrencisi arkadaş okutmanlık yapıyormuş. Ben de ingilizce öğretmenliği mezunuyum atama bekliyorum. Bana kesinlikle mebin daha iyi olduğunu söyledi.

Tabi her üniversitede her bölümde farklılıklar olabilir. Araştırmak lazım. Ama benim de kafama yatmıyor. Yani mebde 2500den fazla para alacağım ama okutmanlık daha meziyetli ve ücreti belki öğretmenlikten az.

Ben ÖYP düşünüyorum. Ales+yds+Diploma notun ile tercih yapıyorsun. Atanırsan sadece yüksek lisans öğrencisi olarak öğrenimine başlıyorsun, maaşın da yatıyor. Doktora da görüyorsun. 5 yıllık eğitimden sonra öğretim görevlisi olarak başlıyorsun. Ama her bölümden ÖYPye (öğr elemanı yetiştirme Prog.) katılamıyorsun. Araştırmanı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

Okutmanlar hakettiğini alamıyor. Daha bugün otobüste ayaküstü bi muhabbetimiz oldu, Hitit Üniversitesi ingiliz dil edebiyat bölümü öğrencisi arkadaş okutmanlık yapıyormuş. Ben de ingilizce öğretmenliği mezunuyum atama bekliyorum. Bana kesinlikle mebin daha iyi olduğunu söyledi.

Tabi her üniversitede her bölümde farklılıklar olabilir. Araştırmak lazım. Ama benim de kafama yatmıyor. Yani mebde 2500den fazla para alacağım ama okutmanlık daha meziyetli ve ücreti belki öğretmenlikten az.

Ben ÖYP düşünüyorum. Ales+yds+Diploma notun ile tercih yapıyorsun. Atanırsan sadece yüksek lisans öğrencisi olarak öğrenimine başlıyorsun, maaşın da yatıyor. Doktora da görüyorsun. 5 yıllık eğitimden sonra öğretim görevlisi olarak başlıyorsun. Ama her bölümden ÖYPye (öğr elemanı yetiştirme Prog.) katılamıyorsun. Araştırmanı öneririm.

Hocam bolumun iktisat araştrdğm kadarıyla , oyp varmş. Ortalama için balıkesr unı de kalayım diyorum. Ama dokuz eylül işletmeyi de bu yıl kazandm çok kararszm , üniversite yolunda karıyer yapmak istiyorum hangisi daha ii olur kararszm BİRDE BALIKESIR IKTISAT VEYA DEU İŞLETME MEZUNU OLMUŞUM ÇOK FARKEDER Mİ İKİSİ?

Hocam yerinizde olsam eğitimi, kalitesi, olanakları, çevresi daha iyi olan üni hangisi ise ona giderdim. Dersleri baştan sıkı tutarsan 3 civarı bi ortalama(4 üzerinden) işinizi görür diye düşünüyorum. Çünkü yüzde 10 ya da 15 lik bir etkisi vardı sanırım ortalamanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.