Şimdi Ara

YAŞ 29 ASKERLİK SORUNU OLANLAR ACİLEN BURAYA? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
7.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    para cezası bakaya ve yoklama kaçağı sürelerine göre artıyor ona dikkat edin ...

http://www.kisadonemaskerlik.com/2012/10/bakaya-kalmak.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyuksel20

quote:

Orijinalden alıntı: Bodrum67z

konuyu acan arkadas 31. 12.2014 tecıl surenın son gunu.. bu sure zafında 4 yıllık bır okul bıtırmıs olamıyorsan 2015 ın ılk alımlarında kısla yolu görunur. subene gıtmezsen ceza yersın ve askerlıgnı yaptıgın yerde bu karsına cıkar.. mezun olamıcak durmda ısen yıl bası gelmeden dırek yoklamanı ol askere gıt derım.. yoksa yaptırımı olucaktır..

hazıran dogumlu olman bısey ıfade etmez. önemlı olan yıldır. o yuzden 31.12.2014 son tecıl gunundur..

yaptırım falan yok ustam ceza yersin sen pek olayı bılmıyorsun sanırım celp dönemi diye bişey var her yerın ocakta başlamıyor?

Bende 85 ekim doğumluyum, askerlik şubesine gittim durum belgesi için ve 31.12.2014 son dediler. Yani 85 liler için ay farketmeksizin tecil son günü 31.12.2014. Bende bu sene açıköğretim lisans tamamlama bölümüne kayıt yaptırdım, eğer bedelli çıkmaz ise üni bitene kadar devam edeceğim yapacak birşey yok. Arkadaş 84 doğumlu ve bu sene askere gitmesi gerekirken okulunu bu yaz bitirdi ve diplomasını aldı, yani tecil tarihi geçse bile okulunu bitirebiliyorsun. Şuanlık bu açıdan bir sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rageaholic

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bodrum67z

konuyu acan arkadas 31. 12.2014 tecıl surenın son gunu.. bu sure zafında 4 yıllık bır okul bıtırmıs olamıyorsan 2015 ın ılk alımlarında kısla yolu görunur. subene gıtmezsen ceza yersın ve askerlıgnı yaptıgın yerde bu karsına cıkar.. mezun olamıcak durmda ısen yıl bası gelmeden dırek yoklamanı ol askere gıt derım.. yoksa yaptırımı olucaktır..

hazıran dogumlu olman bısey ıfade etmez. önemlı olan yıldır. o yuzden 31.12.2014 son tecıl gunundur..

yaptırım falan yok ustam ceza yersin sen pek olayı bılmıyorsun sanırım celp dönemi diye bişey var her yerın ocakta başlamıyor?

Bende 85 ekim doğumluyum, askerlik şubesine gittim durum belgesi için ve 31.12.2014 son dediler. Yani 85 liler için ay farketmeksizin tecil son günü 31.12.2014. Bende bu sene açıköğretim lisans tamamlama bölümüne kayıt yaptırdım, eğer bedelli çıkmaz ise üni bitene kadar devam edeceğim yapacak birşey yok. Arkadaş 84 doğumlu ve bu sene askere gitmesi gerekirken okulunu bu yaz bitirdi ve diplomasını aldı, yani tecil tarihi geçse bile okulunu bitirebiliyorsun. Şuanlık bu açıdan bir sıkıntı yok.

pekı bu durumda gidip muayene oldumu arkadaş önemli olan bu kardeş neyapmamız gerekıyor ıkımızde aynı sıkıntıdayız bende 85liyim bedelli çıkmasada bitirmeden gitmeyı düşünmuyorum.araç falan kullanımda sıkıntı oluyormu sadece ceza yenır dedıler yıllık bana ?

• arkadaşlar aöf askerlikle ilgili şu sayfada ki bilgiler sanırım işe yarar

http://www.fotokopion.com/blog.asp?id=22#22
  • bak yukarda arkadas 1985 dogumluyum dıye bır yorum yazmıs bende tam ondan bahsedıorum ıste.

ocak ayı falan bılunlar devre kaybı yasamayan lar ıcın celp donemı falan önemlılık kanır. sen gununde gıtmemısın zaten tecıllısın. sen dogum tarıgıne göre askerlıgını son tecıl gununu hesaplıya bılırsın.. ornek 1985 dogumlu adam 31.12.2014 gunune kadar ertelıye bılır. 1988 lı adam 31.12.2017 yılına kadar erteleye bılır.. ha bu tarıhten sonra askere gıtmıcem ben gene dersen para cezası alırsın. bu dosyanda bellı olur. ve gıttıgın yerde bu sorun da oluyor yasanmıs orneklerı var bılıorum.. kısaca askerlık konusunu bılmıorsun demıssın ama tartısmaya gırmıcem sadece arastır. dogrusu neyse yaz bende okıyım arkadasım.. aynı cevabı alırsan da yaz kı bıleyım :)
  • hazıran 85 dogumluyum demıssın ya.. hangı ayda dogarsan doğ:) 31.12.2014 tecıl hakkının son gunu .. gıtmezsn para cezası alırsın. yaptırımı bu..

subat 85 lıde olsan gene 31.12.2014 son du yanı.. bunu demek ıstıorum..

celple falan ısın yok senın..
  • "AÖF VE ASKERLİK

Askerlik tecil işleri askerlik şubeleri tarafından yürütülür. 1111 sayılı askerlik kanunu değişti.

Aöf de okuyan erkek öğrenciler için kritik sorulardan biri şudur ? 'AÖF de 2 yıl üst üste aynı sınıfta kalanların askerlikleri erteleniyor mu ? '

Aöf de okuyanlar için askerliği ertelemek şartları değişti. Artık 2 yıl üst üste kalanların da askerlikleri erteleniyor. Tek şart öğrenciliğin devam etmesidir.

Aslında artık aöf de 2 yıl üst üste kalmak diye bir şey olmadığına göre, aöf kredili sistemde askerlik sorun olmaktan bir nebze olsun çıkmış oldu.

29 yaşınızın sonuna kadar, okuduğunuz sürece askerliğiniz ertelenecek."

www.fotokopion.com

• quote:

Orijinalden alıntı: Vamos Bien

okul bitene kadar askere gitme askerlik şubesine uğrama otele kimlik verme ve son finallerin biter bitmez git işlemlerini yaptır ifadeni ver okuyordum vs de al cezanı (100 tl) paşa paşa çık şubeden.

6 ay fazladan askerlik mi 100 lira idari para cezası mı?

hatta risk alıp şubatta yoklamanı yaptırıp kasım celbine yazılırsan hiç sorunsuz kısa dönem de yapabilirsin. ama biraz risk mayısa da verebilirler

hocam seneyede bıtıcek yalnız bu sene 3 ceza alayım dıyrm bende uzun donem yapmaktansa pekı trafikte kontrol oluyormu onemlı olan bu GBT YE TAKILIRMIYIZ?
  • fatihyuksel20 F kullanıcısına yanıt
    Trafik polisi ehliyetten GBT'ne bakıyormu bilmiyorum ama araç eşgal olurda asayiş çevirirse GBT'ne bakıyorlar orası kesin.
  • quote:

quote:

quote:

okul bitene kadar askere gitme askerlik şubesine uğrama otele kimlik verme ve son finallerin biter bitmez git işlemlerini yaptır ifadeni ver okuyordum vs de al cezanı (100 tl) paşa paşa çık şubeden.

6 ay fazladan askerlik mi 100 lira idari para cezası mı?

hatta risk alıp şubatta yoklamanı yaptırıp kasım celbine yazılırsan hiç sorunsuz kısa dönem de yapabilirsin. ama biraz risk mayısa da verebilirler

hocam seneyede bıtıcek yalnız bu sene 3 ceza alayım dıyrm bende uzun donem yapmaktansa pekı trafikte kontrol oluyormu onemlı olan bu GBT YE TAKILIRMIYIZ?

yoklama kaçağı durumu suç kapsamından çıkarıldı kabahat kapsamına alındı gbt'de çıkmaz adli değil idari ceza alacaksın park cezasından farkı yok.

bu şekilde bir iki sene sallayabilirsin ama para cezası katlanarak artar okulunu bitir öyle git fazla kafaya takma.

EN GÜZEL AÇIKLAMAYI YAPMIŞIN KARDEŞ SAĞOLASIN

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadir_10

Benimde bir sorum olucak lutfen yanitlayin arkadaslar 2 yilllik on lisans bitirdim simdi 3. Siniftan aof kamu yonetimine basladim askerligi en fazla ne kadar uzatabilirim??

hocam senin kafadan 4 yıl uzatma hakkın var
  • Merhaba arkadaşlar.sorum şu
    Ben 2 yıllıktan 3. Sınıf aöf işletmeye geçtim.buyıl kayıt olalı 4. Yılım.ve 4.sınıftan 6 dersim kaldı(3 güz/3 bahar)89 doğumluyum.bu yıl son yılım mı? yoksa dersleri geçemesemde 29 yaşına kadar okuma hakkım var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizlion

Merhaba arkadaşlar.sorum şu
    Ben 2 yıllıktan 3. Sınıf aöf işletmeye geçtim.buyıl kayıt olalı 4. Yılım.ve 4.sınıftan 6 dersim kaldı(3 güz/3 bahar)89 doğumluyum.bu yıl son yılım mı? yoksa dersleri geçemesemde 29 yaşına kadar okuma hakkım var mı?

29a kadar tecillisin, dersler kalsanda sorun degil

• Ben de bir şey sorayım, şimdi ben askerlik tecil ile ilgili bir şey yapmadım. Okul otomatik kendi yapıyor mu yoksa benim bir belge götürmem gerekiyor mu? Bir sorun olursa evine kağıt yollarlar zaten dedi büroda bulunanlar, bir sorayım dedim. İşi garantiye almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: painscream 

Ben de bir şey sorayım, şimdi ben askerlik tecil ile ilgili bir şey yapmadım. Okul otomatik kendi yapıyor mu yoksa benim bir belge götürmem gerekiyor mu? Bir sorun olursa evine kağıt yollarlar zaten dedi büroda bulunanlar, bir sorayım dedim. İşi garantiye almak lazım.

kağıt falan gondermeyceksın o eskıdendı 29 yaş oldumu tıpış tıpış kağıdın gelıyor zaten yaş kaç senın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: painscream 

Ben de bir şey sorayım, şimdi ben askerlik tecil ile ilgili bir şey yapmadım. Okul otomatik kendi yapıyor mu yoksa benim bir belge götürmem gerekiyor mu? Bir sorun olursa evine kağıt yollarlar zaten dedi büroda bulunanlar, bir sorayım dedim. İşi garantiye almak lazım.

kağıt falan gondermeyceksın o eskıdendı 29 yaş oldumu tıpış tıpış kağıdın gelıyor zaten yaş kaç senın

22 yaşındayım, 2 yıllık bölüm okurken okul göndermemiş kağıt gelince belge götürmek zorunda kalmıştım. Açıköğretim de kağıt gelirse anlarsın, gelir bizden belge alırsın deyince iyice şüpheye düştüm. 29 yaşına bir şey bildirmezsem yoklama kaçaklığından ceza yerim muhtemelen.

• şükür bedelli çıktı düşünmek durumda kalmıyorum artık 29 yaş sınırı :)
  • CoCoiNe C kullanıcısına yanıt
    Ders calisma bosver

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game over diyorsun yani eyvallah

• Arkadaşlar benim durumum ne olur.. Çok tedirginim..

Ağustos 1988 doğumluyum.

AÖF 1. sınıftayım. Üni bitiş tarihi Haziran 2018 olacak.

1) Benim şimdi 31 Aralık 2017'de asker olmam gerekiyor diye anladım doğru mu?

2) Lisans diplomamı Haziran 2018'de alıcam. 31 Aralık 2017'de tecilim bitince ben kaçak mı olucam?

3) Okulumun bitmesi için bana son bir şans vermezler mi?

4) Hazirana kadar 6 ay kaçak dolaşsam, Haziranda diplomayı alınca hemen teslim olsam.. Lisans mezunu olarak mı askere giderim yoksa lise mezunu olarak mı?

Bu son soru çok önemli arkadaşlar.. Eğer tecilin bittiği tarihte lisans mezunu olamadıysam bir daha lisans mezunu gibi askere gidemeyecek miyim? Çok acil yardımlarınızı bekliyorum. :((((((((((
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.