Şimdi Ara

Yaş 31 Bu saatten sonra programlama öğrenebilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
13.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eugurcom

Ben 33 yaşında öğrenmeye başladım aradan 2 yıl geçti ve hala eksiğim var. Yazılım geliştirmek için öncelikle bir tasarımcı ile anlaşmanız lazım veya hazır tasarımları iyi kötü editleyebilmelisiniz. Yani mutlaka yazılıma başlamadan önce temelde olsa html ve css bilmeniz faydalı olacaktır. Eğer önce yazılıma başlarsanız yazılım çalışırken eş zamanlı olarak html ve css'de öğreneceksiniz. Bu durum bazen sizi sıkıntıya sokar hatta pes etmenize neden olabilir.

Ben 33 yaşında başladım şu an 35 yaşındayım. 2 yılda sıfırdan html template yapmayı ve buna yazılım kodu giydirmeyi öğrendim. Tabi usta değilim. Ancak freelance olarak admin panelli kurumsal site, haber siteleri, tek ürün satış siteleri, orta seviyede (Kredi kartsız kapıda ödemeli) eticaret siteleri yapıyorum. Para kazanmak için bu kadar yetiyor:) Yazılım dili olarak asp.net kullanıyorum. PHP öğrenmek isterdim freelance olarak belki daha kolay para kazandırır diye düşünüyorum. Asp.net ile yapılan bir projeyi internetten satmak çok zor ancak php scriptler çok rahat satılabiliyor.

Sen kurumsal bir işte çalışacaksan asp.net öğren yok freelance olarak çalışacaksan php öğren. Sanırım php öğrenmek daha kolay. Üstelik açık kaynak kodlu ve öğrenmek için yeterli kaynak var internette.

Sorunun cevabını veren tek adam.

• converttoint32 kullanıcısına yanıt
    üstadım onu bunu bırakın böyle süslü laflar edip milletin hevesini kırmayın benim 7yapmış oldugum bir site var l nasıl bir site bi yorum alayim ?www.kislaliyiz.com
  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    dostum laf yarışına girdigin üstad dan da görüş almak isterim sendende bir site yaptım emek verdim senden de tarafsız adil bir yorum alimwww.kislaliyiz.com
  • Kısa ve net konuşuyorum: Bir yol seçeceksin ve azimle devam edeceksin. Başkalarının gürültülerine kulaklarını kapayamazsan hiç bir şey elde edemezsin. Ha yaptın zor mu geldi. Yetenek mi yok. İşler istediğin gibi gitmedi mi? Buna sen karar ver başkaları değil.

not: 50 yaşından sonrada programlama öğrenilir. Yeter ki algıların açık olsun. Yaş en son dert edilecek kısım.
  • Gençler
    ben MUZAFFER, 42 yaşında başladım yaş oldu 45 bu işlerin yaşı yok.
    12 civarında internet sitesi tasarladım.
    yazılımdan çok anlamasam da Dreamweawer CS6 ile her işimi hallediyorum
    php ye henüz bulaşmadım... ÇOK KEYİFLİ BİR İŞ.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK...
  • Çapanoğlu6635 Ç kullanıcısına yanıt
    Sizi tebrik ediyorum, alkışlıyorum. 👏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çapanoğlu6635

Gençler
    ben MUZAFFER, 42 yaşında başladım yaş oldu 45 bu işlerin yaşı yok.
    12 civarında internet sitesi tasarladım.
    yazılımdan çok anlamasam da Dreamweawer CS6 ile her işimi hallediyorum
    php ye henüz bulaşmadım... ÇOK KEYİFLİ BİR İŞ.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK...

Hocam nereden öğrendiniz, ben bir türlü css'yi öğrenemedim :)
  • yazılım konusunda bilgi sahibi olmak ve öğrenmek istek + zaman + dil + araştırma + bahane üretmemek ile ilgilidir. yaş kriteri sadece 60 ( yanlışta anlaşılmam umarım ) yasından sonra devreye girmektedir.Oda Sonucta odak sorunu yaratabilir diye belki.Ama siz zaten hiç denemeden sorduğunuza göre zaten yukarıda yazmış olduğum bir kaç şarttan yoksunsunuz sanırım.Çünkü bahane üretmeye şimdiden başlamışsınız.Dediğimi yanlış anlarsanız bu konuda yapacak birseyim olamaz cünkü yanlış anlasılsın diye yorum yazmadım.

Bir arkadasım 28 yasında ve baska dalda mühendis fakat gitti kursa ve suan bir yazılım firmasında 2500 tl maaşla calsıyor ve o arkadas bilgisayarla pek haşir neşir değildir.

bana gelince her ne kadar eski yıllardan beri birşeyler üretiyor olsamda sonuçta 33 yasındayım ve halen yeni şeyler araştırıp öğrenmeye çalışıyorum.

O yüzden sorunuza cevap olarak son noktayı koymuş olduğumu farz ediyorum ve size şimdiden öğrenmenizde başarılar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 15 Ocak 2018; 12:3:45 >

• Hocam 4 sene gecmis naptiniz merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Ne yaptığınızı bende merak ettim.Yazılım öğrenmeye karar verdim.Bu işten para kazanmak istiyorum. Düşünme aşamasını geçtim icraate dökmem gerekiyor fakat nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. İşin içinde olan olmayan herkes korkutuyor. Kız olduğum için yazılımdan ziyade tasarıma yönelmem gerektiğini söylüyorlar. Fakat ben bunu istemiyorum. Sizde 0 dan başladınız. Ne kadar ilerletebildiniz* Ne durumdasınız paylaşır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birthofvenus

Merhaba. Ne yaptığınızı bende merak ettim.Yazılım öğrenmeye karar verdim.Bu işten para kazanmak istiyorum. Düşünme aşamasını geçtim icraate dökmem gerekiyor fakat nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. İşin içinde olan olmayan herkes korkutuyor. Kız olduğum için yazılımdan ziyade tasarıma yönelmem gerektiğini söylüyorlar. Fakat ben bunu istemiyorum. Sizde 0 dan başladınız. Ne kadar ilerletebildiniz* Ne durumdasınız paylaşır mısınız?

Başlangıç için uygun olan dillerden bir tanesini seçin kitabını satın alın. KODLAB yayınları çok kaliteli olmasa da başlangıç için gayet yeterli seviyede kaynaktır. Benim önerim Python ile başlamanız. Korkacak birşey yok okuma yazmayı matematiği nasıl öğrendiyseniz bunu da öyle başaracaksınız sadece yola çıkın gerisi bir şekilde gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzMeN OzzY

yazılım konusunda bilgi sahibi olmak ve öğrenmek istek + zaman + dil + araştırma + bahane üretmemek ile ilgilidir. yaş kriteri sadece 60 ( yanlışta anlaşılmam umarım ) yasından sonra devreye girmektedir.Oda Sonucta odak sorunu yaratabilir diye belki.Ama siz zaten hiç denemeden sorduğunuza göre zaten yukarıda yazmış olduğum bir kaç şarttan yoksunsunuz sanırım.Çünkü bahane üretmeye şimdiden başlamışsınız.Dediğimi yanlış anlarsanız bu konuda yapacak birseyim olamaz cünkü yanlış anlasılsın diye yorum yazmadım.

Bir arkadasım 28 yasında ve baska dalda mühendis fakat gitti kursa ve suan bir yazılım firmasında 2500 tl maaşla calsıyor ve o arkadas bilgisayarla pek haşir neşir değildir.

bana gelince her ne kadar eski yıllardan beri birşeyler üretiyor olsamda sonuçta 33 yasındayım ve halen yeni şeyler araştırıp öğrenmeye çalışıyorum.

O yüzden sorunuza cevap olarak son noktayı koymuş olduğumu farz ediyorum ve size şimdiden öğrenmenizde başarılar diliyorum.

Olumlu, cesaretlendirici bir cevap mı vermiş oldunuz şimdi? Ben sadece vehamet görüyorum. 28 yaşında müh diplomalı birisi 2500 tl maaşlı iş bulabildiği için mutlu mu olmalıdır? Kebapçıda bundan fazla kazanan diplomasız insanlar var.

2500 tl maaşla yazılım firmasında ne iş yapıyor? PCleri mi açıp kapatıyor? Statik bir html sayfasında her gün tarih div'ini mi editliyor? Word dosyalarını mı formatlıyor?

Yazılım geliştirmek nedir size göre? Internet'ten bulduğun kodun içindeki ingilizce stringleri Türkçeleştirmek, sonra da forumlara günlerce takılarak 1-2 yeni fonksiyonu çalışır hale gelene kadar deneme-yanılma ile eklemek midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

quote:

Orijinalden alıntı: OzMeN OzzY

yazılım konusunda bilgi sahibi olmak ve öğrenmek istek + zaman + dil + araştırma + bahane üretmemek ile ilgilidir. yaş kriteri sadece 60 ( yanlışta anlaşılmam umarım ) yasından sonra devreye girmektedir.Oda Sonucta odak sorunu yaratabilir diye belki.Ama siz zaten hiç denemeden sorduğunuza göre zaten yukarıda yazmış olduğum bir kaç şarttan yoksunsunuz sanırım.Çünkü bahane üretmeye şimdiden başlamışsınız.Dediğimi yanlış anlarsanız bu konuda yapacak birseyim olamaz cünkü yanlış anlasılsın diye yorum yazmadım.

Olumlu, cesaretlendirici bir cevap mı vermiş oldunuz şimdi? Ben sadece vehamet görüyorum. 28 yaşında müh diplomalı birisi 2500 tl maaşlı iş bulabildiği için mutlu mu olmalıdır? Kebapçıda bundan fazla kazanan diplomasız insanlar var.

2500 tl maaşla yazılım firmasında ne iş yapıyor? PCleri mi açıp kapatıyor? Statik bir html sayfasında her gün tarih div'ini mi editliyor? Word dosyalarını mı formatlıyor?

Yazılım geliştirmek nedir size göre? Internet'ten bulduğun kodun içindeki ingilizce stringleri Türkçeleştirmek, sonra da forumlara günlerce takılarak 1-2 yeni fonksiyonu çalışır hale gelene kadar deneme-yanılma ile eklemek midir?

Dostum bahsettiğim adam siskon otomasyonda çalışıyor (çamur atmadan incelemeni tavsiye ederim ) ve şimdi maaşı da yükseldi.

Bu arada eleştiri yapan mühendis arkadaşım ( mühendismişsin gibi konuştuğundan sana öyle hitap ediyorum hatta öyle de olabilirsin ama konumuz o değil tabi ) senden ricam bize son yıllarda geliştirmiş olduğun bilim alanında çığır açacak bir yazılım yazmışsan gösterebilir misin? Çünkü senin yazılımcı anlayışın belli ki biraz uçuk noktada.( her yazılım mühendisi çığır açmaz öyle olsa Biller, Steveler hatta Marklar vs çoğalırdı )

Ayrıca şunu da söyleyeyim O 2500 alan mühendis dediğin başka bir dalda eğitim görmüş olmasına rağmen çoğu bilgisayar mühendisiyim diyen adamdan daha iyi kazandığı belli çünkü kendini iyi geliştirmiş ve devam da ediyor.Sonuçta bilgisayar mühendisiyim deyipte çok asgari ücret yada max 2000 TL alan da gördük.

Ayrıca şunu da bilmelisin birinin yanında çırak olarak başlamış ve şuan usta olup 4000 maaş alan birileri var diye okumayı bırakıp bizde mi öyle olalım bu nasıl bir zihniyette kebabcıdan örnek veriyorsun ?

Dostum bence daha mantıklı makul şekilde eleştiri yapmalısın ki insanlar seni kaale alsın yoksa böyle yorumlarla sadece "YAV HE HE SEN NE YAPTINDA KONUŞUYORSUN ELEŞTİRİYORSUN" deyip geçerler.

Bu üstteki son nasihatım da sana profesyonel iş hayatında tecrübeli olan birinden gelmiş oldu.
    İstersen bir göz at https://www.linkedin.com/in/ozmencelik/

Not: Dostum sakın bunu kişisel savaşa çevirme çünkü inan bana hem server-network kısmı hem yazılım kısmı olarak inan aşırıya kaçan projeler yürüttüm ve hepside belgeli.Yabancı dile gelirsek zaten baba tarafından dolayı uzun yıllar londra ingilterede yaşadım o yüzden o topa hele hiç girmeyelim.

O yüzden sen gel beni dinle ütteki yorumun son yorumun olarak kalsın aksi taktide polemiğe yol açmış olacaksın.

UNUTMA NE KADAR AZ ELEŞTİRİ O KADAR ÇOK MUTLULUK VE KATLANILABİLİRLİK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 8 Şubat 2018; 9:19:8 >

• Bilgi ve tecrübe birikiminize dayanarak sormak istiyorum. Dili değilde mantığını çözmemiz için önerebileceğiniz bir şey var mı?
    Daha açıklayıcı sormaya çalışacak olursam;

Belirli kodlar var, şu şunu yapar, şu şunu yapar gibi. Fakat kompleks veya kompleks olmayan bir şeyi ortaya çıkarma mantığını çözmek çok zorlayıcı oluyor. Yani kodları öğrenmek sadece ezber kısmı, bir şey inşa etmekse olayın aslı ve bu aslı çözmek programlamanın ezber kısmından kat be kat zorlayıcı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XGSpirit kullanıcısına yanıt
    Clojure 'ın tasarımcısı Rich Hickey'in screencast'lerine veya seminerlerine bakabilirsin. Rich Hickey programlama mantığını anlamak konusunda cok radikal söylemlere sahip. Programming Perl isimli bir kitap var, onda da Perl'in tasarımcısı Larry Wall Perl'i nasıl tasarladığını anlatıyor o esnada programlamanın mantığını da görmüş oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: XGSpirit

Bilgi ve tecrübe birikiminize dayanarak sormak istiyorum. Dili değilde mantığını çözmemiz için önerebileceğiniz bir şey var mı?
    Daha açıklayıcı sormaya çalışacak olursam;

Belirli kodlar var, şu şunu yapar, şu şunu yapar gibi. Fakat kompleks veya kompleks olmayan bir şeyi ortaya çıkarma mantığını çözmek çok zorlayıcı oluyor. Yani kodları öğrenmek sadece ezber kısmı, bir şey inşa etmekse olayın aslı ve bu aslı çözmek programlamanın ezber kısmından kat be kat zorlayıcı.

Şimdi şöyle söyleyeyim aslında Algoritma olayını oturtman gerekecek ama bu lafı söylerken 100 kişiden 70 kişinin tahmin ettiği bir işi yaparken izlenecek yollar demekten biraz daha ileriye gidip kalan 30 kişinin de bildiği şeyi söyleyeyim bir elektronik cihazın yada devrenin çalışma mantığını kavramak, tahmin etmek bilmek gibi bişey.

Hiç kimse bütün kodları aklında tutamaz ihtiyaç duydukça kullanılan bişey çünkü. Buda demektir ki proje geliştirirken sürekli yeni şeyler öğrendiğin ve bilgilerini öyle güncel tutabiliyorsun demektir.

O yüzden asıl yoğunlaşman gereken konu algoritma kısmı o yüzden bilir kişi yada uzman diyeyim bu kişiler bir proje geliştirirken önce neler yaptıklarını hangi safhalardan geçtiklerini araştırıp öğrenmen lazım ayrıca bunun için youtube de gerçekten güzel bir kaynak bulabilirmiyim diye de araştırıp bakabilirsin ama sana tavsiyem çoluk çocuğun ( yanlış anlaşılmasın ) çektiği saçma ve copy/paste videolar değilde gerçekten bu işi iyi yapanların videolarını araştırman.

Ayrıca sana çok karışık gelebilecek ama bu algoritma konusunda hatırı sayılır akademisyenlerin (Prof. Charles Leiserson
    Prof. Erik Demaine ) eğitim video linkini aşağıda atiyim. Ve türkçe ye çevrilmiş olması ise bulunmaz nimetlerden sayılır.

Ders Video linklerihttp://www.acikders.org.tr/course/view.php?id=133

Unutma bir dili en iyi ve rahat öğrenmenin yolu önce algoritma ve çalışma mantığını kavramaktır ondan sonra bir dile karar verip onda uzmanlaşmak gerekmektedir. Çünkü bir dili kavrayınca diğer dillerde birşeyler yapmak zor olmaz sadece diller arası karşılaştırma yaaprak çözebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 10 Mart 2018; 12:36:11 >

• OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt
    İstanbul gibi yerde 2500tl maaş lise mezunu biri için bile övünülecek bir şey değildir. Çamur atmıyorum, önce Türkçe dilini öğren mantıklı cevaplar yazdığını iddia edeceksen.

"son yıllarda geliştirmiş olduğun bilim alanında çığır açacak bir yazılım yazmışsan göstermek?" işte cahilliğin burada akıyor... mühendis, bilim adamı değildir, mühendis çığır açan adam da değildir. Steve, Bill, Mark örneği verip duruyorsunuz, onlar teknik adam değil, onlar patron, yani nitelikli çoban, ve girişimci, yani bol paraları var. Çığır açan işleri köpek gibi çalıştırdıkları hintli, çinli, alman, ingiliz mühendsiler yapıyor.

Ben asgari ücret alan mühendis görmedim, burası Ankara, kamu kurumları ve TSK'ya iş yapıyoruz, senin gibi adamların CV'sini bile kabul etmiyoruz, senin kimi gördüğün umurumda değil, ama özel sektöre gidecekseniz 1 haftada binası dikilmiş kasaba üniversitelerinde 4 yılı boşa geçirmeyin diye defalarca yazdım, anlayana...

4000 maaş nedir ya? sen kasabada mı yaşıyorsun yahu? annen babanla mı yaşıyorsun hala? ha sana çok iyi gelebilir o maaş, ama bil ki yazılım geliştirme işi yapmıyorsun, html yazmak yazılım geliştirme değildir, yazılmış bir kodu editleyip stringleri değiştirmek değildir, ona biz ara eleman diyoruz, teknisyen diyoruz, sekreter diyoruz..

YAhu beni kaale almazsan alma, burası hayatımın merkezi mi sanıyorsun? Kafa dağıtmak için arada açıp bakıyorum, bazen de cevap yazıyorum.

Sen bana nasihat falan veremezsin. Ben nereye cevap yazdığımı biliyorum, burası alaylıların takıldığı ve gerisi de DH için aktif görev yapan düzinelerce farklı hesaptan yazı yazan birkaç kişinin takıldığı bir yer. Yılda 1-2 kez de düzgün birşeyler çıkıyor, daha fazla değil.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Ben de foruma kafa dağıtmak için geliyorum, bazen uzun ve dikkatli bazen kısa ve özensiz cevaplar yazıyorum fakat özensiz yazdığım cevaplara bakarak benim için de yazılım bilmiyor zırvalıyor diyorsun. Eleştirmek kötü birşey değildir yapılır ancak sen nerdeyse non stop eleşitiri modundasın be hacı. Beni geçtim yazılımı gerçekten bilmeyen, yeni başlayanlara karşı çoğu kez anlayışsız yaklaşıosun. bir kişi Google'da araştırmadan soru sordu, olabilir cunku Google da bakıp anlamayacak durumdadır, newbie denilen konumda olmak zordur, ancak newbie soru diye o kadar anlayışsız cevaplar vermek, bu işe yeni başlayanları bu işten soğutur.

Ve herkes üni diploması alacak konumda da değil, yazılımda üni diploması Avrupa ve Amerika'da bile çok çok dikkat edilen bişey değil, sen burada aşırı dikkat ediyorsun. Oracle Microsoft Apple GNU Foundation bunların kurucularının hiçbirinin yazılım / compsci diploması yok. Google ve Amazon.com kurucularının var ve onlar yazılımda lider. Yani üni diploması gayet tabi ki iyi birşeydir ve ben de hemfikirim bazen cok iyi birşeydir ancak her daim en iyi şey de değildir. Geçen çarşamba Frankfurt'tan beni bir Java/Scala projesi için aradılar, projeye başvuru yapmadım halde Almanya'daki freelance sitelerinden birine bıraktığım profilime bakıp aradılar, yazılım diplomam yok ancak iyi almanca ve ingilizcem var. Profilimde sadece bir Java projesi var ve aslında iyi de proje fakat tek başına biraz yetersiz, profilimde ikinci bir java projesi yok, arayan kişiye bir projem daha var ancak profilime koymadım dedim, yani biraz ümitsiz olacağını düşündüm fakat onu da ekle tekrar görüşelim dedi şimdi onu eklemekle meşgulum.

Türkiye'de cok ciddi bir yazılım sorunu var. Her bir açıdan. Maaşlar berbat. Haftalık çalışma saati ve GÜNÜ ne göre gerçek rakamlarla net maaş istatistiği yapılsa kim bilir ne çıkar, bence vahim bir tablo ortaya çıkar. Türkiye İstanbul'dan ibaret deil, fakat İstanbul'da da yazılımcı maaşları cok düşük calışma gün ve saatleri yüksek ama. Ctsi mesai zorunluluğu olan yazılımcının hali zor. haftada 6 gün resmi çalışma yazılımcıyı bozar. İstanbul 'da diplomalı insanların ctsi mesai zorunluluğu var. Bugün avrupa'da biraz dolaş, çöpçü bile ctsi mesaisi yapmaz veya yapsa bile 2x ücret alır ve gönüllü ise yapar.

Polonya'da yazılım uzmanlarının ortalama maaşı asgari x 5, Almanya'da asgari x 6 . Diplomalı Bilg Müh için bu katsayılar daha da yüksek , almanya da tecrübeli ve diplomalı bilg müh asgari x 10 kadar kadar maaş alabiliyor ancak öyle tek tük az sayıda kişi değil, binlerce kişi. Haftada 40 saat / 5 günü aşmadıklarını tekrar hatırlatayım. Ankara'daki durum nedir, bir Polonya 'kadar var mı? Ankara'da yeni bir bilg müh asgari x 5 ile işe başlayabiliyor mu?

"son yıllarda geliştirmiş olduğun bilim alanında çığır açacak bir yazılım yazmışsan göstermek?" konusunda da arkadaş sen kılı kırk yararak, ileri düzeyde konularla ilgilendiğin için, ortalamanın üstünde dünya çapında yazılım üretebiliyor olmalısın, varsa öyle örnek göster diyor, oradaki 'bilim alanında çığır acacak' ifadesinde mecazi kinaye sanatı kullanmış, ancak sen o ifadeyi 'cahillik' olarak damgalamışsın. Eleştiriye de gelemiosun hacı.

• Ya bilader bu 2 dir parasal yönden yakınıyorsun açsan açıktaysan yardım edelim ama gözünü seviyem bu kadar seviyesizleşme. Birde aile ile yaşama lafını sanırım bilinç altın sana söyletti sanırım çünkü hiç alakasız olduğu halde bunu ve parasızlığı az parayı dile getiriyor olman tamamen şuan ki sahip olduğun psikolojinin bir yansımasıdır :) Sana tavsiyem sanal ortamlarda çok gezme belliki sana yaramamış.

Dur anlayacağın şekilde sana cevap veriyim.

1- Yaptığın birşey varsa burada göster görelim yoksa boşa tatava yapma

2- Aldığın maaş 4000-6000 den yüsksek ise bunu bize kanıtla yoksa boşa tatava yapma

3- Beni bu cvim ile kapıdan içeri sokmazlarmış haha bak hele şuna :) benim prof cvim linked profilim :https://www.linkedin.com/in/ozmencelik/ ( PROJELLERİME ÇOK BAKMA UMUTSUZLUĞA KAPILIR ÜZÜLÜRSÜN SONRA :) ) seninki ne gösterde bilelim yoksa boşa tatava yapma.

4- Benim yaptıklarımın çeyreğini yaptığını iddia ediyorsun canlı yayında ikimizde dökelim projelerimizi ve bilgilerimizi ortaya eğer yapamayacaksan boşa tatava yapma.

5- Sende olmayan kafayıda burada boş yorumlar ile harcama çünkü tatava yapıyorsun.

Umarım senin zeka yaşınla örtüşen cevaplar yazmam biraz olsun yaptığın yorumları okuyup ne kadar boş biri olduğunu anlamana yardımcı olur sonucta burada bu konusma tarzım ile sana ayna tuttum :)

TEKRAR DİYORUM VARSA YAPTIĞIN SOMUT BİR ŞEYLER BEN BURADAYIM YOKSA BOŞA TATAVA YAPMAAAAAAAAA :)

Allahın cahili gelmiş bana cahilsin diyor internet yaygınlaşalı çoluk çocuk doldu buralar tıpkı senin gibi !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 10 Mart 2018; 12:27:14 >

• @revivo72 dostum ne kadar da yazsan yukarıdaki şahısa anlatamazsın. Çünkü o şimdi hayal dünyasında hiç sahip olamadığı ve bu kafa ile olamayacağı şeylere sahipmiş gibi burada sırf yorum atıyımde bilgili görüneyim edasında o yüzden şununla sanki bilgili yada bizim gibi işten anlayan biriymiş gibi sohbet edip ciddiye alma yoksa hem kendini nimetten sayar hemde tartışma uzar. Çünkü aynı mesajı daha öncede yazmış ve şuan onu tekrardan floodlamış eğer ki önceki mesajlarına bakarsan göreceksin sende :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.