Şimdi Ara

Yasa Onaylanırsa ; '65 yaş+ için ücretsiz ulaşımına sınırlama gelecek.' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kaç sokakta garaj var? Bir dairesi olanlar nasıl garaj yaptıracak? Haydi zenginim diyelim. Büyükşehirde tek başıma garaj yaptıracağım boş yer mi var?
    Bunları hesaba katmıyorsun. Bu arada yaş aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar beklediğin yeri pat diye vermek güzel olmuyor ama veriyorum. İhtiyacı olan birine vermemek kötü birşey asıl. Genelde benden başka kimse de yer vermiyor

• O kadar mantıklı ki... Akşama kadar hayvan gibi çalışmışsın metroya bi biniyorsun teyzeler gün yapıyor, amcalar diyor ki bir tur daha atıp eve gidelim. Bizim milletimizin suyunu çıkarmada üstüne yok.

• Sonuna kadar katılıyorum.Suistimal ediliyor.Lise zamanımda okuldan çıktım otobüs bekleşiyoruz kalabalık bir nine de bizle bekliyor laf attı sohbet falan nereye nine dedik 2-3 sokak ötede ki marketten su almaya gidecekmiş 75 krş daha ucuzmuş..Tasarrufa tamamım ama bunu tanılan hakkı suistimal ederek diğer insanları düşünmeden yapmak üzücü.Bedava olunca herkes suyunu çıkarabiliyor.Ucuz olsun belirli bir bedeli olsun.
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Umarım yaşlanınca muhtaç duruma düşersin de şu yazdıklarını hatırlarsan pişmanlıktan...

• Bu sınırlama haberine itiraz edenlerin büyükşehirlerde yaşayıp düzenli olarak otobüs veya toplu taşıma kullandıklarına kesinlikle inanmıyorum. Sabah akşam işine gücüne okuluna toplu taşımayla giden herkes yaşlıların bu ücretsiz biniş haklarını ne kadar düşüncesizce ve bencilce kullandığını biliyor. Şoförler de bu duruma isyan etmiş durumda. Adamlar yazın ev sıcak oluyo diye metrobuse binip beylikdüzüne gidip geliyor sabahın köründe gazetesini okuyarak... Bizim insanımız bedava hiçbirşeyi haketmiyor. Eğer bedava biniş hakkı olacaksa ÖĞRENCİLERE olmalı. 38 yaşında emekli olup yıllar önce 3-4 senelik maaşının yarısını biriktirerek evini arabasını altına çeken (otobuse binenlere sorun hiçbiri kirada değildir hepsinin kötü yerde de olsa kendine ait evi vardır) dünyalığını yapmış baby-boomer kuşağa değil. İstanbulda 450 TL aylık kyk ile öğrenciler resmen SURVIVOR oynuyor. Bu öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulup bulamayacğaı dabelli değil çoğu KYK borcuyla mezun oluyor zaten hayata 5-0 geriden başlıyor. Yaşlıları kurye olarak kullananlar var bu bedava olayından dolayı hala çıkıp acıtasyon yapmayın yaşlılarımız teyzelerimiz amcalarımız diye.. (https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/kayseri/kayseride-toplu-ulasimda-65-yas-ustune-sinirlama-989774)

Ayrıca saf olmayın bu yasayı çıkaran hükümetti, yetki belediyelerde olmasına rağmen. Şimdi hükümet kaldırıyor neden? Çünkü bütün büyük belediyeleri kaybetti? Oy veren seçmen bakacak diyecek ki yeni belediye benden ücret alıyor bir daha CEHABE ' ye oy yok. Çünkü bu millet parayı kime öderse onu lanetler tıpkı doktora gidince katkı paylarını hastane yerine eczaneye ödemeniz gibi. İnsanlar eczaneyi suçluyor sanki keyfinden alıyor o paraları...Aynı mantık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 6 Şubat 2020; 16:54:1 >

• registermy kullanıcısına yanıt
    İstemenle olsaydı :) Anlayacağın ancak Kamil koçu firmasını satın alacak kadar düşüp, kendi otobüsüme binerim.
    20 yıldır 1 kez otobüse binmedim, yapılan akılsızlığı söylüyorum algılayacak kapasiten olsa
    bunu yazmazdın.

Ne bedava olursa onu gerçekten ihtiyacı olup parasıyla kullanacaklar bundan hayır görmez, o iş rezil rüsva olur.
    Bayramlardaki bedava otobüs gibi.
    Binmiyorsun madem neden binen yaşlılarımıza laf ediyorsun. Onlar zaten bu vatan için 40 yıl hizmet ettiler. Anlamıyorum sizi ya bedava olsa suç, paralı olsa suç. He kardeşim zaten o 65+ da zevkine biniyor hiç işi yok öyle keyfine. Hadi yoruluyoruz yer vermek istemiyoruz diyin anlarım da 65+ adamdan 3 kuruş almaya da yeltenmeyin bu kadar mı düştünüz???

Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi registermy -- 6 Şubat 2020; 16:42:31 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    'Bizim insanımız bedava hiçbir şeyi hak etmiyor'
    İnsanları aşağılayarak çok iyi muhalif oldun aferin sana. Küçük bir kesim dediğini yapıyor diye tüm yaşlılar cezasını çekmek zorunda mı. KYK zorla verilmiyor alan zaten bunu bilerek alıyor. Öğrencilerin bedava olması için yaşlıların bedava olmaması mı lazım. Öğrenciye de olsun yaşlıya da olsun desen anlarım. Ya da öğrenciye ve yaşlılara günlük 2 binim ücretsiz de ona da hak veririm. Ama sen bencil, hak etmiyor, düşüncesiz diye eziklersen sadece kendi egonu tatmin edersin bu da senin hiçbir işine yaramaz. Ülkede zaten doğru bir şey bulmak zorlaştı, kalan doğruları da yanlış yapacağımıza umarım ki yanlışları doğru yapmaya çalışırız.

• registermy kullanıcısına yanıt
    Ağır cahilsin, diyoruz ki, bedava olunca kötü niyetli kullanım olur, günde 100 kere binip, hiç inmeyenine kadar her türlü saçmalık olur.
    Doğru olanı fakir yaşlılara devlet bunla ilgili bir yardım yapar onlar bu parayla bilet alıp binerler.
    O zaman kimse sabahtan akşama otobüsleri meşgul etmez.
    Üstte yazdığımı oku. Ayrı ayrı yazmayacağım.

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Genco, 1980 İstanbul doğumluyum. Halen otobüsle işe gidip geliyorum. Küçük yaşlarımdan beri otobüs ve minibüse binerim. Arabam yok. Detay istersen verir, seni ibretlik rezil ederim.

Buradan bile tamamen önyargıyla desteksiz saptamalarda bulunduğunu görüyoruz.

Öpüldün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 6 Şubat 2020; 18:4:3 >
    Okuduğunu anlamamışsın daha, kalkıp bir de kendi çapında bir yazı döşemişsin.

Kaldırılsın da sizin bu zırlamalarınızdan kurtulalım diyorum. Nesini anlamadın?

Bak, Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum: Uygulama kaldırılsın. Yeterince açık mı?

Ben çok ters, çok ağır yazarım. Özellikle gardını iyi almadan atıp tutanlara...

Sizin derdiniz uygulamanın paralı olup olmaması değil zaten. Sizin derdiniz bindiğiniz otobüslerde yaşlı görmek istememek.
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    Mesajin icin sagolasin hocam, benimde fikrim degisti senin gibi dusunuyorum artik 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saçmalık. Sorun varsa daha fazla sefer-otobüs isteyeceksiniz, kazanılan hakların alınmasını değil. Bırakın şu liberal saçmalıkları.

• Guaire kullanıcısına yanıt
    Öyle bir genelleme yapmışsın ki sanırsın toplu ulaşımdaki tüm yaşlılar 80 yaşında ve hepsi mecburiyetten hastaneye filan gidiyor. Marmaray'da asansöre binmek için Usain Bolt gibi depar atıp oturacak yer bulamadığında yaşlıyım ben ayağı çekenleri de biliyoruz. Metrobüste de görüyoruz adam bildiğin koltuğa ışınlanıyor. Senin annen zaten her hülakarda oturarak seyahat edebilir insanların vicdanı senin bahsettiğin kadar kurumadı. Ama toplu ulaşımda bir yer işgal ediyorsan ve özellikle en ihtiyaç duyulan saatlerde işgal ediyorsan keyfi veya değil her yolcu gibi bedelini ödeyeceksin. Türkiye gerçeklerini unutmayın bir şey bedavaysa sömürülür suistimal edilir. Belki senin annen sömürmez ama başkasının dayısı sömürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Şubat 2020; 0:2:29 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Al işte bir tane daha okuma yazma özürlü...

Annem demişim. "Benim annem." Tekil, tek bir kişiden bahsetmişim. Ayrıca "annem" dedim, "anneannem" değil.

Yaşlılar otobüse ekmek almaya gitmek için biniyorlar deseydim genelleme olurdu.

3. olarak sana da Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum: Bu uygulama kalksın ki, zırlamaya bir bahaneniz olsun.

Tek bir seferde okuma yazma ve kavramadan 3 tane gol yedin. Bravo delikanlı.
  • İnşallah gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

O saatte binmeye mecbur olmasanız sırf bedava diye keyif için o yoğunlukta o araçları siz kullanır mısınız? Kullanmazsınız.

Neden? Çünkü çile.

Peki sana o genç bedeninle çile gelen şeye o yaşlı, tükenmiş bedenler neden biniyor; zevkten mi?

Kaldırsınlar şunu da sizin zırlamalarınızdan kurtulalım. Gene binecekler, ama hiç değilse çenenizden kurtulacağız. Binecekler zira sizin gibi mecburen biniyorlar.

Kabahat sizde değil, sizi böyle yetiştirenlerde.

Benim 80 yaşındaki annem mecburen hastaneye gidiyor o saatlerde. Düz yolda yürüse, ayakta biraz dursa mecali kalmayan kadın, o otobüs çilesini çekmek ister mi? Sizin gibiler de keyif için bindiğini zannedip içinden sövüyor, hatta yetinmiyor internet köşelerine yazı döşüyor.

Bedava da olsa mecbur binecek, paralı da olsa mecbur binecek, çift bilet olsa yine mecbur binecek. Bir avuç arkadaşı var. 2-3 haftada bir görmek için bir yere gitse sizin gibiler içinizden sövüyorsunuz.

Hayat zaten bir tek size zor!

Çok ama çok uzun bir ömrünüz olur umarım. Şimdi hayat zor zannediyorsunuz ya, vücudunuz teklemeye başlayıp hala otobüslere talim etmeye başladığınızda bugünlerde yazdıklarınızı hatırlarsınız, ama sizden sonra gelecek nesil görünüşe göre sizden de beter olacak.
    Kusura bakma ama konuyla alakası olmayan bir şey yazmışsın. Kimsenin normal bir şekilde ulaşımı kullanan hiçbir insana bir şey dediği yok ama 65 yaş üstünün nüfusun yüzde aşağı yukarı yüzde 10'unu kapsadığını düşünecek olursak toplu taşıma araçlarının yüzde 50-60-70inin yaşlı olmasında sıkıntı var. Yaşlılar hastaneye gidiyor da gençler hastaneye gitmiyor mu, ise gitmiyor mu, okula gitmiyor mu, çarşıdaki işini halletmeye gitmiyor mu? Bu durum gereksiz bir şekilde binen bazı yaşlıların önüne bir geçecek ve bu durum senin annen gibi asıl toplu taşımaya ihtiyacı olan insanlar başta olmak üzere herkesin yararına olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 6 Şubat 2020; 20:39:17 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.